Militarul român aflat în elicopterul prăbuşit este căpitan încadrat la Statul Major al Forţelor Aeriene

Militarul român care se afla alături de cei şase militari israelieni la bordul elicopterului prăbuşit luni (26 iulie 2010) în zona Fundata-Zărneşti din judeţul Braşov se numeşte Ştefan-Claudiu Dragnea, în vârstă de 31 de ani, are gradul de căpitan şi este încadrat la Statul Major al Forţelor Aeriene, informează MApN.

Operaţiunile de căutare-salvare a membrilor echipajului elicopterului militar israelian prăbuşit în zona Fundata-Zărneşti, judeţul Braşov, au continuat şi pe parcursul nopţii, potrivit unui comunicat transmis luni noaptea de MApN.
Sursa citată a precizat că operaţiunile sunt îngreunate de condiţiile meteo nefavorabile şi de terenul muntos accidentat. La căutări participă salvamontişti, jandarmi montani şi un detaşament de vânători de munte din Brigada 2 Vânători de Munte.

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, urmăreşte desfăşurarea operaţiunii de căutare-salvare, fiind în legătura permanentă cu şeful echipei militare, a menţionat Biroul de presă al MApN.
Luni, 26 iulie, în jurul orei 15.20, un elicopter israelian de transport tip CH-53, care participa la exerciţiul comun aerian româno-israelian BLUE SKY 2010, a pierdut legătura radio cu centrul de raportare control al exerciţiului aerian.

Imediat, potrivit procedurilor în astfel de situaţii, s-a pus în aplicare operaţiunea de căutare-salvare, la care participă un elicopter de evacuare medicală MEDEVAC aparţinând Forţelor Aeriene Române şi două elicoptere israeliene.
În jurul orei 17.45, echipele de căutare-salvare au localizat din aer, în zona Fundata-Zărneşti, judeţul Braşov, epava elicopterului israelian care a fost dat dispărut. Până la acest moment, nu se cunosc împrejurările producerii accidentului şi situaţia membrilor echipajului.

În prezent, echipele de căutare acţionează la sol pentru localizarea membrilor echipajului. La bordul elicopterului se aflau şase militari israelieni şi un militar român.
Ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, a dispus constituirea şi trimiterea la faţa locului a unei comisii de cercetare a cauzelor producerii acestui accident şi a dispus sesizarea Parchetului General.
În perioada 18-29 iulie, la aerodromul Boboc se desfăşoară exerciţiul comun aerian BLUE SKY 2010. Acest exerciţiu are ca scop antrenarea în comun a echipajelor aeronavelor de transport în zbor la joasă altitudine, în misiuni de căutare-salvare şi tip evacuare medicală (MEDEVAC), fără executarea de trageri sau utilizarea de muniţii reale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata