Iaşi: Florin Piersic, ‘boboc’ la Psihologie

Actorul Florin Piersic este decis ca la cei 74 de ani ai săi să se iniţeze în tainele psihologiei, motiv pentru care a completat un formular de înscriere la universitatea particulară Petre Andrei din Iaşi.

Chiar dacă anul universitar 2009-2010 nu s-a încheiat încă, marele actor este pregătit să devină ‘boboc’. Miercuri, el a semnat documentele de înscriere în anul I la studiile de licenţă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Petre Andrei din Iaşi.

Marele actor a declarat  că totul a pornit de la o glumă spusă studenţilor universităţii.
‘Vă rog să mă înscrieţi în anul I, ca să fiu obligat să revin la dumneavoastră măcar la examene. Oricum mă veţi trece, că doar nu mă veţi lăsa repetent, să ajung la 80 de ani tot în anul I. În plus, am şi interes, pentru că am văzut multe studente frumoase aici’, a spus cel mai iubit dintre actorii scenei româneşti.

Conducerea Universităţii ieşene a răspuns însă cu promptitudine rugăminţii lui Florin Piersic, afirmând că profesorii vor fi bucuroşi să îl audieze în sesiune. Maestrul s-a arătat astfel dispus să completeze formularul pentru studiile de licenţă, menţionând la unele dintre rubrici că în 1953 a absolvit Liceul de Băieţi nr 3 din Cluj sau că este actor pensionar.

‘Ceea ce ne mentine în viaţă este sufletul. Eu vreu să fiu tot timpul tânăr. Am venit acum la Iaşi, la 74 de ani, nesilit de nimeni, pentru că vreau să fiu din nou student. Eu vreau să mă pregătesc să intru pe bune la această facultate. Am zis că într-o facultate aşa frumoasă, într-o atmosferă atât de plăcută, cu studenţii care pur şi simplu m-au primit ca pe Hagi, atunci când îl primesc suporterii.

O să-mi pregătesc subiectul şi, într-o zi, am să vin şi în faţa tuturor, am să-mi susţin disertaţia. După care, sigur nu voi putea să vin la cursuri, dar la deschiderea cursurilor, din când în când, să mă pregătesc pentru anul I, nu glumesc, din plăcerea de a studia’, a declarat marele artist.

‘Florin Piersic ne-a marcat copilăria şi tinereţea. Eu m-am născut cu Florin Piersic. Sunt extrem de bucuros că putem institui, probabil în premieră în România, calitatea de student onorific, mai cu seamă că este vorba de un monument cultural de talia lui Florin Piersic’, a spus, vizibil emoţionat, rectorul UPA din Iaşi, prof.univ.dr. Doru Tompea.

Actorul a promis că va reveni în toamnă şi că va monta special pentru comunitatea academică a Universităţii ‘Petre Andrei’ din Iaşi o reprezentaţie a spectacolului ‘Străini în noapte’ pe care îl joacă în această seară, pentru a 15-a oară la Iaşi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata