Ministrul Bănicioiu: Anul acesta vom finaliza reabilitarea a şase maternităţi

Anul acesta vor fi finalizate lucrările de reabilitare a șase maternități, dintre care două sunt în Capitală, ceea ce va ajuta la rezolvarea lipsei locurilor la terapia intensivă pentru nou-născuți, a anunțat luni ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

„Sunt două investiții importante realizate de Ministerul Sănătății la Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB), finalizate în proporție de 70-80%. Cele mai avansate sunt lucrările de la maternitate. Sunt mulțumit că anul acesta vom finaliza reabilitarea a șase maternități începute în 2005 prin proiectul Băncii Mondiale. Două dintre maternități sunt în București, ceea ce ne ajută să rezolvăm problema privind lipsa locurilor la terapie intensivă pentru nou-născuți”, a declarat Bănicioiu cu prilejul verificării stadiului lucrărilor de reabilitare și reamenajare ale blocului operator central și ale maternității din cadrul SUUB, o investiție de peste un milion de euro a Ministerului Sănătății.

Lucrările la blocul operator, dar și la etajele 3 și 4 din corpul A3, unde se află unitatea materno-fetală cu spații destinate actului chirurgical la naștere și cazării pacientelor, vor fi finalizate la începutul lunii decembrie, conform raportărilor SUUB.

Ministrul Sănătății a analizat împreună cu reprezentanții conducerii SUUB posibilitatea înființării după 1 ianuarie 2015 a unei secții care să rezolve urgențele în chirurgia cardiacă.

Programul de chirurgie a cordului poate fi dezvoltat la SUUB după ce în echipa medicală a fost cooptat un medic care s-a întors din Germania.

În acest sens, ministrul Nicolae Bănicioiu a discutat cu managerul unității, prof. dr. Cătălin Cârstoiu, și despre deblocarea unui număr de posturi pentru medici chirurgi și personal auxiliar de chirurgie cardiacă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata