Nici în următoarele două zile, nu se impune o recomandare pentru sănătatea populaţiei

Nici în următoarele două zile nu se impune vreo recomandare specială pentru sănătatea populaţiei, ca urmare a erupţiei vulcanice din Islanda, a declarat luni (19 aprilie 2010) primul-ministru Emil Boc, la Comitetul pentru situaţii de urgenţă.

„Din informaţiile pe care ni le-au transmis organismele de specialitate rezultă că, în următoarele două zile, nu vor fi depăşiri ale concentraţiilor de poluanţi la sol pe teritoriul României. Nici în următoarele două zile nu se impune vreo recomandare specială referitoare la sănătatea populaţiei. Şi în continuare, viaţa de zi cu zi a românilor nu este afectată de erupţia vulcanică”, a spus Boc.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a explicat că, dacă erupţia din Islanda nu se opreşte, până la finalul săptămânii cenuşa vulcanică va fi condusă spre continentul european, inclusiv România.
„Dacă emite în continuare, circulaţia maselor de aer la nivelul Europei arată că o parte din emisie va traversa Europa. Până joi, toată circulaţia maselor de aer la nivel european se îndreaptă către Europa, inclusiv România…

Dacă nu se opreşte emisia vulcanică, cel puţin până la sfârşitul săptămânii circulaţia este aşa încât din Islanda o parte din emisie pleacă câtre Europa”, a spus Sandu. El a precizat că România se află într-o zonă „cât de cât ferită” de cenuşa vulcanică.
„De joi, ţările din Balcani, inclusiv România, şi din Sud, sunt sub o circulaţie de aer dinspre Marea Mediterană şi aceasta va fi cât de cât ferită”, a afirmat Sandu. La rândul său, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anunţat că instituţia pe care o conduce a instituit un punct de comandă în ceea ce priveşte calitatea aerului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata