Ministrul justiţiei şi-a amintit abia acum că deţine două terenuri din 2007

– In ultima declaratie de avere a ministrului justitiei, Catalin Predoiu, apar doua terenuri achizitionate in anul 2007. Aceste terenuri nu figureaza insa in declaratiile de avere anterioare

.
Desi au fost achizitionate în 2007, cele doua proprietati nu au fost amintite în niciuna din declaraţiile de avere pe care ministrul Predoiu le-a semnat şi şi le-a asumat până acum.

La 18 martie 2008, proaspatul ministru completa prima declaratie de avere. Textul acesteia releva faptul ca, la momentul completarii documentului, Predoiu era „om modest şi dornic de muncă” – nu detinea in proprietate nici un teren, singura sa proprietate imobiliara fiind o casa de locuit, dobandita in anul 2007.

Ultima sa declaratie de avere, datata 15 iunie 2009, arată însă că lucrurile nu stăteau tocmai aşa. Completând documentul, oficialul şi-a adus aminte că deţine în proprietate două terenuri, pe care le-a cumpărat în 2007.

Modelul de la şef, preluat de subaltern

O alta declaratie de avere neclara este cea a subalternului ministrului Predoiu, seful Directiei Generale Economice a MJ, Adrian Tudor Tuleasca.

In varianta din 14 august 2007, Tuleasca nu declara nimic la capitolul bunuri mobile “a caror valoare depaseste 5.000 de euro”.

In declaratia din anul 2008 (completata in data de 9 iunie), apar ca bunuri niste “ceasuri”, cu o valoare estimata de 7.000 de euro, achizitionate, conform documentului, in perioada 1995 – 2007.

In prima declaratie, la capitolul “venituri”, Adrian Tudor Tuleasca declara, pentru anul 2007, suma de 49.168 lei, proveniti  ca salariu (nu se precizeaza serviciul prestat), de la firma Ness Romania SRL.

Ness Romania SRL este firma protagonista a recentului scandal “Nemirschi”. Conform presei, Ministerul Mediului a dat firmei Ness Romania, la finalul lui aprilie, un contract de 740.180 lei (aproximativ 175.000 euro), cu TVA inclus, prin negociere directa, pentru extinderea sistemului de gestionare de documente la autoritatea de management (AM) si organismele intermediare (OI).

Integral în Gardianul

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata