Înscrierile la clasa I vor începe pe 3 martie 2010

Înscrierea copiilor în clasa I pentru anul şcolar 2010-2011 va avea loc în perioada 3 martie – 3 mai 2010, a declarat miercuri (10 februarie 2010) purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB), Marian Banu.

Potrivit inspectorului, pentru pregătirea şi desfăşurarea în condiţii optime şi în vederea asigurării unui cadru de transparenţă a procesului de înscriere a copiilor în clasa I, în fiecare şcoală va fi afişat la loc vizibil, până la data de 3 martie, când va începe înscrierea în clasa I, numărul de clase care vor funcţiona în anul şcolar 2010-2011, în conformitate cu Planul de şcolarizare, iar părinţii vor fi informaţi, săptămânal, cu situaţia înscrierilor, precum şi cu alte date privind înscrierea în clasa I.

Totodată, în vederea stabilirii cu exactitate a numărului de elevi care vor începe şcoala în septembrie 2010, conducerile unităţilor de învăţământ vor informa părinţii asupra necesităţii înscrierii copiilor în clasa I, pe cât posibil, până la data de 3 mai 2010.

„Înscrierea copiilor în clasa I va fi realizată în funcţie de situaţia arondării străzilor din fiecare circumscripţie şcolară, conform art. 10 (4) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar. Unitatea de învăţământ va informa comunitatea locală şi părinţii despre situaţia exactă a arondării străzilor, prin afişare la loc vizibil. Pot fi înscrişi, în limita locurilor disponibile, şi elevii care au domiciliul în afara circumscripţiei şcolare, cu aprobarea Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ” – a spus Banu.

El a precizat că este interzisă condiţionarea înscrierii în clasa I de susţinerea unor teste (cu excepţia celor prevăzute de regulament), precum şi perceperea unor taxe sau sponsorizări din partea părinţilor. Proiectul Planului de Şcolarizare în anul şcolar 2010-2011 pentru clasa I, în Bucureşti, cuprinde 12.650 locuri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata