Ioan Ghişe a demisionat din PNL şi vrea să candideze la prezidenţiale

Senatorul Ioan Ghișe, care a demisionat din PNL, și-a anunțat, miercuri, intenția de a candida la alegerile prezidențiale, dorindu-și să fie „garantul” Constituției și al legilor țării.

El a precizat, într-o conferință de presă, că va candida cu scopul de a reda cetățenilor speranța că „suveranitatea poporului, demnitatea fiecărui cetățean, votul său, principiile și moralitatea politică” vor fi garantate și promovate ca valori în România.

„Votul fiecărui cetățean trebuie asigurat și respectat ca fundament al construcției democratice a statului român. Trebuie să promovăm unitatea cetățenilor români pentru armonie socială, dezvoltarea țării și bunăstare. Competența, experiența și expertiza mea politică le pun în slujba cetățenilor pentru a-i servi în mod onest, demn și onorabil. Mă ofer să fiu garantul Constituției României și al legilor țării. Voi acționa pentru promovarea valorilor românești ca fundament al intereselor naționale”, a declarat senatorul independent.

Potrivit lui Ghișe, președintele României trebuie să fie mediatorul între societatea civilă, între cetățeni și autoritățile publice. „Asta mă ofer să fac și să fiu”, a punctat Ghișe.

Întrebat pe cine va susține în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale, senatorul a replicat că speră să se poată susține pe sine. „Cu ajutorul cetățenilor care m-au convins și împins să depun această candidatură, sper să am șansa să intru în turul II și să mă susțin pe mine. (…) Mulți politicieni și chiar partide întregi cred că cetățenii aleg în funcții publice pe cei pe care îi dictează partidul. Este o eroare. (…) Așadar, în turul II cetățenii sunt cei care vor decide cum doresc ei, important e să vină la vot în număr cât mai mare”, a precizat Ioan Ghișe.

Referitor la sursele de finanțare pentru campania electorală, senatorul a mărturisit că, la ora actuală, nu dispune de asemenea resurse.

„Acum nu am niciun ban, dar știu din experiență că atunci când campaniile electorale avansează, pe măsură ce se conturează candidații, vin și sursele de finanțare. (…) Capitalul cel mai important este încrederea dată de cetățeni prin vot”, a conchis el. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata