FACIAS a dat în judecată Guvernul

17

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) cere în instanţă anularea ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului privind plata unor sume având ca obiect drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar.

„FACIAS acţionează în instanţă Guvernul României în ceea ce priveşte anularea a două acte normative. (…) Cele două ordonanţe ale Guvernului se referă la plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar”, a declarat avocatul FACIAS, Codrin Mihai Ghiţă.
Potrivit acestuia, cererea de chemare în judecată a fost depusă joi (8 aprilie 2010) la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia de Contencios Administrativ.

Codrin Mihai Ghiţă a spus că atât personalul bugetar, cât şi cadrele didactice, au hotărâri definitive şi irevocabile cu titluri executorii. „Faţă de aceste aspecte Guvernul României găseşte de cuviinţă să intervină în procesul judecătoresc, respectiv între faza de emitere a unei hotărâri judecătoreşti şi cea de executare a ei prin aceste ordonanţe…
Pus în faţa unei executări silite, Guvernul emite nişte ordonanţe în care impune plata eşalonată a obligaţiilor pe care le are, ceea ce este netemeinic şi nelegal”, a afirmat avocatul.

Nu în ultimul rând, el a informat că are informaţii potrivit cărora cadrele didactice şi funcţionarii din sistemul bugetar din Suceava şi Buzău se vor solidariza cu acţiunea FACIAS. „Probabil că urmează să luăm legătura cu cei acreditaţi de acolo şi în concordanţă cu acţiunea noastră vor fi depuse acţiuni tot împotriva Guvernului şi de către cei de acolo, dar, bineînţeles, ei solidarizându-se cu acţiunea FACIAS împotriva Executivului”, a mai spus avocatul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata