Noua strategie energetică ar putea fi realizată în cea de-a doua parte a anului 2010

23

Strategia energetică a României necesită revizuiri cerute de noile date economice, aceasta putând fi finalizată în cea de-a doua parte a anului 2010, a declarat joi, 13 mai, directorul pentru politici energetice în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Alexandru Săndulescu.

„Strategia energetică a României suferă o revizuire. Premisele de creştere au fost contrazise de criza financiară. Creşterea stabilită pentru consumul energetic, de trei la sută pe an, nu mai poate fi realizată, având în vedere noile condiţii. Reforma economică va presupune o creştere mai puţin accentuată a consumului”, a spus Săndulescu, la forumul „Central & Eastern European Energy”.

Reprezentantul MECMA a adăugat că şi Legea energiei electrice şi cea a gazelor naturale vor trebui revizuite.
„Există un proiect de modificare a Legii 220, iar în vara acestui an sperăm ca directiva europeană care promovează sursele regenerabile să poată fi transpusă”, a menţionat acesta.

În ceea ce priveşte proiectele internaţionale energetice în care este implicată şi România, Alexandru Săndulescu a reiterat ideea potrivit căreia ţara noastră este deschisă participării la proiectul gazoductului South Stream.

„Legat de South Stream, nu depinde de noi, ci de iniţiatorii proiectului. Suntem deschişi participării la acest proiect, în cazul în care conducta va trece prin România”, a adăugat Săndulescu.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News