Mihai Chiţac se reîntoarce în penitenciar

Curtea Militară de Apel Bucureşti a admis miercuri (24 februarie 2010) recursul procurorilor şi a casat decizia instanţei inferioare de întrerupere a executării pedepsei, pe o perioadă de 2 luni, în cazul fostului general Mihai Chiţac.

Instanţa a decis rejudecarea recursului procurorilor pe 24 martie şi efectuarea unui supliment de expertiză medico-legală, urmând ca până atunci Mihai Chiţac să se întoarcă în penitenciar. Pe 15 februarie, Mihai Chiţac a ieşit din Penitenciarul Jilava, după ce magistraţii Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti au decis, pe 12 ianuarie, întreruperea executării pedepsei pentru două luni.

La proces, a fost depus un raport de expertiză al INML care arăta că Mihai Chiţac este programat, pe 15 februarie, să fie operat la inimă. Mihai Chiţac a mai fost eliberat anterior, pentru trei luni, pe motive medicale. Pe 18 septembrie 2009, el a părăsit Spitalul Penitenciar Jilava iar în cele trei luni a fost supus unor investigaţii medicale, dar nu s-a operat la inimă.

Potrivit raportului INML, Mihai Chiţac ar trebui operat, el suferind de diverse boli: cardiopatie ischemică cronică, angor de efort şi de repaus, leziuni coronariene şi altele, indicaţia fiind de intervenţie chirurgicală de revascularizare miocardică. El mai suferă de hipertensiune arterială esenţială severă, stenoză aortică, aritmie, insuficienţă cardiacă, diabet zaharat, dislipidemie, trombocitopenie, adenom prostată.

Potrivit raportului, patologia cardiovasculară pe care o prezintă Mihai Chiţac este severă, cu evoluţie imprevizibilă, susceptibilă de complicaţii redutabile, posibil mortale, care pot apărea indiferent dacă acesta se află sau nu în detenţie, dar în mod sigur în lipsa unei asistenţe medicale de specialitate.
Completul de nouă judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis, la 15 octombrie 2008, condamnarea la 15 ani de închisoare şi degradare militară a generalilor în rezervă Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac, în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, pentru omor deosebit de grav.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata