Elena Udrea: E posibil ca preşedintele să ia în calcul ideea unei remanieri

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, marţi, 4 mai, că este posibil ca preşedintele Traian Băsescu să ia în calcul ideea unei remanieri, în cazul în care Guvernul nu face o reducere a cheltuielilor.

Răspunsul Elenei Udrea face referire la afirmaţiile consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, care a declarat, într-un interviu pentru un cotidian central, că nu se mai poate amâna reducerea cheltuielilor din sectorul bugetar, opinând că, dacă acest lucru nu este realizat de cei responsabili, „se pot lua deciziile referitoare la remaniere”.

„Este posibil, dacă a spus domnul Lăzăroiu. Este mai apropiat de domnul preşedinte. E posibil. Cert este că aşa cum spune şi FMI trebuie să reducem cheltuielile bugetare. Nu am reuşit să facem aceste cheltuieli cu personalul. La ministerul nostru avem o Hotărâre de Guvern de restructurare a ministerului prin care vom reduce şi numărul de angajaţi şi fondul de salarii alocat”, a spus Elena Udrea.

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, într-un interviu acordat cotidianului „Adevărul”, că evaluarea în vederea unei posibile remanieri ar putea avea loc în toamnă.

„Deocamdată au fost primele trei luni de acomodare. Acum e momentul să demonstreze voinţă politică şi să ia măsurile necesare în sectorul bugetar. Dacă nu vor fi luate, se pot lua deciziile referitoare la remaniere. (…) Linia se va trage undeva la toamnă”, a spus Lăzăroiu.

El a adăugat că invitaţia adresată liberalilor în vederea participării la guvernare rămâne deschisă, deoarece PNL este un partid de centru-dreapta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata