Gheorghe Isvoranu: Liderii sindicali nu sunt de acord cu disponibilizările din educaţie

Preşedintele federaţiei Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu, a declarat marţi (12 ianuarie 2010), la finalul întâlnirii liderilor sindicatelor din învăţământ cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, că nu sunt de acord cu numărul de posturi ce urmează să fie disponibilizate.

„Ministrul nu a dorit să renunţe la acel număr de 15.000 de disponibilizări din educaţie. La discuţiile ulterioare vom cere ca modificarea Ordonanţei 114 să se facă în toate punctele de vedere şi a numărului de posturi care se disponibilizează”, a spus Gheorghe Isvoranu. Acesta a precizat că din datele pe care le deţine, dacă s-ar aplica reducerea celor 15.000 de posturi, ar însemna numărul posturilor din învăţământul preuniversitar ar fi redus cu peste 39.000, începând cu 2008.

„Este o aberaţie această reducere mai ales că noi nu am avut o scădere şcolară”, a precizat Isvoranu. În ceea ce priveşte comasarea între clase şi şcoli, liderul sindical a afirmat că acesta poate fi făcută numai acolo unde există posibilitatea deplasării elevilor şi unde sunt şi părinţii de acord pentru că sunt situaţii în mediul rural unde această comasare este imposibilă.

„Toate aceste măsuri nu sunt pentru ridicarea calităţii învăţământului, ci pentru eficientizarea cheltuielilor. Eu consider că dacă vrem o reformă în învăţământ ea trebuie să prevadă şi elemente care ţin de reformă, de calitatea învăţământului, de cerinţele elevilor şi ale salariaţilor, nu numai de faptul că trebuie să dăm mai puţini bani în domeniu.
Domnul ministru nu a dorit să renunţe la disponibilizarea acelui număr de 15.000 de posturi, dar cred că va evalua bine ce se întâmplă în teritoriu şi va vedea că nu este posibilă o disponibilizare pe care cineva o face dintr-un birou, când în domeniul educaţional nu au fost suplimentări de posturi din 2004 şi până acum”, a spus Isvoranu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata