Mamaia „proletară” şi Mamaia „de fiţe”, despărţite de un gard virtual

Staţiunea este, în mod clar, împărţită după o linie invizibilă, un fel de gard virtual care îi separă pe oamenii cu bani de ceilalţi.

De pildă, la sud de Cazinou, plaja este destul de murdară, iar „cel mai mare lux” este aici închirierea, cu 10 lei pe zi, a unui şezlong din plastic, informeaza Evenimentul zilei.

În schimb, de la nord de Cazinou încep plajele private aferente hotelurilor de patru şi de cinci stele, cu paturi învelite în cearşafuri albe, printre care se plimbă ospătari dichisiţi, gata să răspundă oricărei dorinţe a clienţilor.

Sub un baldachin, pe o plajă privată

Pe aceste porţiuni de plajă cu duşuri cu apă caldă, ghivece cu flori şi mici palmieri, turiştii plătesc pentru un şezlong 20 de lei, 35 de lei pentru un pat şi 60 de lei pentru un baldachin.

În prezent, aproape nicăieri pe plaja din Mamaia nu se mai poate juca volei sau fotbal: ea a fost ocupată de şezlonguri, întinse până în mare, astfel încât rândul cel mai înaintat de şezlonguri este spălat de valurile mai puternice.

Practic, în Mamaia nu mai ai cum să faci plajă pe prosop, indiferent că stai la sud sau la nord de Cazinou. În primul rând, nu prea mai este loc pentru ele, în al doilea rând, cei care încearcă totuşi să îşi pună cearşaful lângă şezlonguri, chiar dacă nu sunt pe o porţiune de plajă aferentă vreunui hotel, vor fi „evacuaţi” de acolo.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata