Ilie Sârbu ar fi dispus să renunţe voluntar la 20% din salariu

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, ar fi dispus sa renunte voluntar la 20% din salariu in aceste momente de criza, fiind convins ca si secretarii de stat din minister vor face acelasi lucru.

“Sunt de acord cu o reducere voluntara a salariilor ministrilor cu 20%, dar aceasta masura ar trebui sa se aplice si altor categorii de bugetari cu salarii mari, cum ar fi parlamentarii”, a declarat ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu.

Acesta a precizat ca nu considera ca solicitarea premierului Emil Boc de a renunta voluntar la 20% din salariu este o masura electorala deoarece in mai multe state europene angajatii de la stat au dat un astfel de exemplu in perioade de criza.

În privinta aplicarii acestei masuri si secretarilor de stat, seful de la Agricultura a mentionat ca acestia “vor fi in mod sigur de acord”.

“Desi masura se aplica de la om la om, nu cred ca ai mei (nr secretarii de stat) vor avea ceva impotriva”, a adaugat Ilie Sârbu.

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca incepând cu 1 august salariile ministrilor se reduc cu 20% pâna la sfârsitul lunii decembrie a acestui an.

Premierul a mentionat ca aceasta este o masura care arata ca Executivul este preocupat de actuala situatie financiara a tarii.

“Doresc sa fiu bine inteles: Începând cu 1 august, doar salariile ministrilor se reduc cu 20%.

Aceasta masura e una voluntara, se aplica atât primului ministru cât si membrilor cabinetului. Masura e valabila pâna la sfârsitul lunii decembrie”, a precizat Emil Boc.

Boc a mai spus ca suspendarea activitatii la o serie de structuri guvernamentale se face pe fondul crizei economice actuale când “fiecare ban de la buget trebuie calculat cât mai atent”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata