FACIAS va da în judecată Guvernul pentru măsura reducerii pensiilor

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) va formula împotriva Guvernului mai multe acţiuni în instanţă pentru măsura de reducere cu 15% a pensiilor, a anunţat miercuri, 12 mai, Oana Florea, preşedinte executiv al organizaţiei.

Reprezentanţii FACIAS au precizat că introducerea acţiunilor în justiţie se va face imediat după apariţia în Monitorul Oficial a actului normativ privind diminuarea pensiilor. Ei vor face o acţiune în contencios administrativ, dar vor sesiza şi Curtea Constituţională în ceea ce priveşte constituţionalitatea prevederilor documentului.

Este un drept câştigat, dobândit de pensionari, iar Guvernul nu poate dispune astfel de măsuri cum vrea. Din această poziţie vom porni în instanţă pentru că nu se poate, aceste măsuri contravin legislaţiei şi normelor Uniunii Europene”, a explicat avocatul Codrin Cârdu.

Cu această ocazie, conducerea fundaţiei a anunţat că acţiunea privind strângerea de semnături în ceea ce priveşte petiţia cetăţenească „Stop Boc” continuă în Bucureşti, dar şi în întreaga ţară. FACIAS s-a angajat să consilieze gratuit pensionarii şi să-i reprezinte în instanţă.

Oana Florea a menţionat că au fost înfiinţate la nivelul întregii ţări mai multe centre de strângere a semnăturilor, în Galaţi, Petroşani, Braşov, Cluj, Alexandria, Sibiu, Lupeni, Carei, Timişoara, Giurgiu, Târgu Mureş, dar susţine că are informaţii că vor semna petiţia şi români din Germania, Italia, Spania, Franţa şi Elveţia.

FACIAS a anunţat că în două zile de la lansarea petiţiei on-line „Stop Boc” a strâns deja 2.000 de semnături, dar campania va continua şi în următoarea săptămână.

Citește și
278 Comentarii
 1. FLORI spune

  e revoltator ce se intampla cu noi pensionari eu sunt pensionata de boala operata de cancer cu linfoblastrom peritonial dr imi duc viata cu greu sunt un om educat inginer de profesie care am o pensie de 610 lei in prezent ajutati-ma sa-i dau in judecata pe basescu in penal si guvernul in contencios ca altfel voi fi nevoita sa-mi iau viata ca nu mai am putere sa mor lent ,va multumesc ptr ajutor

 2. georgescu corneliu spune

  Va felicit pt.initiativa Facies !
  Dupa 40 de ani de munca si vechime neintrerupta ,vine un vaporean bisnitar si ne fura din pensii , pt. a-si proteja clientela politica. Basescu = Boc + PDL-ul.trebuie judecati de popor, in pietele publice , condamnati sa traiasca cu pensiile noastre ciuntite.
  Vreau sa semnez petitia FACIES !

 3. Buricea Violeta spune

  Sunt de acord cu cele intreprinse de dvs.Am depus dosarul de pensie,nu am primit decizia dar ma consider pensionara,am lucrat in sistemul bugetar,pensia nu va fi uriase dar ma obisnuisem cu gindul ca asta este voi suprevietuii,iar acum vor sa o mai scada cu 15%,RUSINE.Dupa o viata de munca (38 ani) sa fi umilit in asa hal si,ca mine citi?!

  (

 4. Costache Maria Pelaghia spune

  Sunt pensionara din Bucuresti, in varsta de 59 de ani, vaduva de la varsta de 37 de ani, am invins acum 20 de ani o boala crunta numita cancer, am crescut o fiica singura, am tinut-o in facultate, acum este licentiata, este profesor de istorie, in momentul de fata nu mai profeseaza s-a reprofilat, insa fiica mea are familia ei si nu ma poate ajuta, sotul ei este in prezent profesor de istorie si se stie care este situatia de fata a profesorilor. Sunt de acord sa ma reprezentati in justitie in ipoteza in care faceti apel la justitie pentru masura aberanta luata de acest presedinte caruia nu-i pasa de acest popor, si-a vazut interesele si acum se joaca cu noi cetatetii acestui popor indiferent din ce patura sociala face parte. Nu l-am votat nici ca primar nici ca presedinte figura lui nu mi-a inspirat incredere.
  Va rog sa ma contactati daca este necesar pentru a depune documente doveditoare statutului meu de pensionar.
  Sa aveti o zi buna si sa va ajute bunul Dumnezeu!

 5. ana spune

  unde in sibiu ? vreau sa semnez aceasta petitie nu numai online, dar nu stiu unde anume in sibiu …multumesc !!

 6. Balasoiu Victor spune

  Stimata Doamna Oana Florea, ,
  Subsemnatul, Prof.dr.ing. Victor Balasoiu (67 ani) sunt pensionar din anul 2009, dupa 43 de ani de activitate profesionala si contributii. Am o pensie de 2247 lei (suma neta). Sunt impotriva actiunii Guvernului Boc sa – mi retina 15 % din drepturile banesti care mi – au fost retinute in cei 43 de ani de munca cinstita la catedra la Universitatea Politehnica din Timisoara. In acest sens Va rog sa fiu iinscris in actiunea FACIAS privind petiţia cetăţenească “Stop Boc”.
  Va multumesc,
  Cu stima,
  Prof.dr.ing. Victor Balasoiu,
  Timisoara

 7. Tomescu spune

  Exita un centru de semnaturi si in municipiul Ias?
  Rog a mi stransmite adresa ,emailul sau telefonul.
  Cred ca este necesar redictionarea celor doua procente din impozit pentru a constitui o baza financiara a acestei fundatii.

  Multumesc.
  ing.Tomescu Iuliu

 8. Marcu Nicolae spune

  Sunt de acord cu acțiunea Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) de a da în judecată Guvernul român pentru măsura de reducere cu 15% a pensiilor.

 9. anei petru(iasi) spune

  -sunt pensionar m.a.i. :-statul,administratorul a dispus de persoana mea,iar cand situatia a impus am raspuns prezent indiferent de ora din zi si din noapte : am fost cinstit si corect dar-acum incompetenta celor bogati(case,vile de vacanta,conturi bancare-caci au muncit oamenii)si ajunsi la putere isi bat joc de noi
  -ader la petitia on-line „STOP-BOC”
  -cu accepetul dvs. voi reveni
  VA MULTUMESC

 10. ioan mistoaca spune

  traim intr-o noua dictatura,care trebuie eliminata urgent,atat prin demiterea presedintelui cat si a guvernului pe care-l conduce.

 11. Paunescu Agneta spune

  Felicitaript. actiunea FACIAS .Va rugam si eu si sotul meu Paunescu Mihail din Bucuresti,sa fim inscrisi la petitia STOP-BOC.Va multumim.

 12. Georgescu Lia spune

  Vreau sa semnez aceasta petitie.
  Toti cei care au avut si au puterea au furat, cu acte, fara acte. Au inventat tot felul de metode de a isi insusi orice. Acum au ajuns si la forma aceasta de a ne FURA DIRECT din PENSII , SALARII ect. , numai de la noi, pentru dezmatul lor.

 13. ardeleanu toma spune

  am aprox 35 ani de munca ,din care aprox 18 in radiatii .pe 1 martie 2009am depus dosarul pentru pensie ,am depus toate actele(adeverinte)necesare ,dupa 5,5 luni am primit decizie de respingere,pe motiv ca nu ma incadrez.dupa un lung sir de audiente am dat casa de pensii in judecata in februarie 2010 am cistigat procesul, dar casa de pensii a bagat recurs care il am pe data de 18 mai.atata nedreptate nu am crezut ca o sa vad.am participat la revolutie inca din seara de 21 dec 89 fara a beneficia nici de carnet de revolutionar,in dimineata zilei de 22 dec am fost in fruntea revolutionarilor ,nu am cerut nimic ce nu am meritat si acum cei care stateau dupa perdea isi permit sa isi bata joc de acest popor,rusine sa le fie oameni de nimic.”stop-boc”

 14. Eugen L. spune

  La Iasi unde se poate semna?
  Mamele si viitoarele mame ce fac?

 15. Gaby spune

  Da ma bucur ca cineva le tine partea cineva si pensionarilor, eu am o mama care are 645 ron si o bunica de 92 ani care 735 ron ce vor face ele? eu nu am servici nici macar ajutor de somaj , sotul meu e bugetar deci va fi afectat de scadere iar baiatul meu are 645 ron in mana la patron , deci murim de foame va rog sa reprezentati batranii tarii care si asa au pensii de mizerie ma voi interesa cum sa inscriu si batranele mele la fundatia dvs

 16. lucica andonie spune

  As dori si eu sa semnez aceasta petitie.Am o pensie de 680lei si daca mi-o diminueaza cu 15% va dati seama ca nu-mi raman bani nici pentru medicamente.Mama mea e si ea pensionara cardiaca,cu multe probleme de sanatate ,are 84 de ani si acum are o pensie de 670 lei cu cea de veteran de razboi.Oricum multi pensionari nu vor supravietui acestei masuri iresponsabile.

 17. Marian Petre spune

  Vreau sa semnez aceasta petite.

  Am 50 de ani si 27 de ani de munca.Sunt pensionar medical-cancer pulmonar.Valoarea pensiei este de 564 lei.Sotia are 49 de ani si este in somaj(din mediul privat).Are o indemnizatie de 510 lei.Venitul total al familiei este de 1074 lei.daca ne ia 30%(15+15)ne mai raman 826 lei.Daca domnii ,,basescu,boc si acolitii pdl”crede ca o familie poate sa traiasca cu aceasta suma lunar(alti au un venit chiar mai mic,o singura persoana sub 350 lei dupa scaderea lui ,,basescu” -304 lei),sa ne demonstreze ei cum se poate trai cu acesti bani lunar si atunci poate suntem de acor cu masurile loate de ei.<<basescu cand a mintit :inainte de alegeri cand sustinea sus si tare ca salariile si pensiile nu vor scadea sau acum cand vrea sa le scada?Oare acest om mai poate avea credibilitate! AM FOST MINTITI SI VOM FI.
  -Ader la petitia on-line “STOP-BOC”

  Cu stima
  Marian Petre

 18. BUNDUC STEFAN spune

  DUPA 37 ANI DE COTIZARE SI LUCRAT IN GRUPA A 2 CU O PENSIE DE 970 RON . ACEST GUVERN BOC CIT SE MAI NUMESTE SI PREA IUBITUL NOSTRU CONDUCATOR TRAIAN BASESCU VOR SA MURIM DE FOAME CIT MAI REPEDE CU PUTINTA SA NUMAI II INCURCAM .CA SA TRAIASCA BINE PRIETINI LOR VIDEANU BERCEANU UDREA ETC.DACA AU BUN SIMT SI ONOARE SA ISI DEA DIMISIA GUVERNUL BOC SI DOMNUL PRESEDINTE TAIAN BASESCU

 19. Ana Maria Moisin spune

  Stimata doamna Oana Florea,
  Sunt Dr.fiz. Ana Maris Moisin, pensionara din iunie 2009,cu o vechime de 50 ani si 9 luni.
  Cu toate ca eram resposabila a 3 proiecte in desfasurare, castigate in competitie nationala in 2007 si 2008, a trebuit sa-mi intrerup activitatea de oarece la inceputul anului 2008, guvernul Boc a taiat pur si simplu valoarea contrac-telor, reducand-le la 26 procente. Cu aceste valori nu se mai putea face mare lucru.
  Apoi a venit decizia ca cei pensionabili sa nu mai poata lucra in institutii de stat, am incheiat anul 2009 cu un program diminuat, ceea ce nu mai insemna cercetare.
  Cu pensia mea practic intretin si pe fiul meu care, a absolvit ca economist in 2007, a intrat dupa 5 teste la o banca, dar a fost disponibilizat odata cu criza, cu ceilalti ultimi angajati. Acum lucreaza iar, cu salariu minim pe economie, la privat.

  Va multumesc pentru initiativa si sunt de acord cu acțiunea dumneavoastra de a da în judecată Guvernul român pentru măsura de reducere cu 15% a pensiilor. Va rog sa fiu inscrisa in actiunea FACIAS privind petiţia cetăţenească “Stop Boc”.
  Va multumesc,
  Cu stima,
  Ana Maria Moisin

 20. Neacsa Grigore spune

  Sunt pensionar, cu grad de invaliditate 1, sunt imobilizat la pat si carucior, cu stagiu de cotizare complet la fondul de pensii si nu sunt deacord cu masurile ce se iau impotriva pensionarilor. De aceea doresc sa semnez petitia impotriva abuzurilor la adresa pensionarilor Va multumesc.

 21. soros viorel spune

  Legea Cojocaru a deschis ochii acestor mafioti ca in Romania mai sunt resurse care trebuiesc „subtilizate” in folosul lor si se zbat acum sa lase tara fara vlaga.

 22. Sanda Albeanu spune

  Vreau sa semnez aceasta petitie,e revoltator ce se intampla,sunt pensionara si am muncit (ca toti ceilalati)si nu e drept sa diminuieze pensiile care sunt un bun castigat prin munca si contributii de zeci de ani.Sa fie pedepsiti ca tradatori de tara,si-au batut joc de tara asta.DEMISIA!!!

 23. cirstea evelina spune

  semnez aceasta petitie in semn de solidaritate cu toti pensionarii , caci si eu sunt pensionara si sunt la fel de afectata,sunt foarte revoltata de ceea ce vor sa faca si am muncit de la 17 ani ,o viata de om ,am muncit si sambata si dumineca ,si cu ce m-am ales ,cu bataia de joc a acestor guvernanti ,doresc DEMISIA si sa lase pe altii mai capabili sa gestioneze aceasta tara saracita , nu sunt de acord cu diminuarea pensiei sub nici-o forma , voi iesi in strada fara sa fiu instigata de nimeni .

 24. Muresan Pavel spune

  Dupa un stagiu de cotizare de 45 de aniicu sporurii de grupa am o pensie de 836 lei. Este o rusine. Si acum, sa o diminueze , de ce nu s-a vazut pana acuma ca sunt atatia pensionarii de boala si tototada mai iau si indemnizatia de handicapat si ei sunt oamenii tineri care nu au cotizat la fondul de pensiii si ma ajung cu pensia. Nu s-a dorit sa se stie. Acuma nu mai sunt bani pentru cei care au contribuit. De ce nu li s-a dat indemnizatia de handicapat la cei care sunt handicapati cu adevarat si nu o data iua si pensie pt. boala si handicap, si ei au contribuit poate pala 12 ani este dreptate. Doresc sa semnez petitia „Stop Boc. „

 25. grigoriu constantin spune

  Basescu nu a luat aceste masuri timo de 5 ani pentru ca avea nevoie de al doilea mandat,iar noi prostii i l-am dat,acum isi arata adevarata fata si ne meritam soarta,acest individ ne va marii si t.v.a-ul,dar de camarila lui politica in frunte cu boc nu se va atinge.In ce tara din lume un om condamnat de justitie sa restituie un milion de dolari jefuiti din bugetul de stat este numit ministrul economiei? a-ti ghicit in camarila BASESCU.

 26. Cormos Mariana spune

  Multumesc initiatorilor acestei actiuni si d-lui avocat Codrin Cirdu Ghita, initiativa la care am subscris.
  1.Inca de anul trecut guvernantii au stiut, au tacut si au cheltuit intr-o veselie banul public.
  2.Acum nu e drept ca pensionarii sa fie solidari cu acest stat care are buzunarele goale (statul find o organizatie a celor ce detin puterea economica), si fata de care noi pensionarii NE-AM PLATIT TOATE OBLIGATIILE TIMP DE 40 ANI!!!
  3.Afirmatia vinturata la tv ca sunt salariati care au leafa mai mica decit o pensie e o manipulare, si noi pensionarii am avut lefuri mici la tinerete.
  4. Vrem sa vedem MASURI ECONOMICE CONCRETE SI REPEDE
  IMPLEMEMTATE SI NU AMENINTARI LA TV, CA SUNTEM MANIPULATI!
  mariana brasov

 27. Eugenia spune

  Vă mulţumesc în numele tuturor prietenilor mei, pensionari, pentru ceea ce faceţi pentru noi.Pensia este un drept pe care l-am obţinut noi, toţi, cei care am muncit în tinereţe, pentru a avea asigurată bătrâneţea, pentru a ne trăi ultimii ani în linişte şi decenţă. Dar cei care ne conduc, vor să facă un genocid, lipsindu-ne de aceşti puţini bani pentru care am muncit şi am învăţat pentru a ne face o carieră. Mă gândesc că Videanu cheltuieşte într-o noapte la Monte Carlo, pensia mea din care eu trebuie să trăiesc o lună. Nu am nimic cu oamenii bogaţi, dar despre ei stim toţi cum s-au îmbogăţit, furând din avuţia acestei ţări, aşa cât era ea. Băsescu şi toată clica lui trebuie să plece, trebuie să lase loc altora, oneşti, patrioţi, cu dragoste de această ţară şi de poporul ei. Nu trebuie să plătim noi incompetenţa celor care ne-au condus şi au făcut prăpad din România.

 28. Octavian - Valeriu Dumitrescu spune

  Dupa 20 de ani de la caderea comunismului sa trezit un marinar sa reduca pe timp nelimitat ( permanent ), chiar daca spune ca numai pana la 31.12.2010 pensiile si salariile bugetarilor .
  Afirmatia ca aceasta reducere este o masura care se ia poate pana la fine acestui an mi se pare a fi o alta minciuna lansata de Basescu , ca doar ne-a obisnuit cu minciuni de 6 ani.
  Si totusi spre surprinderea mea mai sunt inca multi indivizi ( ca cetateni ai acestei tari nu-i pot numi ) care cred in spusele lui Bassescu .
  Nu stiu zau daca acesti indivizi au in cutia craniana creier sau tarate .
  Nici Ceausescu nu a taiat din pensi si salarii si a platit datoria externa ba chiar a lasat si un surplus.
  Cred ca numai PDL-ului iiputea trece prin cap o astfel de masura.
  De ce spun asta ( incluzand si PDL in aceasta hotarare genocida )pentru ca Basescu este produsl PDL-ului .
  A ignora alte masurile propuse de terti economisti , politicieni , sindicalisti , ziaristi , sociologi , partide politice , etc. altii decat cei aservioti puterii care nu traiesc dintro pensie sau un salariu , denota clar ascudenrea unor oactiuni marsave de furt din banii publici pentru clientela politica care au ajutat in campania electorala un marinar care acum se trezeste in deriva iae clientela nici nu vrea sa auda ca ni-si va mai primi partea.
  Salvarea fondului de pensii ( daca este necesara , pentru ca eu nu cred ca nu mai sunt bani ) poate fi facuta simplu prin sistarea alocarii fondurilor la tonsonul II de pensii pentru totdeauna.
  Cine doreste o pensie suplimentara nu are decat sa o faca suplimentar , nu prin dimi8nuarea fondului de pensii dev la tronsonul I.
  In ceas de criza ne trezim ca acest guvern iresponsabil a cheltuit in primele 4 luni tot atatia bani cat intreg anul 2009.
  Basescu cheltuieste 50.000 EURO sa poleiasca nu stiu ce cupola a bisericii din Palatul Cotroceni si multe multe altele.
  Ni se cere sacraficiu dar in fruntea tarii sa ramana tot cei care ne-au falimentat.
  Cred ca acesti indivizi nu mai sunt sanatosi mintal
  Eu stiu ca daca se dovedeste ca Presentile nu mai este in deplinatatea facultatilor mintale trebuie supendat , dece nu o facem , sau numai Ceausescu a fost nebun ?
  Schimbarea guvernului nu este suficienta , Presedintele Basescu trebuie suspendat si facut referendum sa vedem daca de data asta populatia Romaniei il mai lasa la Cotroceni.
  Sa nu uitam totusi ca la referendumul trecut a fost lasat ca Presedinte doar de 86% din 36% de votanti.
  Constitutia ar trebui schimbata din acest punct de vedere .
  Un presedinte nu are ce cauta la Cotroceni far 50%+1 din total nr. cetateni cu drept de vot.
  Daca nu indeplineste criteriu mai sus amintit sa fie desemnat un alt candidat pana o sa scapam de toti neavenitii in politica.
  Numai asa minoritatea se poate supune majoritatii , 25% sa decida pentru o tara intreaga sau paradoxul de la alegerile prezidentiale cand in tara Basescu pierde alegerile si sedecide sa fie Presedinte datorita voturilor din strainatate ale romanilor care au fugit din romania sa duca o viata mai buna in strainatate dar au decis ca noi cei din tara sa ramanem cu cel care iau facut sa plece.Este normal? RUSINE
  As fi avut mai multe de spus dar ma opresc aici ca sa nu fiu prea vulgar cu acesti CRIMINALI ( PDL )impreuna cu acolitii lor atat din presa scisa ( vezi EVENIMENTUL ZILEI etc.) cat si din televiziune (B1 , evz.ro , VOX NEWS etc. )
  Va rog scuzati eventualile greseli de dactilografiere
  Cu stima,
  V. Dumitrescu

 29. Tulcan Emilia spune

  Sunt de acord cu iniţiativa dumneavroastă .Timp de 32 de ani am lucrat ca profesor şi de 2 ani sunt în pensie de invaliditate din cauza unui Lupus eritematos cronic care a dus la osteoporoză şi trei artoplastii de şold şi genunchi ,artrită reumatoidă .Consideraţi că am semnat lista iniţiată de dumneavoastră Succes

 30. Radu Cernica spune

  Va multumesc pentru initiativa dvs. Nu doresc sa contribui cu banii mei la obtinerea unei cresteri economice nule si pentru a se continua o guvernare mafiota. Ce a facut dl. Presedinte de sase ani de cand conduce aceasta tara? De ce nu explica modul in care am ajuns in aceasta situatie?
  Doresc sa semnez petitia. UNDE SE FACE ACEST LUCRU IN BUCURESTI?
  Cu stima R.C.

 31. iosif constantin spune

  da, semnez petru a fi dat jos ,schimbati ,de la putere acesti satrapi cu intreaga gasca a lor , contati pe trei semnaturi din partea mea , eu iosif constantin, iosif ioana sotie, voda leana cumnata.Va spun una din perlele lui basescu, ca el face un pilot ,un comandant, in trei luni (nici scoala de soferi nu o poti termina)NU SANTEM DE ACORD CU MICSORAREA PENSIILOR .Sant in proces cu statul Roman de trei ani, pentru recalculare de pensie, am castigat procesul la tribunal , la curtea de apel,nu mi s/a marit punctul, nu mi s/a dat pensi a calculata din urma pe trei ani ?.Ce fac?

 32. sion spune

  Da semez ca aceste masuri neconstutionale sa nu fie puse in aplicare.

 33. Marinela Muresan spune

  Da semnez ca aceste masuri neconstitutionale sa nu fie puse in aplicare. Va rog sa fiu insacrisa in actiunea FACIAS privind petitia cetateneasca „STOP BOC” Va multumesc Marinela M.

 34. marin ion spune

  Da semnez pentru ca masurile mizerabile ce vor sa le puna in aplicare sa nu poata fi aplicate acestui popor amarat de catre cei ce s-au declarat reprezentanti ai tuturor romanilor

 35. dorina husanu spune

  semnez si eu ca aceste masuri neconstitutionale sa nu fie puse in aplicare

 36. mihai husanu spune

  sunt solidar cu cei care trimit petitie impotriva masurilor necontitutionale de a diminua pensiile cu 15%

 37. Liliana Sarbu spune

  Stimata Doamna Oana Florea, ,
  Subsemnata, Sarbu Liliana sunt pensionara dupa 38 de ani de activitate profesionala si contributii. Am o pensie de 1553 lei (suma neta). Sunt impotriva actiunii Guvernului Boc de a mi se retina 15 % din ceea ce am cotizat timp de 38 ani de activitate neintrerupta( din care 30 in grupa II de munca.Va rog sa fiu inscrisa in actiunea FACIAS privind petiţia cetăţenească “Stop Boc”.
  Va multumesc,
  chim. Liliana Sarbu

 38. Rusnac Ionel spune

  Va rog sa ne reprezentati in instanta pe mine si pe sotia mea Rusnac Georgeta pentru stopare actiunii de a ni se retine din pensie 15% precum si impotriva tuturor masurilor neconstitutionale pe cara Guvernul Boc vrea sa ni le aplice. Doamna Oana Florea va rog insistent sa ne inscrieti pe listele FACIAS pentru actiunea cetateneasca „STOP BOC”

 39. Bob Péter UNGARIA spune

  19 mai 2010.Intrucit sint pensionar si o parte din pensie o primesc din Románia conform legilor Uniunii Europene ,urmáresc si sint interesat in mod direct privind situatia pensiilor din Románia.Sint foarte indignat cá Románia a ajuns in aceastá situatie de a diminua pensiile care de altfel sint cele mai MICI din intreaga UE.O tará asa de bogatá frumoasá si care in urma Revolutiei din 1989 a trecut rindul tárilor democratice FÁRÁ NICI O DATORIE EXTERNÁ sá ajungá in aceastá situatie.Este clar ca lumina zilei cá POLITICIENII (indiferent in care din cei 20 de ani care au trecut)sint SINGURII responsabili de aceastá situatie.Sint de acord co DAREA IN JUDECATÁ a Guvernului intrucit o Ordonantá de guvern NU POATE ANULA o prevedere de LEGE(Legea Pensiilor)AS dori sá sá intu in rindul celor care prin semnáturá protesteazá impotriva acestor nelegiuitáti.ESTE o mare RUSINE a conducerii tárii cá a ajuns piná aici.Cu stimá Bob P

 40. BOLNAV TBC spune

  UNDE SE POATE MURI PE GRATIS ?

 41. Avram Doru spune

  Sunt pensionar MAI si dupa o viata de munca,cu privatiuni dictate de specificul muncii,cu zile si nopti de alergatura dupa infractori,cu servicii in timpul sarbatorilor legale pentru asigurarea ordinii si linistei publice,cu deplasari in concedii de odihna dupa anuntarea obligatorie a localitatii de destinatie,a telefonului unde pot fi gasit in caz de urgente,deci dupa o viata de eforturi uneori peste limita suportabilului,am neplacuta surpriza sa constat ca un guvern incapabil sa aplice programe care sa relanseze economia, a gasit secretul salvarii de la dezastrul in care ne-au adus cu incompetenta lorsi anume ciuntirea pensiei cu 15%.Este revoltator ceea ce se intampla si va rog sa ma considerati ca parte in procesul ce urmeaza sa-l intentati Guvernului,pentru ca o Ordonanta de urgenta nu poate anula o lege,cum nici nou preconizata Lege unitara a pensiilor nu poate avea efecte decat in viitor,conform Legii fundamentale Constitutia si a Codului Civil.Din aceste motive doresc sa fiu inscris in actiunea FACIAS si in programul cetatenesc „Stop Boc”.Oare pe acesti trecatori dregatori la carma tarii cine-i va trage la raspundere penala pentru dezastrul provocat si actiunea de genocid impotriva poporului roman ?
  Cu stima,
  Avram Doru

 42. "Vasile Blaga" spune

  Am fost militar in MAI …in 2002 sluga politica Abraham investit de Putere, in 10 minute m-a transformat si ne-a transformat in functionari publici cu statut special…pana in 2009 am executat dispozitii ( inainte erau ordine)…toate din ce in ce mai departe de ceea ce invatasem si ma perfectionasem …am fost constrans sa ma pensionez …drepturile nu mi s-au platit…pensia …este la nivelul de supravietuire…credeti ca daca o veti diminua …VETI DORMI LINISTITI – SI VETI TRAI BINE !!!?

 43. Suciu Mihai spune

  Va multumesc mult pentru umanismul de care dati dovada in apararea batranilor acestei tari greu incercata.Doresc sa fiu si eu reprezentat ,in procesul impotriva reducerii pensiilor cu 15% si pentru aplicarea legii pensiei cu respectarea valorii punctului de pensie a 45% din salariul mediu brut pe economie. Cu stima Suciu Mihai.

 44. Huruba stefania spune

  Sunt pensionara cu vechime integrala cu cotizatie platita conform legii la fel si sotul meu Huruba Alexandru-Petru si nu suntem deacord ca pensiile noastre sa fie reduse.Eu am o pensie de 740 lei la o vechime de 32 de ani iar sotul meu are o pensie de 994 si a avut vechime 42 de ani lucrind ca maistru in industrializarea lemnului.Am dori sa fim si noi reprezentati in procesul impotriva reducerii pensiilor cu 15% si pentru aplicarea legii pensiilor cu respectarea valorii punctului de pensie de 45% din salariul mediu brut pe economie.Cu stima Huruba Stefania si Huruba Alexandru-Petru din comuna Tarcau judetul Neamt.Va multumim anticipat.

 45. RADU ION spune

  VREAU SA APARTIP IMREUNA CU SOTIA LA ACTIUNEA FACIAS , SUNTEM DIN CRAIOVA , CUM PROCEDAM ? DATI-NE MAI MULTE AMANUNTE CUM SA DEVENIM PARTE IN PROCES CU STATUL . MULTUMIM SI SA VA AJUTE DUMNEZEU IN ACEASTA ACTIUNE .

 46. ION RADU spune

  cum putem deveni parte in proces cu guvernul ? vremsa stim ceva concret , cum veti proceda . in Criova cu cine putem lua legatura ? multumiri .

 47. virginia oniga spune

  Cum trebuie sa procedam pentru a semna aceasta petitie?unde o gasim?

 48. Elena Nistor spune

  Am 56 de ani si sunt ofiter in rezerva din Servicii Speciale. Am lucrat 33 de ani in sistem militar, care , dupa cum se stie, a fost plin de privatiuni. Nu am avut viata personala, intimitate, iar copilul l-am vazut crescand doar in poze, intrucat plecam dimineata si veneam seara. A trebuit sa imi vad de profesie si cariera, intrucat sunt mama singura si a trebuit sa-i asigur copilului o viata cat mai buna. Acum este student in anul I, la Facultatea de electronica si telecomunicatii din Politehnica si slava Domnului a intrat la buget. Deci, in aceasta situatie, nu imi este f. usor sa ma lipsesc de 15% din pensie, de fapt de 31%, pt. ca am impozit la pensie, intrucat depasesc 1000 ron.La incadrare am semnat un angajament de loialitate fata de patrie si popor, chiar cu pretul vietii, iar acum statul ce imi ofera la batranete? Cu ce drept acest „minunat” guvern isi permite sa incalce legile si sa se atinga de un drept intangibil dupa o viata de munca?
  Va rog sa fiu inscrisa in actiunea FACIAS privind petiţia cetăţenească “Stop Boc”. Veti avea din partea mea sprijin in absolut toate demersurile pe care le veti initia. Va multumesc

 49. Maryo Dumban spune

  De unde a avut Boc bani inainte de alegerea presedintelui sa mareasca pensiile? Oare nu stia atunci ca nu sunt bani? Si acum ne ia inzecit din pensie. Vrem sa stim!
  Sunt total de acord cu actiunea FACIAS si voi semna petitia cetataneasca „STOP BOC!”.
  De asemenea, solicit sprijin, in cazul cand se va publica Legea cu reducerea pensiei, pentru a da in judecata Guvernul, impreuna cu ceilalti solicitanti.
  Va felicit, pentru actiunea initiata de dumnevoastra si voi sprijini eforturile dumnevoastra.

 50. Alex spune

  Ar trebui sa iesim toti in strada si sa mergem peste ei sa-i dam jos daca ne unim am putea reusi cum a am facuto odata am putea sa o facem si a doua oara este mai usor

 51. Albu Constanţa spune

  Am semnat petiţia Stop Boc on-line, nu ştiu dacă a ajuns la dumneavoastră,dar acum a mai venit o nenorocire pe capul nostru, aş dori să dau statul în judecată şi v-aş ruga să-mi daţi o mână de ajutor.Doresc să mă înscriu pe lista doritorilor ce vor da statul în judecată şi nu ştiu unde şi cum, am observat că în Buzău nu este deschis un centru FACIAS.Este o barbarie ca după 41 de ani de cotizaţie la fondul de pensii să aud că am devenit o povară pentru ţara mea.Mă doare cumplit acest lucru.Rog răspundeţi unde şi cum pot accesa listele cu pensionarii ce doresc să-şi apere pensia de ciuntire.Cu mulţumiri anticipate, Constanţa Albu

 52. Dolhascu Mariana spune

  Am semnat petitia STOP BOC dar as vrea sa subsciu si la cea impotriva reducerii pensiilor dar n-am gasit-o !

 53. Adina Arsene spune

  Am semnat chiar in prima zi petitia „Stop Boc”,la statia de metru Unirea si imi doresc sa ma alatur pensionarilor care doresc sa dea in judecata guvernul actual pentru abuzul comis asupra dreptului meu de proprietate-pensia- pentru care am contribuit 34 de ani.Ce ar trui sa fac in acest scop?
  Personal sunt impotriva acordarii asa zisei pensii „minine” de 350 ron si includerea acesteia in fondul national de pensii.Persoanele care primesc acesti bani nu au contribuit la crearea fondului de pensii, iar daca guvernantii doresc sa ofere bani anumitor categorii sociale nu au decat sa creeze un capitol in bugetul de stat din care sa acorde cate ajutoare sociale doresc.Ca sa nu mai comentez faptul ca sunt familii(cupluri) in care adultii profita nejustificat de aceste „pensii”, neavand nici o intentie sa presteze o activitate utila societatii.
  Ati luat o initiativa laudabila, care sper sa se materializeze si m-as bucura ca toti pensionarii sa aprecieze gestul Dumneavoastra.
  Va multumesc
  Adina Arsene

 54. illona spune

  Si tatal meu este pensionar si deci va fi afectat de masura taieri cu 15% a domnului Boc si doreste sa se asocieze cu ceilalti pensionari si cu dumneavoastra dar nu stiu unde se fac stangeri de semnaturi in orasul Braila.Va multumesc !

 55. pirtea aurel spune

  Dupa 37 ani de munca sint in pensie de boala si impreuna cu sotia mea,pensionara,dorim sa ne asociem cu ceilalti pensionari si cu ajutorul dvs. sa oprim CIUMA PORTOCALIE SA NE DISTRUGA.SINTEM DIN BEIUS BIHOR sias dori sa adun semnaturi in sustinerea demersului dvs.Va multumesc!

 56. lauretiu spune

  am semnat petitia stop boc as vrea sa nu mai vad acest guvern si acest presedinte vor sami ia bani sami ia si handicapul

 57. dreptate vasile spune

  unde in lupeni se poate semna o cerere de actionare in justitie a lui boc si base pentru incmpetenta abuz in serviciu discriminare sociala ..vreau sa semnez .astept lamuriri

 58. elisabeta spune

  Va rugam sa ne reprezentati in proces impotriva guvernului ,motivul fiind micsorarea dreptului la pensie, pe urmatorii;DOHANICI ELISABETA;DOHANICI VASILE;SOMAN ELENA;SUCUTURDEAN IRINA;HERRMANN ELEONORA-VICTORIA;RIESZ ALEXANDRU EDMOND.Va multumim.

 59. Miron Aurelia Victoria spune

  Va multumesc ca ma reprezentati si pe mine pentru darea guvernului Boc in judecata,ca altfel nu as avea bani.

 60. PASTINARU spune

  Va rugam sa ne reprezentati in proces impotriva guvernului ,motivul fiind micsorarea pensiei

 61. pirtea aurel spune

  despre base boc doar:”mars inapoi de unde ati venit”
  aderdin suflet la demersul dvs.si-l sustin.

 62. Clej Raluca spune

  Va rugam sa ne reprezentati in proces impotriva guvernului,motivul fiind diminuarea pensiei.

 63. niculae.petcu spune

  vreau sa ma inscriu pe lista celor peste 70000de pensionari(pina la aceasta data)care vor sa opreasca abuzul ::basescian::de taiere a pensiilor!

 64. bresniceanu daniela mariana spune

  Vreau sa ma inscriu pe lista celor 70000 de pensionari care vor fi reprezentati de Facias pt a ne sustine cauza.Nu stiu ce acte va sunt necesare.Nu am votat cu acest partid si nu inteleg de ce dupa 20 de ani de la revolutie ne intoarcem la acele timpuri.
  V a multumesc pt speranta pe care o dati poporului roman.

 65. Dorin Patruleasa -C.de Arges spune

  Vreau sa ma inscriu si eu pe lista celor 70 000 de pensionari care se simt furati de actualii guvernanti VA ROG SA PRIMESC INFORMATII DESPRE CUM POT SA TRIMIT DOSARUL NECESAR PENTRU UN ASEMENEA DEMERS

 66. SAVU ELVIRA spune

  Va rog sa ma inscrieti pe lista pensionarilor nedreptatiti prin taierea drepturilor obtinute prin munca si acordate legal.

  Va multumesc.

 67. Săulescu Cristian Ahile spune

  Semnez cu ambele mâini pentru ”STOP BOC”. Cum se procedează și ce acte trebuiesc depuse pentru a mă înscrie și eu și soția mea pe lista celor 70.000 de pensionari.
  Vă mulțumesc anticipat pentru grija pe care o purtați pensionarilor.

 68. Hobeanu Valeria spune

  Sunt din Craiova,pensionara la limita de varsta.Doresc sa subscriu la aceasta initiativa.In Craiova unde ma pot adresa pentru semnatura si relatii pentru a fi parte in proces?
  Eu am o pensie de 620 de lei.Ei,pana acum,au tot vorbit de pensii nesimtite dar,de cateva zile aflu de la TV ce salarii nesimtite si ce cheltuieli nesimtite sunt in guvernul pastorit cu cea mai mare nesimtire de Boc si Basescu.Nici nu merita sa ma refer la ei cu respect.

 69. Balu Valerica spune

  Sa va dea Dumnezeu putere sa aparati drepturile pensionarilor. Eu si sotul meu suntem pensionari. Sotul a facut diabet din cuza stresului in care traim. Am inteles ca s-au depus deja 70000 dosare pe care le veti apara in instanta in cazul aplicarii masurilor de reducere cu 15%. Ce trebuie sa contina dosarul si unde se trimite?
  Va multumim!

 70. sorin vaduva spune

  doresc sa fiu trecut pe lista celor care vor fi reprezentati in instanta de aceasta fundatie. Ce trebuie sa fac pentru acest lucru ? Va rog sa-mi comunicati si mie.
  sunt pensionar M.A.I. din anul 2007 dupa 32 de ani de munca si privatiuni militare .Am muncit pentru aceasta pensie , am lipsit de langa familie cand am fost chemat la munca indiferent de zi sau noapte , etc. e greu in cateva cuvinte sa redai la ceea ce am fost nevoiti sa renuntam in favoarea serviciului.
  Doresc deasemenea sa fiu trecut si pe lista „STOP – BOC”
  boc sau basescu (nu merita majuscule)pot trai din pensia minima? sau doar parintii lui boc au de profitat ?

  as dori sa fiu anuntat in ce mod pot fi luat in calcul pentru a fi reprezentat de aceasta fundatie in instanta pentru diminuarea abuziva a pensiei de catre acesti …..

 71. Livia Ionescu spune

  Ma alatur si eu celor care doresc oprirea abuzurilor.

  Multumim

 72. prof.Constanta Tabacu spune

  Am 63 de ani, am functionat ca profesor 36 de ani si sunt pensionara din 2007. Pentru a intra in drepturile mele m-am judecat cu Casa de Pensii un an. Acum ma vad obligata sa ma judec iar cu Statul pentru ca nu pot concepe sa mi se reduca pensia. Sumele pe care eu le-am depus, daca ar fi fost purtatoare de o minima dobanda, ce pensie ar fi trebuit sa primesc eu astazi? Oricum, mi-am platit pensia pe mult mai multi ani decat voi trai eu. De aceea, va rog sa ma inscrieti pe lista celor care vor da in judecata Guvernul.

 73. ANUTA VANCEA spune

  Doresc sa ma numar si eu printre cei care vor sa dea guvernul in judecata pentru abuzurile impotriva pensionarilor.
  Am o intrebare care ma macina decand m-am pensionat (de trei luni)anticipat pentru ca m-am saturat de stresul de la serviciu si consider ca am lucrat destul 34 de ani.Dar sa va pun intrebarea si anume:cum e posibil sa se dea trei sanctiuni pentru ca m-am pensionat anticipat ;1)nu mi se recunoaste faptul ca am nascut si crescut trei copii,2)mi s-a penalizat pensia timp de 5 ani cu 21%,3)nu am voie sa lucrez sa-mi intregesc mizeria de pensie de 6oo lei dupa 34 de ani de munca la buget.Cum e posibil acest lucru si totul conform legilor in vigooare date de guvernanti si acum urmeaza alta sanctiune .Cu ce am gresit ca ne-am nascut in aceasta tara?

 74. ANUTA VANCEA spune

  DA ASTEPT UN RASPUNS LA COMENTARIUL MEU ,VA MULTUMESC ANTICIPAT

 75. Dorina Petrina Iacob spune

  Va rog s-a ma reprezentati in proces impotriva Guvernului Romaniei,motivul fiind diminuarea pensiei si asa destul de mica.Mi-am dat sanatatea si tineretea muncind pentru Statul Roman si am o pensie de 4oo Ron.Datorita serviciului am acumulat mai multe boli,cum ar fii: Diabet zaharat tip 2.Hipo tiroidism,tensiune arteriara,reomatism cronic articular,insuficienta renala,paralizie pe partea stinga.Am muncit,nu am stat cu mina intinsa si nici nu-am asteptat sa fiu asistata.Solicit Nationalizarea Statului Roman si refacerea lui incepind cu toate structurile statului.M-am saturat de incompetenta,hotie si batjocura la adresa poporului.Va multumesc cu respect

 76. Muntean Olimpia spune

  Am educat generatii de copii,i-am invatat ce e cinstea,ce e dreptatea,dar ,mai ales OMENIA.Oare cine i-a educat pe acesti guvernanti atat de cinici?Cate absente au avut la orele de dirigentie?Noua nu ne e rusine de ce am facut,iesim si acum cu fruntea sus pe strada,ei o vor putea face?

 77. valef maria spune

  09.06.2010doresc sa ma inscriu alaturi de cei 70.000de pensionari pt a da in judecata statul. va rog sa-mi trimiteto un formular de adeziune. va multumesc

 78. Muresan Dan spune

  De acord cu initiativa ,insa mi-as dori sa fie dat in judecata , nu statul in sine ci direct persoanele responsabile pentru a raspunde acestea in fata legii (de fapt la noi se aplica dictonul ,,statul sunt EU ,,
  In alta ordine de idei ,ar trebui o actiune in justitie si in baza articolului 47 din Constitutie ,apropo ,avocatul poporului unde este ? (probabil a plecat la capsuni )

 79. RANCEANU VALENTIN spune

  sunt pensionar,am lucrat in mina la Lupeni si am iesit la pensie in 2003.Nu stiu noi romanii de ce suntem atat de naivi,toata lumea doreste sa cada guvernul Boc si s plece si odata cu ei si Basescu.Gresit,sa plece dar sa le fie pus sechestru pe averi si sa fie controlati in tot ce au facut in timpul cat au fost ministrii,contracte,avize,alocari de fonduri,numiri in functii,absolut tot iar daca se gaseste ceva ilegal sa l-i se ia toata averea facuta pe banii nostrii,acolo sant banii dumneavoastra cum spunea o minte ” luminata”. As vrea sa dau si eu statul in judecata pentru masura taierii pensiilor si va rog sa ma indrumati in acest sens, va multumesc.

 80. Iarinka Ana spune

  Buna ziua
  As dori sa stiu in ce loc in Petrosani se semneaza petitia?
  as dori sa ma reprezentati si pe mine in proces privind diminuarea pensiilor.Ce anume trebuie sa fac?
  Va multumesc

 81. Cordunianu D-tru. spune

  Vreau sâ mâ alâtur celor care-l va da în judecată pe preşedintele Băsescu.Am dosarul de pensie nr.285121 şi vreau sâ-mi plătească sumele reţinute în perioada în care am lucrat,din fondurile personale ale d-lui preşedinte.Am o pensie de 1264 lei din care mi se reţine CAS ai impozit.

  1. admin spune

   ULTIMA ORA! FACIAS continua strangerea de semnaturi pentru procesul cu Guvernul Boc

   IMPORTANT| Datorita numarului foarte mare de cetateni care au apelat la FACIAS pentru a actiona Guvernul in instanta si pentru a incerca sa blocheze reducere abuziva a pensiilor cu 15% (peste 70.000 de pensionari), termenul de inscriere a fost prelungit.
   Asteptam in continuare datele dvs. de luni pana vineri, intre orele 10.00 – 18.00, la numerele de telefon 021.335.45.05, 021.335.01.48, 021.460.20.67 si 021.460.20.63 sau prin e-mail la pensionari@facias.org

 82. Silvia Iovan spune

  Va rog sa ma reprezentati in procesul intentat Statului Roman,privind reducerea pensiei .Totodata solicit ca Hotarirea Judecatoreasca ce va fi data, sa se indrepte pentru recuperarea sumelor,Presedintelui Romaiei,Guvernului,Parlamentarilor ce au votat aceasta lege.Va multumin

 83. Silvia Iovan spune

  Ma numesc Iovan Cornelia, sunt sora cu Silvia Iovan, nu am internet,dar va rog respectoos ma ma reprezenta si pe mine in procesul intentat impotriva Statului Roman, cu privire la reducerea pensiilor.Am 41 de ani lucrati,anul acesta am iesit la pensie de batrinete. Mi-sa acordat o pensie de 890 Ron,am multiple boli din cauza serviciuului,daca m-ati vedea cum arat, vati speria, arat groasnic, datorita bolilor.Aceasta pensie nu i-mi ajunge nici de medicamente nu mai punem problema existentei de zi cu zi s-au a caldurii.Faceti ceva sunt la capatul puterilor nu am familie, nu am copii sunt omul nimanui.PRESEDINTELUI REPUBLICII,GUVERNANTILOR,PARLAMENTARILOR, NUVA ESTE FRICA DE BUNUL D-ZEU ? ORICUM SA STITI CA NU PLECATM DE PE PAMINT PINA NU PLATIM TOT CEIA CE AM FACUT SEMENILOR NOSTRII.

 84. PASTINARU NECULAI spune

  doresc sa fiu trecut pe lista celor care vor fi reprezentati in instanta de aceasta fundatie. Ce trebuie sa fac pentru acest lucru ? Va rog sa-mi comunicati si mie.
  sunt pensionar
  as dori sa fiu anuntat in ce mod pot fi luat in calcul pentru a fi reprezentat de aceasta fundatie in instanta pentru diminuarea abuziva a pensiei de catre acesti

 85. Necula Ion spune

  Ma alutur si eu dumneavoastra impotriva Guvernului care ne taie pensiile! Astept raspuns unde sa ma inscriu!

 86. Angelescu Elena Monica spune

  Sunt pensionar gradu I de boala,am 46 de ani si lipsa celor 15 % o sa fie lipsa medicamentelor.Cred ca asta vor,sa se scape de noi,cu toate ca am muncit 25 de ani,am ajuns sa ma gandesc daca mai pot sami iau medicamentele sau mancare de regim plus facturi.Va rugam sa fiti aluturi de noi.

 87. Antonie Susana spune

  La varsta de 69 de ani am ganduri si pentru mine si pentru copii si ma gandesc a cui povara o sa fiu.Pensia mea este de 702 RON si nu stiu unde pot sa ma duc sa vand flori cum zice domnu Boc.Va rugam nu ne lasati fara ajutor

 88. Golimba Ilie spune

  M-a asociez marii majoritati a pensionarilor inpotriva masurilor de austeritate a guvernuluisi semnez ca acest guvern sa cada,de asemene-a presdintele trebuie suspendat,arestat si judecat pentru genocid.

 89. Musat Georgeta spune

  Ma numesc Musat Georgeta pensionara din 19.10.2009,dosar nr.190794 la limita de varsta,CNP 2510218090039,CI XR 152578,din Braila,str.Mioritei nr.6,Bl.17,Sc.2,et.3,Ap.32,si Musat Ion pensionar din 01.02.2006 MApN dosar nr.09553246 la limita de varsta,CNP 1510125090073,CI XR 193145,telefon 0723791035,0766701385, va rugam respectos a fi luati in evidenta celor ce doresc sa actioneze in justitie .Cu deosebita stima.

 90. Romanu Dorel Marius spune

  Va rog sa ne comunicati ce fel de acte sunt necesare pentru a putea beneficia ,sotia mea,Romanu Livia si cu mine de reprezentarea D-vs in procesul cu Statul Roman,privitor la taierea pensiilor noastre in mod abuziv. Va multumesc si astept comunicatul D-vs, pentru a ne putea completa dosarele cat mai repede cu putinta, precum si modul prin care sa va parvina aceste dosare, avand in vedere ca domiciliem in vestul tarii.

 91. Laura Ionescu spune

  Este o rusine. Se demasca in fiecare zi de catre mass media caile de imbogatire a ministilor din cabinenetul BOC: afaceri oneroase cu statul, preturi de zeci de ori mai mari la servicii si produse. S-au demascat si pana acum, amintesc cazul ministrului Mitrea si a diretorului CFR, Necolaiciuc. Nu s-a intimplat si nu se va intimpla nici acum nimic. Baietii smecheri si-au umplut buzunarele si nu le pasa, chiar au tupeul sa spuna ca tot ce au facut a fost legal. Si sa fiti convinsi ca totul este foarte bine acoperit de hirtii in ordine.Iar acum s-au trezit ca nu mai au de unde sa fure si cu ce sa plateasca datoriile externe. Timp de 20 ani nu a oprit nimeni jaful iar acum vor sa fie chiar genocid. In 20 de ani Ceausescu a realizat o multime lucruri pentru popor, a facut si greseli si l-am omorat. Cum vor plati cei ce si-au atras energie negativa de la milioane de oameni(pensionari si salariati)? Pentru ca intr-un fel trebuie sa plateasca.

 92. Manolescu Dimitrie spune

  Sunt pensionar, 72 de ani. Imi exprim adeziunea la actiunea Facias, STOP GUVERNUL BOC. Doresc sa fiu inscris pe lista pensionarilor care dau in judecata Guvernul pt. micsorarea pensiei. Alaturi de mine este si sotia mea Manolescu Magdalena , 66 de ani pensionara.
  Felicitam actiunea.
  Va multumim,

 93. rosca ioan spune

  Ma alatur si eu tuturor celor pagubiti mai bine zis furati de guvernul Boc cu 15% si vreau sa intreb acest guvern de ce ne condamna la moarte prin diminuarea pensiilor ca si eu am contribuit la acest fond de 42 de ani si ma vad in situatia de a nu-mi putea cumpara medicamentele fara de care viata mea este intr-un real pericol. Va multumesc ca ati avut rabdarea sa cititi acest mesaj.

 94. Vlasceanu Daniel spune

  Si eu si sotia mea,Vlasceanu Cornelia,suntem pensionari,care am depasit varsta de 70 de ani si locuim in Targoviste.Reducerea cu 15% a pensiilor,introducerea ilegala a coplatii,incepand cu 3 mai a.c.,viitoarea reglementare de compensare a medicamentelor,cresterea anuntata a gazelor,de care suntem dependenti,si altele pe care ni le pregatesc acest guvern care ia de la saraci ca sa dea la bogati,ne fac sa ne gandim cu groaza la ce ne asteapta. Deaceea,ne inscriem pe lista celor care solicita asistarea in procesul impotriva masurilor guvernului si va rugam sa ne comunicati ce documente trebuiesc si unde sa le trimitem.

 95. Filip Cornelia spune

  Mă asociez împreună cu soţul meu majorităţii pensionarilor, împotriva măsurilor de austeritate impuse de guvern, suntem alături dvs., în acţiunea pe care o demaraţi, de stăvilire a acestor absurdităţi.
  Va rog sa ne comunicati ce fel de acte sunt necesare pentru a putea beneficia ,soţul meu şi cu mine de reprezentarea D-vs in procesul cu statul român privitor la tăierea pensiilor noastre în mod abuziv. Va multumesc şi astept comunicatul D-vs, pentru a ne putea completa dosarele,şi modul prin care să va parvină aceste dosare.

 96. Loghin Olga spune

  Am 72 de ani pensionara dupa 40 de ani de servici.Cu toate bolile batranetii numai sa ne mai taie din pensie ne mai trebuie
  Puteti sa ma reprezentati si pe mine in proces contra statului?Ce trebuie sa fac pentru asta?Multumesc .Va doresc sanatate.

 97. Cristescu Viorel spune

  Ma alatur si eu celor pagubiti de guvernul Boc prin micsorarea pensiei cu 15%,avand in vedere contributia mea la fondul de pensii.Doresc sa fiu inscris pe lista pensionarilor care dau in judecata guvernul pentru masurile de austeritate luate pe seama pensionarilor.
  Felicit actiunea dumneavoastra si va multumesc anticipat.

 98. Panait Rodica spune

  Am 59 de ani si sunt pensionara.Doresc sa fiu inscrisa pe lista pensionarilor care dau in judecata guvernul pentru masurile de austeritate luate pe seama pensionarilor.
  Felicit actiunea dumneavoastra si va multumesc anticipat.

 99. mortu alexandru spune

  Doresc sa dau in judecata guvernul pentru diminuarea pensiei mele cu 15%,actiune ce o consider ilegala.Va rog sa ma ajutati,va multumesc si va felicit pentru ajutorul dat pensionarilor.

 100. Lia Cristian spune

  Am 32 de ani vechime neintrerupta in campul muncii, din care 25 de aniin industria chimica, mai exact la Fostul Combinat de fibre artificiale -Braila(Chiscani).Conditiile de munca au fost f. grele, mediu extrem de toxic, uneori aveam impresia ca suntem niste sobolani, dar am muncit pt. ca aviuleam 3 copii de crescut.Acest combinat era amplasat cam la 20 de km de blocul in care locuiam.Aveam nevoie de mai mult de ora de mers cu tramvaiul un mijloc de transport as putea spune rudimentar in perioada aceea.Ce sa spun era cumplit , mai ales ca lucram 3 si4 schimburi uneori.Combinatul ne-a retinut din salarii toate sumele datorate CaseI de
  Pensii pt. toti anii de munca prestati sume ce au fost achitate integral caselor de pensii. Din acest motiv, nu consider ca am vreo datorie fata de dtra, sau statul roman domnilor guvernanti.Va rog sa guvernati in slujba poporului roman si sa nu uitati o clipa ca dtra aveti de indeplinit mandate in Romania, si nu in vreun stat din Grupul G7.Guvernantii acelor tari pot emite tot felul de mofturi si pretentii pe banii statului , pt. ca detin 65 la suta din Economia Mondiala.Daca nu sunt bani de ce nu reduceti investitiile care de fapt se deruleaza virtual iar banii sunt dirijati clientelei politice?Am vazut raspunsurile dtra,….. sunt contracte in derulare. Dar noi domnilor guvernanti cei 1.900.000de pensionari cu vechime integrala si limita de varsta, am picat de ieri pe capul dtra?
  Noi nu eram in contract?
  Acum ati descoperit existenta noastra?
  Cumva noi poporul acestui pamant suntem pt. dtra niste milogi si cercesetori?
  Cand faceti spume la gura in campania electorala cersind voturile milogilor si cersetorilor nu va ganditi ca nu aveti cum sa va onorati promisiunile?
  Imi pare f. rau dominilor , dar am senzatia ca suntem guvernati de huni de barbari de tirani.Chiar nu aveti nimic scump si sfant pe lumea aceasta, decat lacomiasi jaful acestei tari, acestei natii?
  Din bun simt pt. ca sunt femeie si mama si nu in ultimul rand o buna romanca, incerc sa ma opresc aici in convingerea ca in al 12 -lea ceas va veti convinge ca sunteti intr-o grava eroare si veti reveni cu picioarele pe pamantconectati la realitatile acestui popor.In situatia in care imi micsorati pensia , cu tot respectul pt. Institutia Guvernamentala , ma simt obligata sa va actionez in judecata domnilor guvernanti.Romania si poporul roman traieste un adevarat cosmar.Domnilor de la Fundatia Facias va rugam , va imploram ajutati-ne!Ma alatur sirului nesfarsit de pensionari, care vom chema la bara Guvernul Romaniei daca se vor atinge de pensiile noastre obtinute cu mult chin si truda.
  Va multumesc cu anticipatie!

 101. Calina Claudiu spune

  Am 72 de ani si sunt pensionar din anul 1997 cind am indeplinit conditiile de pensionare cu vechime la termen,normala si am fost fortat de directorul Institutului unde lucram sa ies la pensie pentru ca nu am vrut sa intru in PNT.
  Am lucrat neintrerupt intr-un Institut de Cercetari ca Sef de Laborator fiind cercetator principal,timp de 35 ani(28 ani in gr.II)rezultand o vechime de 41 ani la care s-a adaugat cei 5 ani de facultate;vechimea rezultata:35+6+5 total 46 ani.
  Acum,dupa toate maririle pensiilor,am o pensie de 1650Ron din care se scade impozitul(il consider ilegal)si CAS de 135RONsi ramane o pensie de 1450RON
  Sotia mea de aceias varsta cu mine a lucrat timp de 21 ani,intreruptand activitatea pentru cresterea copilului si are 0 pensie de 430RON.
  Sunt cuprins de groaza ca va ramane cu pensia ei(eu avand sanatatea extrem de subreda)si asta va mai fi furata de hotii care conduc acum o Romanie muribunda cum nu era nici pe vremea fanariotilor.
  Dorim sa ne inscrieti pe lista celor care dau in judecata Guvernul de mafioti pentru reducerea pensiilor.

 102. broasca traian spune

  sunt pensionar militar si dupa trecerea in rezerva,am lucrat in sectorul bugetar,cumuland pensia de 1700 de lei cu un salariu de 800 de lei.deoarece am depasit cu 24 de lei baremul stabilit prin hotarare, nu mai pot cumula pensia cu salariul daca nu ma incadrez sub cei 1700 de lei.am optat pentru pensie si am fost nevoit sa renunt la serviciu.consider ca nu este justificat ca sa-mi ia dreptul la munca.acum daca tot imi vor diminua pensia cu 15%,oare vor da o alta hotarare prin care sa fiu iar pus in drepturi? dupa ce imi diminueaza pensia,voi ajunge la 1500 de lei si voi fi sub baremul stabilit de ei.atunci corect ar fi sa fiu obligatoriu angajat inapoi pe functia mea deoarece cu 1500 de lei nu ma mai incadrez in hotarare si pot cumula pensia cu salariul.ceea ce se intampla astazi,este o mare medreptate.sper sa aveti castig de cauza in demersurile d-vs.salut aceasta initiativa.multumesc.

 103. Racz Laszlo Istvan spune

  Actualii pensionari au cladit combinate,uzine,fabrici chiar si casa poporului.Bravii politicieni au vandut tot ce s-a putut pe preturi de nimic pentru tara,dar pentru un pret bun pentru buzunarele lor.Si copilul mic roseste cand e prins cu minciuna. Pentru politicieni minciuna este ;declaratie politica;,omisiune.etc.Nu le mai ajung vilele,casele,terenurile.Vor din ce in ce mai mult pentru ei.
  Noi suntem buni numai la vot.Pentru ei noi nu existam. Au jurat pe BIBLIE .Ce e pentru ei BIBLIA sau un JURAMANT? Se pare ca pentru ei e tot ;declaratie politica;

 104. Mesca Elena spune

  Sotul meu, Mesca Sandu, este pensionat din anul 2003, cu o pensie de 1022 lei si ar vrea sa se alature celorlalti pensionari care dau in judecata Guvernul pentru masurile de austeritate luate pe seama pensionarilor. Puteti sa ma reprezentati si pe mine in procesul contra statului ? Ce trebuie sa fac pentru acest lucru ? Am incercat sa sun la acele numere ale asociatiei FACIAS, dar din pacate nu am reusit sa iau legatura. Ce trebuie sa fac pentru asta ? Va multumesc anticipat!

 105. Nelu Stefan spune

  Sunt pensionar avand vechime de 33 ani de munca, si varsta de 67 ani. Am pensie de 666 lei si de curand am fost depistat cu un cancer care se numeste „sindromul PANCOAST-TOBIAS”, etapa 4-a, adica finala ! Deja medicatia nu ma mai ajuta, iar de operatie nu poate fi vorba fiind MALIGN,si situat pe varful plamanului drept. Sunt de acord sa ma reprezentati in actiunile pe care le intreprindeti pentru a ne salva pensiile! Daca trebuiesc datele mele personale,le voi remite imediat ce le veti solicita!Cei care citesc comentul meu ,pot afla de pe internet totul despre =pancoast-tobias= !

 106. SANDU GEORGETA spune

  Buna ziua.A-s dori sa primesc si eu un raspuns daca se poate.Soacra mea ests din iasi. Are o pensie de C.A.P. de 230 ron.In luna aprilie2009 i s-a indexat pensia cu 70ron.Tot in acea luna a depus dosarul de vaduva de veteran de razboi,drept obtinut in urma decesului socrului meu decedat la data de 23 03 2009.In luna aprilie 2009 i-a venit urmatoarea decizie:CITEZ: Urmare examinarii dosarului cu nr.839031 privind pe nimita…..s-a constatat ca nu s-a respectat art.2 alin1 din OUG nr6/2009,privind instituirea pensiei sociale minime garantate,care mentioneaza:1.Beneficiaza de pensie sociala minima garantata pensionarii sistemului public de pensii cu domiciliul in Rominia,indiferent de data inscriere la pensie, daca nivelul cuantumului pensiei,cuvenit sau aflat in plata,se situiaza sub nivelul pensiei sociale minime(incepind cu 01.04.2009 nivelul pensiei sociale minime garantate este de 300ron)Intrucit in perioada 04 2009 nu a fost respectat art3 alin.1 din OUG 6/2009″In situatia persoanelor care beneficiaza,prin cumul,atit de unul sau mai multe drepturi de pensie din sistemul public,cit si de pensie din sisteme neintegrate acestuia, precum si de drepturi stabilite si platite de sistemul public de pensii in baza unor legi speciale,la acordarea pensiei sociale minime garantate se are in vedere nivelul cuantumurilor insumate ale tuturor acestor venituri” s-a creat un debit de 106ron.Debitul provine din C.N. 01 04 2009 are si dosar veterani nr 791722.Potrivit art187 alin4 din Legea 19/2000,cu modificarile si completarile ulterioare se dispune recuperarea de la beneficiar a sumei de 106ron, reprezentind drepturi de pensiencasate necuvenit in perioada 04 2009.Conform art 87 din Legea nr 19/2000,cu modificarile si completarile ulterioare,decizia de constituire a debitului poate fi contestata in termen de 45 de zile de la comunicare,la instanta judecatoreasca conpetenta.Conform art. 88 din Legea nr. 19/2000,cu modificarile si completarile ulterioare, decizia necontestata in termen legal,este definitiva.Prezenta decizie constituie titlu executoriu.AM INCHEIAT CITATUL. As dori sa stiu daca nu cumva aceste doua pensii nu sunt cumva diferite?,adica cea de C.A.P. este cea de drept prin munca,iar cea de vaduva de veteran de razboi este data de ministerul APARARII si ca atare nu ar trebui CUMULATE.Din punctul meu de vedere este o ilegalitate intrucit s-au cumulat in asa fel incit sa insumeze amindoua 350ron,respectiv:PENSIA DE C.A.P. 230RON,iar cea de vaduva de veteran 120RON TOTAL 350 DE RON.V-as ruga daca poate sa ma lamureasca cineva daca aceasta decizie este corecta.VA MULTUMESC ANTICIPAT.

 107. veronica caramizaru spune

  Ma alatur celor multi si umiliti pensionari pentru apararea drepturilor crunt incalcate Multumim pentru tot ce faceti in sprijinul nostru..

 108. Aneta Lacatusu spune

  Am 61 de ani si sunt pensionara.Si sotul meu ,Ioan Lacatusu ,este pensionar.Doresc sa fim inscrisi pe lista pensionarilor care dau in judecata guvernul pentru masurile de austeritate luate pe seama pensionarilor.
  Felicit actiunea dumneavoastra si va multumesc anticipat.

 109. Valeria Cojocaru spune

  Am 67 de ani si sunt pensionara.Doresc sa fiu inscrisa pe lista pensionarilor care dau in judecata guvernul pentru masurile de austeritate luate pe seama pensionarilor.
  Felicit actiunea dumneavoastra si va multumesc anticipat.

 110. Aneta Lacatusu spune

  Am 61 de ani si sunt pensionara.Si sotul meu , Lacatusu Ioan este pensionar. Dorim sa fim inscrisi pe lista pensionarilor care dau in judecata guvernul pentru masurile de austeritate luate pe seama pensionarilor.
  Felicit actiunea dumneavoastra si va multumesc anticipat.

 111. cristea petru spune

  Buna seara, sunt consternat ascultand zi de zi hotararile guvernului Boc ,caruia de soarta noastra ,a celor multi, nu-i pasa.Eo situatie grea pentru tara,dar nu imposibila.Atatea alternative s-au gasit de catre oameni destepti,dar Boc si ai lui au ignorat orice idee.
  Pensionarii, bugetarii cu venituri mici sunt disperati,in pragul saraciei.
  Sunt bolnav cronic,de 15 ani depind de tratament,am rata mare la banca pentru ca a trebuit sa-mi ajut copiii(am contat pe salariul sotiei-bugetara si pe pensia mea)acum n-o sa am cu ce plati si cu ce sa-mi tratez boala. Ma alaturi celor care doresc schimbarea guvernului incompetent care ne conduce cu altul,capabil sa ne scoata din situatia aceasta disperata.

 112. bota alexandru spune

  Ma alatur celor multi si umiliti pensionari pentru apararea drepturilor crunt incalcate .MULTUMIM PENTRU TOT CE FACETI IN SPRIJINUL NOSTRU.

 113. bota alexandru spune

  doresc sa fiu inscris pe lista pensionarilor care dau in judecata guvernul pentru masurile de austeritate luate pe seama pensionarilor. FELICIT ACTIUNEA DUMNEAVOASTRA SI VA MULTUMESC ANTICIPAT.

 114. DANUT IULIA spune

  DORESC SA FIU INSCRISA PE LISTA PENSIONARILOR CARE DA IN JUDECATA GUVERNUL PT MASURILE LUATE PE SEAMA PENSIONARILOR.FELICIT ACTIUNEA D-VOASTRA SI VA ROG SA MA AJUTATI. PENSIONARA IULIA DANUT DIN TG-JIU JUD GORJ.

 115. SAVA MARIA spune

  ma alatur celor care dau in judecata guvernul BOC.Multumesc pentru tot ce faceti in sprijinul nostru,locuiesc in BUZAU ,NR. DOSAR 147822 -C.J.P. BUZAU

 116. SERBAN GHEORGHEsi MARTA spune

  DORIM SA NE INSCRIEM PE LISTA CELOR MULTI SI USOR DE JECMANIT
  va multumim

 117. Marian spune

  Poporul roman trebuie sa iasa in strada. Trebuie sa ne aparam drepturile dobandite legal din 1989 si pana in prezen. Am mucit pentru aceste drepturi , nu s-au dat de pomana. Guvernul Pinochio ne cere sa fim solidari. Solidari cu cine? Cu hotii? Ei au furat, au averi incomensurabile, au jefuit practic aceasta tara, si noi sa fim solidari? NICIODATA. Copiii nostri sunt someri, copiii nostrii au imprumuturi bancare, cum garanteaza un trai decent pentru ei, asa cum spune Constitutia?Sa le fie rusine PDL-ilor care cerseau voturi la usile oamenilor si acum le baga mana in buzunar. Rusine sa le fie nesimtitilor de la putere. Le doresc tuturor celor ce vor vota impotriva motiunii sa aiba soarta lui Ceausescu.

 118. MARIANA spune

  Ma numesc Mariana am lucrat 39 de ani la CFR 20 de ani grupa 1 de munca am o pensie mizera de 1060ron nu ma pot descurca,dar dupa ce mi-o diminueaza co 15% ce perspectiva de viata pot sa am.In 1989 am participat la revolta sociala in speranta ca vom trai mai bine ,dupa 20 de ani am aceiasi speranta,ca poate intr-o zi poporul va trai mai bine daca reuseste sa supravietuiasca.

 119. NOFERI BRUNO spune

  SUBSCRIU LA INITIATIVA FACIAS IN LEGATURA CU REINTREGIREA PENSIEI IN CAZUL IN CARE SE REUSESTE REDUCEREA CU 15% . MAI AM SI ALTE PROBLEME DE REZOLVAT CARE VOR URMA.

 120. Mustetiu Olimpia spune

  Sunt alaturi de toti pensionarii. Semnez eu si sotul Mustetiu Octavian

 121. Ligia Nitulescu spune

  CA toti pensionarii sunt foarte mahnita ca am lucrat 35 de ani, am cotizat, m-am nascut dupa razboi odata cu foametea, am avut si perioade foarte bune si am facut si sacrificii pe vremea „odiosilor” dar, niciodata nu am fost asa disperata. Sunt vaduva si toate cheltuielile le suport numai din pensie(probabil voi renunta la congelator, la calculator, la apa si voi folosi putul etc) dar nu pot renunta la lemne, mancare, medicamente s.a.)deci,si ce este trist, am pierdut speran, Va rog sa-mi spuna cineva de unde procur un formular pentru a ma inscrie pe lista celor care cheama in judecata Guvernul. Eu sunt din jud, Arges. Va multumesc. Ligia.

 122. Negoescu Mariana spune

  Doresc sa fiu inscrisa pe lista pensionarilor care vor ataca in instanta masurile luate de Guvern privind reducerea pensiilor.
  Multumesc si va urez succes.

 123. Branga Gheorghe spune

  Sunt pensionar m.a.i.cu o vechime cumulata in serviciu de 43 ani, perioada in care zi si noapte am fost prezent cand oamenii au avut nevoie de o mana de ajutor.In acest timp in indeplinirea misiunilor mi-am riscat de multe ori viata salvand-o pe a altora . Va rog sa ma inscrieti pe lista celor care sa fie sustinuti juridic pentru darea in judecata a guvernului si a lui Basescu pentru reducerea-recalcularea pensiilor speciale si reducerea cu 15% a tuturor pensiilor. De asemenea semnez actiunea initiata de dvs.”STOP BOC” si va felicit pentru toate actiunile intreprinse de dvs.pentru a oprii acest guvern si presedinte – dictatori,hoti si nesimtiti – de a aplica masurile preconizate care duc la un genocid asupra poporului roman prin incalcarea grava a constitutiei si a directivelor internationale. Va multumesc pentru tot ce faceti in ajutorul oamenilor nevoiasi si care nu sunt aparati de guvernanti ci din contra sunt jefuiti.

 124. Dobre Aurelia spune

  Doresc sa fiu inscrisa si eu, si sotul meu Mihai, pe lista pensionarilor care vor ataca in instanta masurile luate de Guvern privind reducerea pensiilor.
  Multumesc si succes.

 125. Lucia Radulescu spune

  Am 61 de ani si sunt pensionara.Doresc sa fiu inscrisa pe lista pensionarilor care dau in judecata guvernul pentru masurile de austeritate luate pe seama pensionarilor.
  Felicit actiunea dumneavoastra si va multumesc anticipat.

 126. Lazaroaie Cristina spune

  Atat eu, cat si sotul meu Mihai, dorim sa fim inscrisi pe lista celor care ataca in instanta masurile privind reducerea pensiilor. Erau si pana acum mizerabile. Ne ingrozim cand ne gandim cat de mici ar putea fi in cazul in care ar fi reduse.Este revoltator!
  Va felicitam pentru initiativa si va multumim.

 127. GURAN DANET MIHAIL spune

  SUNT UN PENSIONAR DIN TG-JIU SI DORESC SA FIU SI EU INCSCRIS PE LISTA DUMNEAVOASTRA.NU SUNT DEACORD CU MASURILE LUATE DE GUVERN PT TAIEREA PENSIILOR DEOARECE O AM F MICA.VA ROG AJUTATI-MA.MULTUMESC.TG-JIU JUD.GORJ

 128. DANUT IULIA spune

  MA NUMESC DANUT IULIA SI SUNT O PENSIONARRA DIN TG-JIU JUD GORJ.AJUTATI-MA PT A NU-MI TAIA DIN PENSIA CE O AM DESTUL DE MICA.NU SUNT DEACORD CU GUVERNUL BOC,DAR SUNT PT MOTIUNEA DE CENZURA.DORESC SA FIU INSCRISA PE LISTA DUMNEAVOASTRA.MULTUMESC.

 129. GURAN DOINA spune

  AM TOATA INCREDEREA CA MA VETI AJUTA PT A NU-MI TAIA DIN PENSIA CE O AM DESTUL DE MICA.DORESC SA FIU INSCRISA PE LISTA DUMNEAVOASTRA PT A MA SPRIJINII.SUNT DEACORD CU MOTIUNEA DE CENZURA.DORESC CADEREA GUVERNULUI BOC.TG-JIU JUD.GORJ.VA F MULTUMESC.

 130. Dorina Petrina Iacob spune

  sunt cojocaru olga .am o pensie de 640 ron, dupa 26 ani lucrati, va rog sa ma repezentati im proces impotriva STATULUI ROMIN.INTRUCIT NU SUNT DEACORD CU DIMINUAREA PENSIEI CU 15 LA SUTA PROPUSA DE PRESE4DINTELE ROMAINIEI SIDE GUVERNUL SAU

 131. Urs Cornel spune

  Doresc si eu sa fiu inscris pe lista pensionarilor care ataca in instanta masurile privind reducerea pensilor cu 15%. E o umilire si o jignire ca dupa o munca de o viata sa fim injositi in felul acesta de catre guvernanti.
  Va multumesc

 132. Botez Ilinca spune

  Va felicit pentru aceasta initiativa de a ajuta pensionarii aflati acum la mina unor excroci care isi permit sa isi bata joc de munca de o viata depusa de oameni pentru a le asigura lor un loc caldut sa trindaveasca si sa dea legi dupa cum le convine lor,de ceea as vrea sa apelez si eu la ajutorul dvs,spunindu-va ca am muncit de la virsta de 18 ani,40 de ani zi de zi,ca pina in 1989,nu exista alt program decit 7 zile(sinbata era program normal,iar dumineca pina la 14,00),iar din anul 2006 m-am pensionat la limita de virsta.Am contribuit la sistemul de pensii dela 1 iulie 1967 si contribui si in prezent,va multumesc si sint sigura ca ne veti veni in ajutor.

 133. Botez aurel spune

  Ma alatur si eu sotiei mele si apelaz la ajutorul dvs cu rugamintea de a fi inscrisi pe lista pensionarilor care vor ataca in instanta masurile luate de aceasta gasca de hori si farsori de taiere a pensiilor,sint pensionat din 1997 dupa 42 de ani de munca,va felicit si va multumesc pentru aceasta initiativa de a ajuta aceasta categorie napastuita care are cele mai mici venituri.

 134. olimpia spune

  SUNT DE ACORD SA FIE DATI IN JUDECATA PENTRU CE NE FAC NOUA PENSIONARILOR CARE AM CONTRIBUIT LA STAT(TAXE SI IMPOZITE ),AM PLATIT SI PT SANATATE ,AM MAI MULT BOLI CRONICE SI NU SUNT MULTUMITA CU ATITUDINEA PE CARE O AU FATA DE NOI GUVERNANTI TARII, ALESI NOSTRI.S-AU IMBUIBACIT ,NUMAI POT DE BINE SI ISI BAT JOC DE NOI.OPRITII!AM 55 DE ANI ,AM AJUNS SA-SI BATA JOC DE NOI CHIORUL/?

 135. Botez Ilinca spune

  Atit eu cit si sotul meu Botez Aurel,dorim sa ne inscrieti pe lista celor care doresc sa atacam in instanta masurile diabolice pe care le propun acesti nemernici,imbuibati pe spinarea acestui popor oropsit de soarta,am muncit 40 de ani,zi de zi(pentru ca inainte de 1989,nu exista alt program ,decit 7 zile pe saptamina,simbata program normal,dumineca pina la 14,00)iar din 2006 m-am pensionat la limita de virsta platind contributia la fondul de pensii din 1 iulie 1967 si platesc si in prezent.

 136. Iacob Vioreta spune

  Sunt pensionara la limita de varsta cu stagiu complet de cotizare. Doresc sa fiu inscrisa pe lista celor care ataca in instanta masura de iesire din criza prin reducerea pensiilor cu 15%. Va felicit pentru initiativa. Multumesc si succes.

 137. Buliga-Stoian Wilhelmina spune

  Atat eu cat si sotul meu Ioan va rugam sa ne trece si pe noi pe lista celor care ataca in justitie masura de diminuare cu 15% a pensiilor.Am supravetuit cu ele pana acum asa cum sunt.Nici nu pot sa ma gandesc cum va fi dupa ce vor fi reduse.Este de necrezut ce se intampla.
  Apreciez initiativa dvs.Mai sunt si oameni cu suflet si inima mare.Va felicit si va multumesc.

 138. MODRESCU STENIU ION spune

  Avem peste 61 de ani si suntem pensionari cu perioada de cotizare completa ( 36 si respectiv 42 ani ) Dorim sa fim inscriia pe lista pensionarilor care dau in judecata guvernul pentru aberantele masuri de austeritate luate pe seama pensionarilor.
  Va felicitam pentru actiunea dumneavoastra si va multumim anticipat
  IOANA si ION STENIU MODRESCU

 139. Helean Petre spune

  Va rog sa ne inscrieti si pe noi Helean petre si HeleanGabriela Steliana pe listele celor care dau in judecata statul ptr reducerea pensiilor . Va felicit si va multumim ptr ajutorul dat tuturor pensionarilor Mult succes.

 140. pirvu virginia spune

  va rog sa ma inscrieti pe lista celor ce da guvernul in judecata pentru taierea pensiei,dupa 34 de ani de munca am o pensie de 1207lei dupa ce-mi opreste impozit si cas.doresc sa-l inscriu pe aceasta lista si pe fratele meu dumitru iuliu care dupa 44 de ani de munca are 0 pensie de 1135lei.va rog sa ne ajutati sa oprim acest guvern nazist sa ne extermine va multumim.

 141. POPOVICI ALEXANDRU spune

  Este minunat si dătător de sperantă că se mai găsesc si oameni cu suflet mare,cu spirit civic nealterat si care ,constatând abuzurile unui guvern incompetent si corupt se oferă in numele triumfului dreptătii, al binelui impotriva răului să consilieze si să reprezinte gratuit in instantele tării si al U.E.pe sutele de mii de pensionari loviti miseleste dar premeditat in dreptul lor de proprietate , PENSIA ,acordată in baza unor legi organice după o viată intreagă de muncă uneori in conditii foarte grele , de niste oameni ajunsi la putere prin minciună,manipulare,mituire si fraudă electorală si,ca să-si apere privilegiile lor si ale clientelei lor politice lovesc in cei multi,săraci ,bătrâni,bolnavi si lipsiti de apărare.Doresc să mă inscriu atât eu cât si doamna POPOVICI EUGENIA pe lista ce va sta la baza actionării in instantă de către Fundatia FACIAS a guvernului pentru reducerea cu 15 % a pensiilor si,dacă e nevoie si de alte date, rog respectuos să fiu intrebat prin adresa de email dată mai sus.
  Felicitări pentru omeneasca dumneavoastră initiativă,mult succes si sănătate intregii echipe !
  Cu stimă si respect,Popovici Alexandru.

 142. Paleacu Aristica spune

  va rog sa ma inscrieti pe lista celor ce da guvernul in judecata pentru taierea pensiei cu 15% .va multumesc.

 143. Maxim Georgeta spune

  Apelez la ajutorul Dvs. pentru a da in judecata guvernul pentru reducerea pensiilor.atat eu cat si sora mea Simionescu Eugenia.Va felicit pentru initiativa si va multumesc,
  Georgeta Maxim

 144. Musat Georgeta spune

  Va rugam sa ne inscrieti si pe noi Musat Ion dosar nr.09553246/31.01.2006 si Musat Georgeta dosar nr.190794/19.10.2009,pe lista celor ce da guvernul in judecata pentru reducerea pensiilor cu 15%.
  Va multumim.

 145. mihai spune

  Suntem un grup de pensionari din buzau suntem de acord cu actionarea in instanta a guvernului impotriva reducerii pensiilor si bva rugam sa ne inscrieti si pe noi:Lupean MIhai/150798/99 Toaipa Ortansa /173469/2006, Iordache Lazar/143257/98, Iordache Angela/122599/98, Valeanu Gheorghe/158347/2000, Naclada Ananie 047012/81, Danciu Elena /086980/90 Valeanu Rodica

 146. NEKULA spune

  14 Iunie 2010 la ora 12:16 pm (Rectificare)

  Intrucat numerele de telefon sunt ocupate, va rugam, creati posibilitate inscrieri pe lista pensionarilor petiționarii mai usor si mai eficient. Eu am incredere in oameni de bine precum dumneavoastra si mulți alții.
  As dori un raspuns pentru toti doritorii (colectiv), din partea celor îndreptățiți.
  Dumnezeu sa va binecuvânteze.

 147. Maxim Georgeta spune

  Revin la imail-ul dat anterior prin care va rugam sa ne acordati sprijinul Dvs. pentru a da in judecata guvernul roman pentru micsorarea pensiilor , adaugand numerele dosarelor de pensionare:
  Maxim Georgeta – dosar 223887/18.07.2007
  Simionescu Eugenia- dosar 192259/28.01.1999
  Va multumim,
  Georgeta Maxim
  Eugenia Simionescu

 148. Dorina Petrina Iacob spune

  Ma numesc Strezariu Adam, din Mehadia , Caras Severin, cu o pensie de 509 ron lunar, mam multiple boli din cauza serviciului, si nu sunt deacord cu reducerea pensiei, intrucit nu am alte venituri si mu i+mi ajung bani, nici macar de tratament.Va rog sa ma reprezentati in procesul intentat impotriv Statului Roman. Va multumesc cu respect Adam Strezariu.

 149. DanE spune

  Va rugam sa ne inscrieti si pe noi si sa ne reprezentati in proces impotriva guvernului romaniei, motivul fiind micsorarea dreptului la pensie, pentru urmatorii:
  Eana Ion, Eana Virginia, Eana Elena, Eana Dumitru.
  Va multumim!

 150. Mustata Ionel spune

  Apreciez foarte mult initiativa dvs, rugindu-va sa ma inscrieti si pe mine impreuna cu sotia mea Mustata Elena,pensionari cu stagiul complet de cotizare,pe lista celor care vor da in judecata guvernul Romaniei pentru masurile inumane de de taiere a pensiilor.

 151. Grosu Seni spune

  Va rugam sa ne veniti in ajutor,prin trecerea pe listele celor care vor da in judecata guvernul pentru masurile de reducere a pensiilor pe Grosu Seni,Pascu Vasilica si Mures Ionel,toti pensionati la limita de virsta cu stagiul complet de cotizare,trecuti de virsta de 65 de ani,va multumim anticipat.

 152. ioan mistoaca spune

  Initiativa conducerii fundatiei „FACIAS” este salutara si
  milioane de pensionari sunt alaturi de actiunile sale.
  A reduce pensiile cu 15% inseamna o tragedie pentru majoritatea pensionarilor.Sunt de acord sa fiu reprezentat de fundatia FACIAS in procesul pe care aceasta il intenteaza guvernului IMPOTRIVA REDUCERII PENSIILOR.Va multumesc si sper in reusita dumneavoastra.
  Cu stima,
  Ioan M.

 153. Ilie Surla spune

  Sunt un pensionar M.Ap.N., viata mea a fost plina de privatiuni, de riscuri, de lucru in conditii extreme si ,alaturi de alti colegi, am fost invitati sa iesim la pensie mai devreme decat ar fi fost normal, pentru ca eram de formatie veche, altfel spus gandeam in mod comunist. Ni s-a garantat printr-o ordonanta de guvern si printr-o lege speciala de pensii ca acest drept este si va fi mereu intangibil.
  Desi multe forte politice se pronunta impotriva guvernului Boc si a presedintelui Basescu,a aberatiilor pe care acestia le pun la cale, nu mai pot avea incredere in rezolvarea definitiva a problemelor de catre acestea. Pentru ca fiecare guvern, cand vine la putere, darama tot ce au construit sau au initiat guvernele anterioare, dupa care reia problemele de la zero.
  Consider ca pensia mea este un drept castigat si nu accept ca acesta sa fie pus in discutie, sa fie ciuntit sau sa constituie obiect de negociere.
  Sunt de acord sa fiu reprezentat de Fundatia FACIAS in procesul intentat Statului Roman in problema reducerii pensiilor. In situatia in care sunt necesare si alte date va adresez rugamintea de a ma informa in privinta locului(adresei) in care pot gasi aceste informatii.

 154. VELEA C.ION spune

  Sunt pensionar in varsta de 63 ani si va rog sa ma inscrieti in lista pentru a fi reprezentat de fundatia FACIAS in procesul intentat Statului Roman privind reducerea pensiilor cu 15% de catre guvernul Boc. Alaturi de mine pe lista va rog sa o treceti si pe sotia mea VELEA VIORICA pensionara. Va urez succes si multumesc pentru acesta initiativa de reprezentare a pensionarilor in instanta.

 155. VELEA C.ION spune

  Daca sunt necesare date din cuponul de pensie va stau la dispozitie.

 156. Tudor Gheorghe spune

  Salutam, eu si sotia mea, initiativa dvs. de a chema in judec ata statul roman, si ne alaturam celor pe care ii
  veti reprezenta:
  Tudor Gheorghe dosar 176045
  Tudor Elena Tanica dosar 161972
  Va multumim anticipat pentru spijinul acordat, apreciem
  perseverenta cu care FACIAS se implica in apararea drepturilor
  cetatenilor care sunt afectati de abuzuri.
  Elena si Gheorghe Tudor

 157. Slavescu Alexandrina spune

  Doresc sa fiu inscrisa pe lista pensionarilor care dau Guvernul in judecata pentru reducerea pensiilor cu 15%.Multumesc!

 158. Panaite Mihai spune

  Ma alatur si eu celor care doresc sa fie reprezentati in instanta pentru diminuarea pensiei cu 15%.Pentru relatii si ce trebuie sa facva rog sa-mi comunicati la prezenta adresa de email.

 159. BULBUCAN MARIA spune

  Am 62 de ani si sunt pensionara.Dorec sa fiu inscrisa pe lista pensionarilor care da in judecata guvernul pentru masurile de austeritate luate pe seama pensionarilor.
  Felicit actiunea dumneavoastra si va multumesc anticipat.

 160. POPA ELENA spune

  Doresc sa fiu si eu inscrisa pe lista pensinarilor care doresc sa dea in juidecata Guvernul Romaniei pentru masura taierii pensiilor cu 15%. Va rog sa-mi transmiteti cum anume trebuie sa procedez in continuare. Nr. dosar 263431/C.J.P.291

 161. dramba maria spune

  Sunt intrutotul de acord cu actionarea in judecata a guvernului Boc si doresc sa fiu reprezentata in instanta de FACIAS.Am 66 de ani si inca mai am o pensie de 732,8 lei.Pentru comunicari va rog sa folositi Email-ul de mai sus.Va multumesc pentru actiunea Dvs.

 162. Pintoc Valeria spune

  Sunt din Codlea si am 72 de ani.Doresc sa fiu inscrisa pe lista celor care dau in judecata guvernul Boc.Va multumesc.

 163. dramba maria spune

  Sunt din Bucuresti ,am 66 ani-pensionara.Va rog sa ma inscrieti si pe mine pe lista celor care dau in judecata guvernul Boc. Va multumesc.

 164. VISIN MARIA spune

  Cu tot respectul va rog, sa ma inscrieti si pe mine pe lista acelor pensionari care dau in judecata guvernul Romaniei,pentru decizia luata de a se micsora pensiile cu 15%.Deoarece si asa este o pensie doar de 640 roni pe luna daca mai opreste nu stiu cum o sa mai pot face fata cheltuielilor care se maresc.Va rog sa-mi spuneti si mie cum trebuie sa fac la adresa de mail care o am.Va multumesc anticipat.

 165. DIVIRICEAN IOSIF spune

  AM 62 DE ANI SI DORESC SA FIU INSCRIS PE LISTA PENSIONARILOR CARE DAU IN JUDECATA GUVERNUL PENTRU MASURILE LUATE IMPOTRIVA PENSIONARILOR .VA FELICIT PENTRU ACTIUNEA DUMNEAVOASTRA.
  15 06 2010

 166. papuc gabriela spune

  in primul rand va multumesc ca existati si actionati in folosul celor necajiti care din pacate sunt si multi.am aderat la actiunea civica stop boc dar astazi am avut neplacuta surpriza sa nu se intample fericitul eveniment. mare pacat. toata ziua am sperat sa se intample.am avut marea naivitate sa sper ca pensionarii vor avea in sfarsit castig de cauza. si eu ingros randurile pensionarilor. ma bucur ca cel putin am beneficiat de pensie de 9 ani dar numai ultimii 2 ani m-am simtit ceva mai confortabil cu toate ca si cea mai mica actiune suplimentara ma destabilizeaza. am trei copii cu problemele lor si nu doresc sa ajung sa cer ajutorul lor. le doresc liniste in familiile lor.ma inscriu si eu pe lista dvs.pentru reprezentare in justitie pentru drepturile mele dupa multi ani de contributie la stat. va doresc mult succes.

 167. Gurita Nicolae spune

  Am 58 ani. De 5 ani sunt operat de cancer pe coarda vocala stanga. Intre timp s-a instaurat si o cardiopatie ischemica cu tulburari de ritm nedureroasa. Am o vechime in munca de 38 ani (inclusiv seviciul militar). De un an sunt pensionat de boala grd II.(930 lei). Sotia nu are drept de pensie din motive de varsta (casnica), cu vechime de 25 de ani in munca. Ma raliez si eu acestei actiuni de actionare in judecata a guernului. Doresc amanunte despre actele necesare reprezentarii in justitie la emailul indicat. Asa sa ne ajute Dumnezeu

 168. VISIN MARIA spune

  VArog sa ma inscrieti si pe mine pe lista pensionarilor care da guvernul in judecata, pentru diminuarea pensiilor cu 15%.Va multumesc.

 169. DORCA MARIA spune

  Am 57de ani si sint pensionara cu data de 1feb.2010 dupa 38de ani de munca ,ani in care nimeni nu ma intrebat daca vreau sa platesc pentru acesti bani de nimic 1243net si acum vor sa ne ia din ei nu este drept asa ceva este strigator la cer.DE aceea doresc sa fiu si eu inscrisa pe lista pensionarilor care da in judecata guvernul ‘GENOCID’pentru aceste masuri NEOMENESTI SI INUMANE.AM 3 copii ,doar unul lucreaza bugetar cu facultate de stat si masterat pe un salariu de 700lei,iar cei doi gemeni de 23ani nu au unde sa munceasca si se afla in intretinerea noastra eu fiind si bolnava de cancer si operata ,da si sotul este bugetar.VA multumesc din suflet daca am sa fiu admisa pe lista, va FELICIT pentru acest lucru si ma rog la bunulDUMNEZEU sa va binecuvinteze si sa va dea sanatate si putere sa ne puteti ajuta in acest demers.

 170. Iepan Lucia spune

  va rog sa ma inscrieti si pe mine pe lista pensionarilor pe care ii veti reprezenta, impotriva guvernului. am pensie de urmas, sotul meu, decedat, a fost magistrat.
  decizia nr.111968 din10.03.2005
  incerc sa va contactez la telefon, dar nu reusesc. in orasul nostru, ZALAU,nu exista reprezentanta a fundatiei d-voatra. sunt gata sa dau o mana de ajutor in acest sens.

 171. danila veronica spune

  cum ma pot alatura?

 172. PRECUPAS-SINITEANU SIDONIA spune

  Dorec sa fiu inscrisa pe lista pensionarilor care da in judecata guvernul pentru masurile de austeritate luate pe seama pensionarilor.
  Felicit actiunea dumneavoastra si va multumesc anticipat.

 173. Constantin Lina spune

  Buna ziua

  Vă mulţumesc pentru aceasta frumoasă iniţiativă.
  Semnez petiţia pentru blocarea reducerii pensiilor.
  Deasemeni va rog a ma reprezenta si pe mine in
  instanta
  Cu maxim respect si recunostinta va multumesc.

  Constantin Lina – 53 ani – Bucuresti
  pensionata medical(neoplasm mamar)

 174. PURA SABIN spune

  16.06.2010 ora 11.00 am
  Sunt pensionar si sunt total indignat de felul cum trateaza acest guvern mediocru oamenii din aceasta tara.Imi este rusine ca sunt din Cluj unde a trait si acest servil prim ministru care este executantul potrivit pentru intentiile mirsave ale d.lui Basescu si a clientelei sale politice.
  Va rog sa ma inscrieti si pe mine pe lista pensionarilor pe care ii ve-ti reprezenta in instanta impotriva guvernului ticalosit.
  Va multumesc pentru bunele dvs.intentii.

 175. Florin Ivanus spune

  Buna ziua

  Semnez si eu petiţia pentru blocarea reducerii pensiilor.
  Deasemeni va rog a ma reprezenta si pe mine in
  instanta pentru anularea acestei decizii de scaderi apensiilor.

  Florin Ivanus – 57ani – Bucuresti
  Pensionat medical(neoplasm la vezica)

 176. FURCA DAN IOSIF spune

  Va rog sa ma inscrieti si pe mine pe lista pensionarilor pe care ii ve-ti reprezenta in instanta impotriva guvernului.
  Va multumesc pentru bunele dvs.intentii.
  Va doresc SUCCES DEPLIN !

 177. pandele vasile spune

  sant alaturi de cele cateva milioane de pensionari condamnati la moarte de actuala conducere a statului si pensionari fiind si eu si sotia am incercat sa contactam facias telefonic dar este imposibil si nici prin e.mail. ce putem face?

 178. STANCU ALEXANDRINA spune

  Va rog sa ma inscrieti si pe mine in randul pensionarilor care da in judecata GUVERNUL ROMANIEI PENTRU DIMINUAREA PENSIILOR CU 15%,deoarece am o pensie foarte mica si daca mai mi se ia si din ea nu mai am din ce trai…VA MULTUMESC ANTICIPAT! STANCU ALEXANDRINA

 179. ANDREI MARIA spune

  16 Iunie 2010 la ora 14:50 pm
  Va rog sa ma inscrieti si pe mine in randul pensionarilor care da in judecata GUVERNUL ROMANIEI PENTRU DIMINUAREA PENSIILOR CU 15%,
  Semnez si eu petiţia pentru blocarea reducerii pensiilor.
  Deasemeni va rog a ma reprezenta si pe mine in
  instanta pentru anularea acestei decizii de scadere a pensiilor.Felicit actiunea dumneavoastra si va multumesc anticipat

 180. DINDIRE ANETA spune

  sunt din Slatioara jud olt,pensionara din anul 1999,va rog sa ma inscrieti in randul pensionarilor care da in judecata guvernul romaniei pentru diminuarea pensiei cu l5 %.Va multumesc pentru ajutorul dvs.

 181. constantin ion si constantin lenuta spune

  Familia constantin ion si lenuta pensionari la limita de varsta cu o cotizatie intre 30-45 de ani pentru a avea la batranete o viata decenta ca urmare a contributiei noastre la tinerete.Dupa pensionare am constatat ca nu numai ca nu avem o viata decenta dar suntem considerati o povara a societatii.Ca urmare conducerea statului s-a gandit ca e cazul sa scape de aceasta povara.Pentru realizarea acestui deziderat a procedat la reducerea pensiilor in prima faza cu 15%.Daca nr.pensionarilor nu va scadea semnificativ vor proceda la alte masuri.Deoarece pensia este un drept castigat in ani multi si grei consideram ca atat noi cat si legislatia internationala a dreptrilor omului ca pensia este si trebuie sa ramana un drept de proprietate pana la trecerea in nefiinta.Din aceste motive si multe altele va rugam sa ne inscrieti in randul pesionarilor care da in judecata guvernul romaniei pentru diminuarea pensiei cu 15%.VA MULTUMIM PENTRU AJUTORUL DVS.NEPRETUIT.

 182. EUGENIA IES spune

  Cui ne putem adresa pentru a actiona guvernul in judecata?Exista in Timisoara un loc,o persoana careia ii putem inmana datele din dosarul de pensionare in acest scop?Multumesc.

 183. Violeta spune

  Vreau sa va intreb daca nu se poate face Online aceasta petitie, ca poate nu gasesc la noi in Zalau, unde sa semnez. Sunt pensionara atat eu, cat si sotul si sora mea.
  Zalaul este mic, si poate nu am informatia necesara.

  Multumim. E un sentiment de securitate, sa stii ca cineva te ajuta la nevoie.

 184. Ionescu Cornelia spune

  Ma numesc Ionescu Cornelia si locuiesc in Bucuresti. Sunt pensionara din anul 2004.
  Reducerea cu 15% a pensiilor, introducerea ilegala a coplatii, ,viitoarea reglementare de compensare a medicamentelor , cresterea anuntata a gazelor, de care suntem dependenti,si altele pe care ni le pregateste acest guvern, ma fac sa ma gandesc cu groaza la ce ne asteapta. Deaceea, daca mai e posibil doresc sa ma inscriu pe lista celor care solicita asistarea in procesul impotriva masurilor guvernului si va rog sa-mi comunicati ce documente trebuiesc si unde sa le trimit.

 185. Madge Zoia spune

  Buna ziua,
  Dorec sa fiu inscrisa pe lista pensionarilor care da in judecata guvernul pentru masurile de austeritate luate pe seama pensionarilor si care nu este interesat in crearea de locuri de munca. Daca aici nu este nevoie de noi, voi cauta in afara de lucru.
  Felicit actiunea dumneavoastra si va multumesc anticipat.

  Zoia Madge – 57 ani – Bucuresti
  Pensionata anticipat, dar cu experienta, dorinta si putere de munca.

 186. ana papuc spune

  Daca la tati ni greu sa faca bine sa renute la afacerile cu statul si sa-si vada de politica *domnii*parlamentari si ministrii ca de aceeia au primit votul romanilor din strainatate ca noi din taqra sa traim bine.Va invitam si pe voi sa veniti acasa alaturi de noi din moment ce ne-ati votat soarta.

 187. Carmen Ciucu spune

  Parintii mei,cadre didactice timp de 40 de ani,acum pensionari doresc sa fie inscrisi in randul pensionarilor care actioneaza in judecata Guvernul Romaniei pentru diminuarea pensiilor cu 15%. Deoarece in judetul Dambovita nu stiu cui sa se adreseze pentru a semna si a depune documentele necesare, va intreb daca se poate face on-line sau trebuie sa vina la sediul FACIAS din Bucuresti.
  Va multumesc in numele lor si al meu pentru ajutorul pe care-l dati tuturor pensionarilor din aceasta tara.

 188. PURA SABIN spune

  18.06.2010 ora 09.30
  Va felicit pentru ceea ce faceti,doresc sa ma inscriu si eu in actiunea pe care o porniti impotriva guvernului fiind pensionar si binenteles nu sunt de cord cu ceea ce guvernul intentioneaza sa faca.

 189. simu laurentia spune

  Doresc sa fiu inscrisa in randul pensionarilor care actioneaza in judecata Guvernul Romaniei,ca urmare a reducerii pensiilor cu 15% .
  Va multumesc pentru ajutorul acordat pensionarilor din Romania .

 190. Achitei Rodica spune

  Consider ca este un abuz inadmisibil sa mi se ia 15% din pensie pentru ca am contribuit timp de 39 ani neintrerupt si sint pensionata la limita de virsta. Guvernantii de dupa 1990 au folosit in interes personal baza materiala, culturala a statului facuta din contributia generatiei mele si a parintilor mei pentru a stringe pentru ei averi colosale. Acum vor sa ne ia si din minimul de existenta al nostru este uimitor ce tupeu au. Pentru aceste motive semnez aceasta petitie. Va multumesc!

 191. avy spune

  Ptr a va inscrie la aceasta actiune intreprinsa de FACIAS …. trebuie sa trimiteti datatele personale(a celor care sunt pensionari) la adresa postala a sediului FACIAS… o gasiti pe pagina de contact de pe facias.org.

 192. MOISE VIORICA spune

  Buna ziua

  Semnez si eu petiţia pentru blocarea reducerii pensiilor.
  Deasemeni va rog a ma reprezenta si pe mine in
  instanta pentru anularea acestei decizii de scaderi apensiilor.

  Viorica Moise – SINAIA

 193. DORCA MARIA spune

  Sunt pensionara si doresc sa fiu inscrisa in lista pentru procesul impotriva reducerii cu 15%.Va multumesc

 194. Oprea Sylvia Viorica spune

  Sunt pensionara pe M.A.N urmas si am 76 de ani cu o pensie de 691 lei si sunt de acord cu procesul intentat de dumneavoastra.Va rog sa fiu acceptata in lista .Va multumesc

 195. MANEA TANTA spune

  VA ROG DIN SUFLET,SA-MI SPUNETI ,CUM POT SA MA ALATUR,DUMNEAVOASTRA,CELOR CARE VOR SA DEA STATUL IN JUDECATA PENTRU TAIEREA PENSIILOR SI A SALARIILOR CELOR CARE LUCREAZA IN SISTEMUL BUGETAR!
  MENTIONEZ CA SUNT IN PENSIE ANTICIPATA,IAR SOTUL MEU LUCREAZA IN INVATAMINT.
  ESTE STRIGATOR LA CER CE SE INTAMPLA,NU AR TREBUI LASATI IN LIBERTATE NICIUN FAIMOS GUVERNANT IN FRUNTE CU CEL CE NE CONDUCE SPRE DEZASTRU.
  SA FIE MULTUMITI CA VOM DISPAREA MAI REPEDE!!!!!!!!!

 196. Griga Ieronim spune

  am muncit 30 de ani si am contribuit la fondul de pensii conform legii si nu sant de acord sa m-i se taie din pensie deoarece eu nu sant milogul statului ci primesc bani di contributia mea statul m-ia mai luat 170 de lei din pensie prin neaplicarea oug 209/2008 Pentru aceste motive semnez aceasta petitie Va multumesc

 197. Griga Ieronim spune

  Am muncit 30 de ani dosar 90052 bistrita ,am cotizat la fondul de pensii si nu sant milogul statului de aceea nu sant de acord ca statul sa i-mi taie 15%din pensie desi statulm-ia mai luat 170 de lei prin neaplicarea oug 209/2008 Pentru aceste motive semnez petitia Va multumesc

 198. sohan alexandru spune

  semnez petitia pentru impiedicarea punerii in aplicare a legilor privind reducerea pensiilor cu 15% si a salariilor bugetarilor cu 25% si solicit cercetarea penala a lui boc si a lui basescu pentru aceleasi fapte pentru care a fost impuscat ceausescu.

 199. Gasnas Valentin spune

  Dupa 42 de ani lucrati la stat si cu contributa la fondul de pensii la zi, nu sunt de acord sa mi se taie din pensie, la fel pot spune si pentru sotia mea. Pensia noastra este proprietatea noastra pe care nimeni nu o poate taia.
  Dorim sa ne inscriem pe aceasta lista pentru procesul impotriva reducerii pensiilor, la fel si pentru sotia mea Gasnas Aurelia
  Va multumesc

 200. razvan@ spune

  SCHIOPU EUGENIA-61 ani
  Am muncit 38 de ani in tesatorie si am ajuns la pensie.Am contribuit la fondul de pensii comform legii si nu sunt de acord sa se taie din pensie deoarece eu nu sunt milogul statul ci primesc bani din contributia mea.Este strigator la cer ce se intampla,nu ar trebui sa se atinga de pensiile batranilor.
  Sunt de acord sa ma alatur celor 70 de mii de pensionari care dau guvernul in judecata
  Va multumesc ca va ganditi si la pensionari.

 201. Beleca Eugenia spune

  Am 36 ani vechime din care 22 de ani ca angajat civil in cadrul armatei.Am 67 ani si foarte bolnava-operata de cancer,diabet insulinodependent,hipertensiune,astm bronsic,hepatita cronica.Medicamentele ma costa cca.350 ron/luna.O am in grija si pe mama mea care are 89 ani.La ora actuala pensiile noastre ne ajung sa ne descurcam la limita dar prin diminuarea cu 15% nu vom mai putea avea cu ce trai,mai ales iarna cand se vor scumpi toate utilitatile.Pentru aceste motive atat eu cat si mama mea Baranovchi Florica vrem ca sa ne alaturam tuturor celor carora li se fura banii din drepturile lor si sa dam statul in judecata pentru a ne apara singurul drept de proprietate ce ne-a mai ramas VIATA !Nu avem nevoie de un Holocaust asupra pensionarilor din Romania.
  SA LE FIE RUSINE !

 202. mihaela zica spune

  ader la petitia dv impotriva punerii in aplicare a legilor austeritatii.

 203. constantinescu carmen adina si constantinescu niculae tanase spune

  suntem doi pensionari profund nemultumiti de masurile guvernului de reducere a pensiilor si asa mici cu 15%, drept pentru care dorim sa ne inscriem pe lista celor care vor actiona in judecata guvernul.
  Cu stima.
  Va multumim

 204. condurache ionel spune

  Va rugam sa ne inscrieti si pe noi;Condurache Ionel,Condurache Vasile,Varga Tivadar, Varga Varvara si sa le cerem suma retinuta abuziv indexata cu rata inflatiei si daune morale importante pt ai descuraja pe alesii neamului sa mai incalce legile tarii si daca se poate cat mai urgent pt ca unii dintre pensionari din pacate nu vor mai apuca sa vadaca sa facut dreptate.DACA TREBUIE DATE SUPIMENTARE VA STAU LA DISPZITIE.Mentionez ca suntem pensionari la limita de varsta .

 205. kalosi ioan spune

  eu si sotia kalosi eva dorim sa ne inscriem pe lista celor ce vor sa dea in judecata guvernulpentru taierea pensiei cu 15%

 206. Maria si Ioan Mihaileasa spune

  va multumim pentru initiativa dumneavoastra si va rugam sa ne dati detalii despre procedura de inscriere pe lista celor care vor actiona in judecata guvernul.
  Eu si sotul meu, pensionari fiind, aderam cu incredere la petitia dvs.
  Cu multa stima,
  Ioan si Maria Mihaileasa

  1. admin spune

   Peste 100.000 de pensionari din intreaga tara au semnat, pana in prezent, petitia impotriva masurii de reducere a pensiilor.
   Aflati ultimele noutati despre initiativa FACIAS:

   Procesul anului în România: 100.000 de pensionari vs Guvernul Boc

   http://www.financiarul.ro/2010/06/17/procesul-anului-in-romania-100-000-de-pensionari-vs-guvernul-boc/

 207. Murgan Doru spune

  Eu si sotia mea Murgan Judit dorim sa fim inclusi pe lista celor care sunt impotriva reducerii pensiilor cu 15 % .

 208. Grama Micsandra spune

  Nu mai am cuvinte.Ce pot sa mai spun ? Au spus oamenii care sunt disperati ca mine si sotul meu, tot.Nu am crezut pana in ultima clipa ca isi vor pune in aplicare planul diabolic de a lichida pensionarii.Acum nu mai am puterea sa iau o hotarare, o decizie in apararea noastra.Sotul meu dupa 39 ani de munca are o pensie de 1293 ron.brut, fiind redactor apoi directorul unei edituri renumite care a fost falimentata de cel care a cumparat-o,iar eu am lucrat in chimie (proiectare) apoi dupa 1991 la o firma particulara (secretara)si am o pensie de 787 ron.Ma bucur din tot sufletul ca mai exista in tara asta oameni ca Dvs.care sa se inhame la aceasta lupta cu hienele.

 209. Proca Mariana spune

  Ma numesc Proca Mariana, sunt pensionara si locuiesc in Timisoara. Doresc sa ma inscriu pe lista dvs. pentru a da in judecata Guvernul, intrucat sunt impotriva reducerii pensiei.
  Nu am reusit sa gasesc formularul de inscriere si v – as ruga sa – mi comunicati pe adresa de mail cum trebuie sa procedez, telefoanele afisat fiind in permanenta ocupate.

 210. Tuza Maria spune

  Sunt invatatoare-institutoare cu grad I, pensionara cu vechime 38 de ani, ani in care am platit CAS, de ce ne pedepsesc ? Pentru ca i-am educat si le-am dat o paine? Mi-e rusine de elevii carora le vorbeam din cartile comuniste de „exploatarea omului de catre om” pe vremea burgheziei…Acum ce e? Ce sunt cei de azi? Macar am constiinta curata ca nu i-am votat.
  Va felicit ca dati dovada de omenie, de mila crestina! Va rog sa ma inscrieti pe lista celor care protesteaza impotriva acestor mari abuzuri.

 211. Zica Gheorghe si Florica spune

  suntem sot si sotie, pensionari, ne alaturam celor care sunt impotriva reducerii pensiilor cu 15 %. ori NOI, ori EI !!! Cum noi am cotizat cat am lucrat, conform legii……si ei sunt obligati sa respecte legile tarii.

 212. Achim Ioana spune

  Si eu ma alatur pensionarilor si bugetarilor pentru abuzurile acestui guvern incompetent.

 213. vrabie ileana spune

  vreau sa semnez si eu petitia
  cum procedez?

 214. Rodica-Iolanda Tudose spune

  Sunt alaturi de toti pensionarii acestei tari ! Nu ne lasati, va rugam sa ne reprezentati in instanta si la toate forurile internationale, pentru a recupera cei 15% furati din pensiile noastre, si asa mici !
  Va multumim pentru sprijin. Va rugam sa ne comunicati cum semnam petitia

 215. bunduc dan spune

  Nu am reusit sa gasesc formularul de inscriere, va rog comunicati-mi pe adresa de e-mail cum trebuie sa procedez. Doresc sa fiu inclus pe lista celor ce vor actiona guvernul in judecata.

 216. PETCU OLGA spune

  VA FELICIT PENTRU PENTRU INITIATIVA DUMNEAVOASTRA.VA ROG SA-MI COMUNICATI PE ACEASTA ADRESA DE E-MAIL CUM SA MA INSCRIU PE LISTA CELOR CE VOR ACTIONA GUVERNUL IN JUDECATA.VA MULTUMESC DIN SUFLET.DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE.

 217. SANDU ELENA spune

  Sunt pensionara dosar nr.125407 sector 1 Bucuresti cu o pens

  ie de 7o7 roni
  CATANA DANIEL pensionar dosar nr.130077 CNPAS ILFOV cu o pensie de 943
  dorim sa fim inscrisi pe lista celor care sunt impotriva reducerii pensiilor cu 15%

 218. SANDU ELENA spune

  Sunt pensionara cu dosar nr.125407 sector 1 bucuresti cu o pensie de 707 roni
  CATANA DANIEL pensionar cu dosar nr.130077 CNPAS ILFOV cu o pensie de 943 roni
  dorim sa fim inclusi pe lista celor care sunt impotriva reducerii pensiilor cu 15%

 219. ARON GHEORGHE spune

  Sunt pensionar cu dosar nr.138811 si CNP1470317510019 din CALARASI cu o pensie de 677 roni as dorii sa fiu inscris pe lista celor care sunt impotriva reducerii pensiilor cu 15% VA MULTUMESC

 220. ARON TUDORITA spune

  SUNT PENSIONARA CU NR.DE DOSAR 142043 SI CNP 2490321510016 DIN CALARASI CU O PENSIE DE 604 RONI PANAITESCU STANA CU NR DE DOSAR 112248 SI CNP 23102114510048 DIN CALARASI CU O PENSIE DE 359 RONI TOPOR ALEXANDRA CU DOSAR NR 099329 SI CNP 2361204510060 DIN CALARASI CU O PENSIE DE 546 RONI AM DORI SA NE INSCRIEM PE LISTA CELOR CARE SUNT IMPOTRIVA REDUCERII PENSIILOR CO 15% VA MULTUMIM

 221. IONEL spune

  PENTU ADMINISTRATOR.Va rugam sa transmiteti tuturor oamenilor care muncesc la FUNDATIA FACIAS tot binele din lume pentru ca s-au gandit la semeni lor .Acum pentru ca termenele de judecata dureaza mult timp propun ca in insanta sa se ceara suma retinuta si daune morale importante si acestea sa le fie acordate mostenitorilor in cazul in care pensionarii vegheaza de undeva de sus .Si inca ceva foarte important;prejudiciu sa fie recuperat de la cei care au hotarat prin abuz de putere ca hotii la drumul mare sa jefuiasca proprii lor parinti; unchi; matuse inclusiv poporul care prin votul lor i-au trimis acolo .pe unde merg numai dezamagire . PACAT DE TARA ASTA

 222. GRECU ION spune

  Stimata Doamna Oana Florea,va rog sa ne reprezentati in instanta,pe mine si pe sotia mea Grecu Marioara,in ceea ce priveste hotararea Guvernului de a ne diminua valoarea pensiei cu 15%.Dorim sa fim inscrisi pe listele FACIAS pentru actiunea cetateneasca „STOP BOC”.Va multumesc.

 223. Ligia Nitulescu spune

  Ma inscriu si eu pentru a chema Guvernul in judecata pentru diminuarea pensiei, proprietatea mea.Ligia Niulescu, com Buzoesti sat Vulpesti nr.124. Pun la dispozitie tote datele necesare.
  Va multumesc.

  Ligia Nitulescu

 224. GEORGESCU CATALINA ILEANA spune

  Doresc sa fiu reprezentata de dvs. in actiunea pe care o veti initia in numele pensionarilor.
  Va rog sa comunicati ce documente trebuie sa trimitem in acest scop.
  Va multumesc.

 225. Chitic Angela spune

  Sa li se confiste averile ilicite si cele provenite din contractele facute cu Statul si sa fie nevoiti sa traiasca dintr-o pensie minima de 350 lei fara sa aiba acces la alte surse si sa fie cu plata la zi la toate datoriile catre stat si inretinere. Sa nu aiba acces nici cei din familie sa traiasca ca noi muritorii .Niste incompetenti si sa fie facute dosare celor care sunt vinovati de acest genocid ,putin spus.sa fie judecati la CEDO>Am o pensie de 650 lei si am diabet si bolile aferente si fac insulina de 3 ori pe zi .mai are loc viun comentariu?MULTUMESC

 226. Clej Andrei Calarasi spune

  Doresc sa ma inscriu pe lista celor care vor da guvernul in judecata pentru diminuarea pensiei cu 15%.Va multumesc.

 227. almasianu nastasia cluj spune

  Doresc sa ma inscriu pe lista celor care vor da guvernul in judecata pentru diminuarea pensiei cu 15%.Va multumesc.

 228. craciun maria cluj spune

  Doresc sa ma inscriu pe lista celor care vor da guvernul in judecata pentru diminuarea pensiei cu 15%.Va multumesc.

 229. Cristina Apostol spune

  Dorim sa fim inscrisi pe listele FACIAS, pentru actiunea „STOP BOC”.Ce date trebuie sa transmitem pentru a putea fi reprezentati de dumneavoastra in instanta?Va felicitam pentru ce faceti pentru pensionari.

 230. RUSU ALEXANDRA spune

  Dupa 32 de ani de munca in chimie,in grupa 1 de munca,sanatatea mea este afectata,sunt pensionara la limita de virsta. Consider ca nu este corect sa fie reduse cu 15% pensiile.Mi-am dorit o batrinete linistita,linga copii si nepoti – nu va fi.Doresc sa fiu inscrisa pe listele FACIAS,sa fiu reprezentata in instanta in procesul care se deschide impotriva Guvernului Romaniei. Noi romanii,am ajuns de risul lumii din cauza acestor guvernanti.

 231. CIOTLOS TEODORA spune

  SUNT PENSIONARA DIN DATA DE 01.05.2010 SI SUNT FOARTE REVOLTATA PENTRU MASURILE CE VOR SA LE APLICE ACEST GUVERN”BASESCU”. PENSIA ESTE UN DREPT PATRIMONIAL SI NU AU DREPTUL SA MI-L IA.DE ACEEA MA ALATUR TUTUROR PENSIONARILOR SI SEMNEZ PETITIA IMPOTRIVA ABUZURILOR.
  MULTUMESC FUNDATIEI -FACIAS!

  CIOTLOS TEODORA PIATRA NEAMT

 232. RUSU COSTACHE spune

  Doresc sa fiu reprezentat in instanta de FACIAS in procesul impotriva Guvernului Romaniei. Am lucrat 42 de ani in chimie,sunt bolnav cronic.
  Va multumesc,

 233. RUSU ALEXANDRA spune

  Doresc sa fiu reprezentata in instanta in procesul privind reducerea pensiilor.Am lucrat in chimie 32 ani,in grupa 1 de munca.
  Datele mele sunt: dosar pensie 136843/ BI D.V.nr.076321/locuiesc in Municipiul Turnu Magurele Strr.Taberei bloc V 2 sc.1 ap.5 Judetul Teleorman/telefon 0733686115.
  Va multumesc

 234. TALPAU OLGA spune

  TALPAU OLGA DIN JUDETUL BACAU,COMUNA LETEA VECHE,va rog sa ma reprezentati in instanta,p.tru a da in judecata Guvernul Romaniei care ne-a redus ilegal pensia.
  -cod numeric personal;2540709040067
  -decizia de pensie nr.165135
  telefon;0234/512356
  va multumesc anticipat

 235. TALPAU OLGA spune

  va multumesc

 236. ghinita spune

  doresc sa fiu reprezentat de FACIAS in instanta in procesul impotriva Guvernului Romaniei. Va multumesc!

 237. ZAIM CRISTINA spune

  Va rugam sa fim inscrisi pe lista de dare in judecata a guvernului,pentru masura ilegala de taiere a pensiilor cu 15%,cu multa stima.

 238. CIOTLOS TEODORA spune

  DORESC SA SEMNEZ PETITIA IMPOTRIVA ABUZURILOR „PENSIA FIIND UN DREPT PATRIMONIAL” SI VA MULTUMESC PENTRU INITIATIVA.

  CIOTLOS TEODORA PIATRA NEAMT,STR. PLUTASULUI,BL.K13,AP.30
  NR.DOSAR PENSIE 245463

 239. varduca jeanine anca beatrice spune

  doresc sa fiu reprezentata in instanta de catre FACIAS in procesul avind ca obiect reducerea ilegala cu 15% a pensiilor.
  va multumesc

 240. grososiu elena spune

  eu si mama mea, Stanculescu Vasilica,dorim sa fim inscrise pe lista celor care ataca in instanta, masurile privind reducerea pensiilor.Va multumim pentru initiativa si ajutor si va dorim succes.

 241. Paltineanu Livia spune

  Doresc sa fiu reprezentata de Facias in procesul avand ca obiect reducerea pensiilor cu 15%.In seara asta am auzit la televizor ca reducerea ar putea sa fie de 28%.Ma intreb cu stupoare cu cati ani se va reduce viata milioanelor de pensionari?

 242. bathori mariana spune

  Va rog sa-mi trimiteti un model de tabel de strangere de semnaturi pentru demiterea lui Boc si un model de strangere de adeziuni pentru a sustine organizatia Facias impotriva Guvernului care va diminua pensiile. Astept trimiterea modelelor pe netul meu. Astept raspunsul dv.

 243. Mircas Paulica spune

  Fac parte dintre cei care au muncit cinstit si am cotizat la Fondul de pensii, iar acum ma vad privat de dreptul de a incasa integral pensia (si asa mica-73o lei). De aceia sant deacord sa fiu reprezentat de FACIAS in cazul unui proces cu statul. Va multumesc foarte mult.

 244. MUNTEANU VASILE, ALEEA 23 AUGUST Nr.5, Tg-Jiu ,jud GORJ,C.N.P. 156082218277,Nr.dosar pensie 20551805. spune

  Sunt unul din cei care si-a petrcut tineretea si mare parte din cariera militara prin aplicatii ,poligoane de tragere ,agricultura ,in conditii vitrege de trai ,sub un stres permanent ,in numele unui patriotism pe care acum il gasesc desuet. Nu putem fi solidari cu acei care dupa ce si-au umplut conturile si si-au avantajat clientela politica, vin sa cerseasca de la cei care si asa au veniturile cele mai mici,de la cei care, pentru ei, nu mai contam in ecuatia sociala a acestei tari .Ei bine prin aceasta actiune sa dovedim ca suntem o forta si cu cati suntem mai multi cu atat mai bine .Sper ca FACIAS sa devine o miscare ampla de rezistenta si de restabilire a adevarului. De aceia sunt de acor cu cu actiunea initiata de FACIAS ,si doresc sa fiu reprezentat de aceasta in cazul unui proces cu statul.

 245. iuliana spune

  sunt deacord sa fiu prezentata de FACIS in procesul de diminuare a pensiilor

 246. Cenan Maria spune

  CNP 2510924120657 nr dosar pensie 254742.Sant de acord sa fiu si eu reprezentata de FACIASin acest proces si ma rog la D-zeu sa va ajute sa opuneti rezistenta in procesul de diminuare a pensiilor.

 247. ANTON IONEL spune

  ANTON IONEL 22.06.2010 KT. 715828 din 30.05.2008 Loc. mangalia, sTR. Ion Creanga nr. 1, Bl.A6, Sc.A, Etj.2< Ap.12. Deci zia de pensionare nr. 0116730 din 04.02.2008. Va adresez rugamintea, de a ma reprezenta in instanta, de a da in judecata GUVERNUL ROMANIEI in urma masurilor abuzive de reducere a pensiilor. Va multumesc anticipat. Cu stima si respect, ANTON IONEL.

 248. BALAITA GHEORGHE spune

  BALAITA GHEORGHE 22.06.2010 CNP. 1520412133673. KT.670898 din 18.10.2007/ SPCLEP MANGALIA. Loc. MANGALIA, Str.Mihai Viteazu nr.1, Bl.b1, Sc.A, Etj.2, Ap.7. Decizia de pensionare nr. 096941 inregistrata la nr.6114 din 01.11.2001. Va adresez rugamintea de, a ma reprezenta in instanta, pentru a da in judecata GUVERNUL ROMANIEI, in urma masurilor abuzive de reducere a pensiilor. Va multumesc. Cu respect, BALAITA GHEORGHE.

 249. Mihai Nicolae spune

  Suntem si noi de acord cu aceasta hotarie a asociatiei Facias ,si am dori sa ne reprezentati si pe noi.
  Mihai Nicolae CNP-1480902400191 dosar nr-160109
  Mihai Elvira cnp–2500123400621 dosar nr-222125
  Va multumim si D-zeu sa va ajute,ca altfef isi vor pune capat zilelor multi pensionari, ca altceva ce ar mai putea sa faca .
  Vai de noi care mai suntem si bolnavi

 250. stefanescu cristina spune

  Buna seara!Este strigator la cer ce se intimpla!A ajuns sa ne fie rusine ca suntem pensionari!Am muncit 33 de ani in sport,am platit asigurari medicale,cota pentru pensie,taxe si impozite fara o zi de intirziere si acum suntem tratati ca niste cersetori.In toti acesti 33 de ani,am muncit simbete,duminici,de Paste,de Craciun,pentru ca in sport nu exista zile libere,daca vrei sa-ti faci meseria cu adevarat.Generatia mea a fost o generatie care a muncit,in primul rind din PLACERE si apoi pentru bani.Plingeam in hohote fara sa ma pot abtine,cind se cinta imnul Romaniei,indiferent de ramura sportiva pt care se facea acest lucru minunat.Au venit acum niste IMPOSTORI,niste NEEDUCATI,niste CRIMINALI sa ne distruga.De ce?Cine le da acest drept?De unde au oameni buni acesti NEMERNICI atita avere?Ei sunt tot bugetari de 20 de ani.Au jefuit tara,ne-au jefuit pe noi,iar acum vrea sa ne omoare.Degeaba se schimba guvernul miine(sa zicem!),Basescu trebuie schimbat.Asta-i cancerul societatii.Asta trebuie pus pe scaunul electric,iar ceilalti se duc dupa el AUTOMAT.Sper sa mai apuc acea SUPERBA zi!Vreau sa-i vad pe scaunul electric!Nu mai pot!Va rog stimata doamna Oana Florea, ajutati-ne si pe noi,deoarece nu avem posibilitati financiare s-o facem singuri,sa dam in judecata acest stat criminal.Este vorba de mine si fratele meu,care este pensionat medical cu handicap gr.II in evolutie.Va multumesc anticipat!Cu respect!

 251. rodica denes spune

  Sunt de acord sa fiu reprezentata de „FACIS” in procesul de diminuarea pensiilor cu 15% ,atat pentru mine cit si pentru sotul meu .Va multumesc!

 252. rodica denes spune

  sunt de acord cu aceasta hotarire a fundatiei si va rog sa ne reprezentati in procesul de diminuarea pensiei ci 15 % atat pe mine cit si pe sotul meu. Va multumesc!

 253. Elisabeta Popa spune

  Achiesez la hotararea fundatiei si va rog sa fiu reprezentata in procesul privind diminuarea pensiei cu 15 %.
  Va rog sa-mi comunicati daca va veti implica si intr-un proces privind mentinerea pensiilor speciale, in sensul ca, daca sunt pensionata in baza unei legi speciale, sa beneficiez de aceasta pensie in continuare. Stiu ca sunt persoane pensionate in baza legilor speciale care au pensii f mari, insa cunosc si cred ca si dvs. ca acestia au avut ca baza de calcul ultimile 12 luni lucrate, cind au beneficiat de recuperarea unor diferente de venituri acordate prin hotarari judecatoresti.
  Astept decizia dvs. si eventual daca este necesar sa va comunic datele mele de identificare.
  Multumesc, cu respect, E.Popa.

 254. COTOROBAIE ALEXANDRINA spune

  Va multumim pentru amabilitatea d-voastra de a ne apara drepturile pe care le-am cistigat datorita muncii de ani
  de zile.
  Numele noastre:Cotorobaie Alexandrina CNP2450624400061
  Cotorobaie Tanase CNP1450614400056

 255. Elena Dines spune

  Sunteti singura noastra sansa, in cazul in care, Curtea Constitutionala formata din magistrati de marca, va fi cea care NU VOR JUDECA in conformitate cu prevederile Constitutiei.
  In acest caz, magistratilor din CC a Romaniei, , ar trebui sa le fie RUSINE fata de miile de studenti la drept, de ceilalti magistrati care si-au mai pastrat verticalitatea si respectul fata de actul de justitie.
  JUSTITIA NU TREBUIE SA FACA JOCURI POLITICE!!!!
  Frica si nesiguranta in care traim, ne scurteaza zilele, ne agraveaza starea de sanatate.
  Este GENOCID , ceea ce se intampla.

 256. Fluerasu Mariana spune

  Vrem sa fim reprezentati de Asociatia FACIAS in proces in cazul in care va trece legea Boc.
  Fluerasu Mariana Str.Gen.Dascalescu 15 P.Neamt
  Fluerasu Mihai Str.Gen.Dascalescu 15 P.Neamt
  Iauta Stefan Str.Progresului P.Neamt
  Iauta Ioan Str.Cozmitei 19 Bicaz Neamt
  Boghiu Constantin Bacau
  Va multumim si sa va dea dumnezeu sanatate

 257. oprea elena si oprea marin spune

  Suntem pensionari din BUCURESTI, va rugam din tot sufletul sa ne reprezentati in procesul impotriva guvernului , in caz ca va trece aceasta taiere a pensiilor. Sotul meu este pensionat pe caz de boala- gr.1 de invaliditate,iar eu la limita de varsta. In caz ca se intampla ceva cu mine ,ma gandesc cu groaza ceva face el….Amandoi avem nevoie de multe medicamente….
  Multumim anticipat,

 258. Turcas Ioan spune

  Buna ziua,as dori sa ma inscriu si eu in acest program,dar nu stiu cum sa fac acest lucru…daca ati putea sa ma ajutiati v-as fii foarte recunoscator!va multumesc!

 259. Lutan Aurica spune

  Felicitari pentru frumoasa si omenoasa dumneavoastra intentie !
  Am sperat ca astazi vom fi salvati de Curtea Constitutionala dar aceasta amanare a luarii deciziei nu mi se pare de bun augur !
  In cazul in care va fi nevoie de interventia dumneavoastra in justitie , doresc si va rog sa ma reprezentati si pe mine si pe sotul meu Lutan George .
  Doresc sa ma inscriu personal pe lista actiunii „Stop Boc ” dar nu stiu unde gasesc centrul de strangere a semnaturilor.
  Am multi prieteni in provincie care ma roaga sa-i trec si pe ei pe aceste liste !
  Va multumesc si va felicit inca o data !

 260. Stef Leon spune

  Contestam reducerea pensiilor:

  Stef Leon
  Strada Unirii, Bloc 28, etaj I, ap. 3, Aiud, judetul Alba, cod 515200
  CNP 1370815010311
  dosar pensie nr 153 364

  Stef Lida
  Strada Unirii, bloc 28, etaj I, ap. 3, Aiud, jud Alba, 515200
  CNP 2390128010326
  dosar pensie nr 136 284

  Paleoca Maria
  Strada Unirii, bloc 28, etaj I, ap. 10, Aiud, jud Alba, 515200.
  CNP 2460617010311
  dosar pensie nr 115 365

  Herta Valentin Liviu
  Srada Dorobantilor, nr 19, Aiud, jud. Alba
  CNP 1360419010336
  dosar pensie nr 142 958

  Herta Magdalena
  Srada Dorobantilor, nr 19, Aiud, jud. Alba
  CNP 2411225010315
  dosar pensie nr 142 957

  Kovacs Victoria
  Strada Axente Sever, bloc 39, scara A, ap 12, Aiud, jud Alba
  CNP 2230318010322

 261. Branga Gheorghe spune

  Felicit decizia CCR de a declra neconstitutionala reducerea cu 15% a pensiilor.In acest fel milioane de oameni-pensionari-din Romania nu vor traii si mai rau decat traiesc acum datorita reducerii pensiilor, ca si asa vor trai mai rau datorita masurilor ce le vor lua guvernantii. De asemenea va felicit si pe dvs. pentru initiativa de a sustine in justitie pensionarii. Asa cum v-am mai scris in 12.06.2010 sunt pensionar m.a.i., deci am pensie obtinuta legal in baza legii pensiilor militare care a fost declarata constitutionala, deci care se vor recalcula. In aceste conditii as vrea sa stiu daca dvs. sustineti in justitie pe cei cu pensii speciale? Daca da, va rog sa ma luati si pe mine in evidenta avand datele:cluj-napoca, str. timisului CNP 1450402120649.

 262. Violeta spune

  Exista un centru pentru semnaturi in municipiul Zalau?
  Va rog sa faceti aceasta informatie pe acest sait sau la adresa mea de e-mail.
  Sau poate ca putem sa semnam online?

 263. GEORGESCU CATALINA ILEANA spune

  Sunt de acord sa fiu reprezentata de Facias in toate actiunile pe care le veti initia in sprijinul pensionarilor, dar si al cetatenilor in general.
  Sunt pensionara cf. deciziei nr. 214044/28.05.2009, pentru munca depusa si limita de varsta.
  Date de identificare: Georgescu Catalina Ileana, CI RD 271583, CNP 2500204400151, domiciliul:Aleea Barajul Bicaz, nr. 4, bl. M25, sc. 6, et. 3, ap. 114, sector 3, Bucuresti.
  Va multumesc si va doresc succes pentru toate actiunile pe care le veti initia.

 264. cretu elena spune

  pensiile de invaliditate se impoziteaza

 265. schiopu eugenia spune

  pensiile de invaliditate se impoziteaza

 266. VASILE spune

  DECIZIA CURTII CONSTITUTIONALE APROBA PRINCIPII DE LEGALITATE PENTRU PENSIILE MAGISTRATILOR IAR ACELEASI PRINCIPII LE CONSIDERA ILEGALE IN CAZUL PENSIILOR DE SERVICIU ALE MILITARILOR SI POLITISTILOR . IN ACELAS TIMP SALARIILE SI PENSIILE CELOR DE LA SPP, SRI, SIE, NU SE REDUC ASA CA DISCRIMINAREA SA FIE CIT ROATA CARULUI. VA SOLICIT CU DECENTA SA INITIATI SPRIJIN PENTRU REPREZENTAREA IN INSTANTA A CELOR PESTE 155.000 DE MILITARI CARORA STATUL CONDUS DE ADMINISTRATIA PORTOCALIE S-A DECIS SA LE ANULEZE PENSIILE DE SERVICIU SI SA SUBSTITUIE CA SI CUM AR FI PLATIT CONTRIBUTIE , CU TOATE CA NU AU PLATIT NICIODATA . PAI IN CE TARA A U.E. S-A MAI POMENIT CA MILITARII SA FIE CIVILI?
  SE URMARESTE CA TOTI CEI AFLATI IN SLUJBA POPORULUI SA FIE „UMILITI” .

 267. Vicentatos Viorica spune

  Sunt de acord sa fiu reprezentata de Facias in toate actiunile pe care le veti initia in sprijinul pensionarilor si a romanilor in general.
  Ma bucur ca prin decizia C.C. s-a declarat neconstitutionala masura Guvernului Boc de diminuare a pensiilor.
  Va rog sa-mi comunicati daca va veti implica si in cazul pensionarilor care au pensii stabilite in baza unor legi speciale.
  Ma consider inselata de Statul roman peentru ca atunci cand m-am pensionat am beneficiat de dispozitiile unei legi, iar acum pensionarea mea se va face dupa o alta lege. Si asta in conditiile in care Legea 567/2004 nu a fost abrogata.

 268. SIMIONESCU DAN spune

  sunt de acord cu actiunea Fundatia pentru Apararea Cetatenilor de a da in judecata Guvernul Romaniei.va rog sa ma inscrieti in petitia cetateneasca „STOP BOC” VA MULTUMESC

 269. Bajko Karoly spune

  Sint de acord doar cu aceea care iau pensii dupa cit au contribuit si au pensii sub 1500 de lei . Acei oameni sa fie reprezentati si ajutati care au nevoie si nu pensionarii cu pensiile nesimtite obtinute fraudulos de alte guverne .

 270. dobra nicolae spune

  as dori sa dca puteti asista si un proces in strainatate(spania)

 271. marioara spune

  JOS BOC PENSI MAI MARI

 272. VLĂDOIU NECULAI spune

  SUNT PENSIONAR LA LIMITĂ DE VĂRSTĂ , CU O VECHIME CONSECUTIVĂ DE 48 DE ANI ŞI NU SUNT DE ACORD CU MĂSURILE LUATE ÎMPOTRIVA PENSIONARILOR CU PLATA CAS ŞI A IMPOZITĂRII . DORESC SĂ SEMNEZ PETIŢIA ÎMPOTRIVA ABUZURILOR FĂCUTE DE ACTUALA GUVENARE . AM PRIMIT RĂSPUNSUL NEGATIV DE LA CASA DE PENSII . CE TREBUIE SĂ MAI FAC ACUM ?. VĂ MULŢUMESC .

 273. diaconu cosmin spune

  Salariu de ingrijire a persoanelor cu handicap nu se aloca decat odata la 3 luni si atunci se aloca dar pe luna respectiva.Ce este de facut ?
  Cu respect cosmin

 274. DORINA.C spune

  Doresc sa fac aici o mica paranteza la Art.scris la 9 iunie de Dl.Cristescu Viorel care se plinge de scurtarea pensiei Dlui.cu 15%.Dnul.CRISTESCU a uitat de Cistigul sau la Loto si a uitat ca de fapt El ar trebuii sa stea in fata Instantei Judecatoresti,acuzat ca a luat parte la asasinarea Ceausestilor la Un.Mit.01417 impreuna cu prietenul lui Andrei Kemenici.Ra trebuii sa-i fie rusine sa discute despre banii,ca un cersetor.Lasa-i pe altii sa discute.

 275. ANTOANETA spune

  In timp ce multii oameni sint necajiti pentru ca pensia lor va fii scurtata cu 15%,vine Dnul.Viorel Cristescu care este de fapt milionar in Euro si se plinge de pirdera celor 15%.Imi vine sa rid cit de corupti sint unii oameni de la noi.Ar trebuii sa-ti fie rusine Dnle.Viorel Cristescu fata de oamenii de care iti bati joc aici.

 276. david ioan com.Calarasi nr.73 cluj spune

  Ulceratia dureroasa din 2006 a urmat cu internarea din2007,iar in aprilie amputarea piciorului drept,picior care nu face obiectul internarii.de ce nu gasaesc ajutor pentru greseala deosebit de grava care ramane nerezolvata din cauza ca,pensionar fiind nu pot platii avocati care sa ma reprezinte.de ce Facias nu se sesizeaza.david ioan com.Calarasi jud.CLUJ,telf.0740308073.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata