Greva în învăţământ continuă

Sindicaliştii din învăţământ continuă greva, potrivit unui comunicat semnat de preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea, liderul Federaţiei Sindicale din Învăţământ „Spiru Haret”, Gheorghe Isvoranu, preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale, Constantin Ciosu, şi preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale (FNS) „Alma Mater”, Anton Hadăr.

Conducerile celor patru federaţii sindicale reprezentative din învăţământ s-au întrunit luni, 31 mai, pentru a analiza modul în care a decurs prima zi de protest naţional.

„În urma centralizării datelor primite din teritoriu, a rezultat că peste 60 la sută din membrii de sindicat au fost în grevă, chiar în condiţiile în care ministrul Daniel Funeriu, împreună cu inspectorii şcolari şi o parte dintre directori, au făcut presiuni mari pentru a împiedica participarea la acţiunea de protest şi la boicotarea probei de bacalaureat.

Conform opţiunii manifestate prin referendum, greva va continua până în momentul în care membrii de sindicat vor decide încetarea ei’, se menţionează în comunicat.

Citește și
3 Comentarii
 1. alexandra spune

  Mda…Liderul de la sindicatul din Olt,Ionel Barbu,azi 1 iunie 2010 ne-a comunicat sa incetam greva….Deci in Olt ni s-au „rezolvat” problemele de catre cei carora le platim cotizatie luna de luna si niciodata nu au facut nimic pt noi.Doar isi umplu ei buzunarele de bani,in astfel de situatii…Si spun ca au luptat pt noi…

 2. stefan spune

  oare chiar este criza? nu …………nu este nicio criza ci o modalitate de-a ne batjocori…………..de ce nu se cauta posibilitati de iesire din criza? de ce numai masuri de sufocare a oamenilor cu sau fara motiv……….. sunt sigur ca sunt bani suficienti….nu asta-i problema ci faptul ca trebuie neaparat sa fim dusi la disperare…………. cei care iau astfel de masuri sa le suporte ei primii apoi sa le probeze pe ceilalti……….

 3. Marius spune

  În toată istoria noastră, cei mulţi au fost călcaţi în picioare, batjocoriţi, umiliţi, iar când s-a ridicat vreun lider care să ceară drepturile norodului, a fost suprimat fizic.
  Nu există decât o dreptate: cu furca lui Horea! Un ,,Marş asupra Romei”, ,,Un 25 Octombrie”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata