Fotbal: Astra Giurgiu s-a calificat in extremis în finala Cupei României-Timişoreana

Astra Giurgiu a reușit o calificare in extremis în finala Cupei României-Timișoreana la fotbal, miercuri seara, grație victoriei cu scorul de 2-1 (0-1) pe teren propriu în fața Petrolului Ploiești, în manșa secundă a semifinalelor competiției.

Astra s-a calificat în premieră în ultimul act al Cupei României, la a patra sa tentativă, după ce în tur a fost 0-0, iar în retur a fost condusă la pauză cu 1-0. Israelianul Toto Tamuz a deschis scorul pentru Petrolul, deținătoarea trofeului, în min. 22, reluând cu capul în plasă mingea revenită din bară, după lovitura liberă executată de Juan Albin de la peste 30 de metri. Astra a egalat după pauză, prin Constantin Budescu (52), decarul giurgiuvean reluând din voleu centrarea lui Seidu Yahaya. Golul victoriei și al calificării a venit în prelungiri (min. 90+4), când Budescu a executat o lovitură liberă, Junior Morais a trimis spre poartă, balonul a fost deviat și a ajuns la Papp, care l-a trimis în plasă cu o lovitură de cap.

Astra a avut mai mult inițiativa și a irosit două ocazii bune în prima repriză, prin Yoda (32) și Budescu (40).

În partea secundă, Seto (55), Junior Morais (64), Papp (66) și Yoda (76) au creat și ei pericol la poarta lui Pecanha.
Petrolul a jucat ultimele minute în zece oameni, după ce Vlad Morar a fost eliminat pentru două cartonașe galbene primite în decurs de cinci minute, exact cât a jucat în acest meci.

Finala va avea loc pe 23 mai, pe Arena Națională din București, iar Astra va întâlni pe Steaua sau Dinamo (5-2 pentru Steaua în tur).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata