Ludovic Orban: Congresul PNL, cel mai probabil, în septembrie 2010

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi (21 ianuarie 2010), că, „cel mai probabil”, Congresul liberalilor se va putea organiza în luna septembrie, dat fiind că la sfârşitul lui ianuarie acest for va fi convocat de către Delegaţia Permanentă.

„Delegaţia Permanentă va hotărî convocarea Congresului. Conform statutului, Congresul de anul acesta este unul care are un caracter ordinar, este reglementat prin prevederile statutului. Congresul se organizează într-un termen de minim 6 luni de la data convocării de către Delegaţia Permanentă, alegerile se fac de jos în sus.
Prima dată au loc alegeri în organizaţiile locale într-un interval de trei luni, urmează alegerile la nivel judeţean, respectiv conferinţele judeţene care vor avea loc de asemenea într-un interval de 3 luni, iar la final va avea loc Congresul. Cel mai probabil, după cum am studiat calendarul, luna în care se poate ţine congresul este luna septembrie”, a spus Orban.

El a arătat că Delegaţia Permanentă va constitui o comisie care va centraliza toate propunerile privind modificarea statutului. După cum afirmă Ludovic Orban, comisia va pregăti un proiect de statut, iar acest proiect va fi supus dezbaterii Congresului. Prim-vicepreşedintele PNL a mai spus că declaraţiile unor lideri ai PNL privind diverse propuneri de modificare a statutului sunt doar poziţii personale ale acestora.

„Declaraţiile apărute mai ales într-o publicaţie, într-o singură publicaţie, care urmăreşte deliberat să arate că sunt mai mulţi lideri liberali care au diverse opinii, sunt declaraţii care reflectă poziţii personale pe care rămâne de văzut în ce măsură comisia de statut le va prelua şi mai ales în ce măsură Congresul PNL, singurul abilitat să hotărască, le va lua sau nu în considerare”, a explicat Orban.

În altă ordine de idei, referindu-se la informaţiile apărute în presă privitoare la o prezumtivă întâlnire a lui Călin Popescu Tăriceanu şi Teodor Meleşcanu cu Traian Băsescu, prim-vicepreşedintele PNL a afirmat că nu crede ca ea să fi avut loc.
„Eu nu cred că Tăriceanu şi Meleşcanu au fost la Cotroceni, după cum a fost dată o informaţie pe surse. Părerea mea e că această informaţie a venit din zona Cotrocenilor. Nu cred că Tăriceanu şi Meleşcanu au fost la Cotroceni în perioada respectivă, pentru că nu aveau ce să caute”, a opinat Ludovic Orban.

Liderul liberal a vorbit şi despre scopul reuniunilor pe care PNL le va avea la Poiana Braşov la finalul lunii ianuarie. Potrivit lui Orban, Liga Aleşilor Locali va avea ca obiectiv supunerea spre dezbatere a modificării legislaţiei în domeniul administraţiei locale, astfel încât să fie eliminat „tratamentul discriminatoriu” la care sunt supuşi de către actualul Executiv cetăţenii comunităţilor conduse de primari liberali.
„De asemenea, vom stabili un plan prin care vom utiliza toate pârghiile pe care le avem la dispoziţie pentru a asigura resursele financiare garantate prin Constituţie şi prin legile ţării necesare dezvoltării comunităţilor locale conduse de primari liberali şi eliminarea discriminării în alocarea resurselor publice”, a explicat Orban.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata