Haas de la Fisc: Recunosc, executăm silit firme din greşeală

Unele societăţi ajung în executare silită dintr-o greşeală…. personală a directorului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Şeful direcţiei generale Mari Contribuabili din cadrul ANAF, Andrei Haas a recunoscut la The Money Channel că societatea Vincon Vrancea apare pe lista executaţilor siliţi dintr-o eroare umană: în loc să se completeze cu „cerere în curs de rezolvare” s-a scris „executare silită”. Totuşi, oficialul ANAF spune că 99,9% dintre somaţiile trimise sunt corecte.

.

Societatea VINCON Vrancea a făcut, în august 2009, o cerere de restituire a accizelor în valoare de aproape 564 de mii de lei. Solicitarea a fost aprobată în octombrie chiar de directorul direcţiei generale Mari Contribuabili din cadrul ANAF, Andrei Haas.

La câteva zile după acordarea acceptului, însă, Fiscul a plasat compania în executare silită, cu datorii de 491 de mii de lei.
Directorul ANAF, Andrei Haas, şi-a asumat greşeala şi şi-a cerut scuze public.
„Îmi asum această eroare, îmi cer scuze personal faţă de această firmă că i-am creat un prejudiciu şi vom suporta consecinţele de rigoare”, a spus Haas.

„Am compensat după vânzarea oţetului valoarea accizei achitate la fabrică la Murfatlar. Cu TVA-ul datorat şi cei de la Direcţia de Compensări nu ne-au făcut compensarea la timp, din cauza asta ne-au pus. Noi între timp ne-am scos certificat fiscal fără datorii şi de-abia acum două săptămâni ne-a venit compensarea”, a explicat preşedinte Vincon Vrancea Luchi Georgescu.

Oficialul ANAF susţine totuşi că nu ar trebui generalizat acest caz. În opinia sa, 99,9% dintre somaţiile trimise sunt corecte.

Sursa: Money.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata