Nu se distribuie bilete de tratament pentru lunile iulie şi august

Biletele de tratament pentru acest an nu se vor repartiza pentru lunile iulie şi august, deoarece nu au fost contractate pentru această perioadă, potrivit noilor prevederi legale în vigoare, au precizat joi, 15 aprilie, reprezentanţii Casei de Pensii a Municipiului Bucureşti.

„A început eliberarea biletelor de tratament, prima serie este din 17 aprilie, pentru sejurul de 18 zile. Oamenii trebuie să ştie că îşi pot depune cererile atât la sediul Casei de Pensii, cât şi electronic. Faţă de anii precedenţi, biletele de tratament vor fi eliberate în baza unui punctaj stabilit de calculator. Beneficiarii acestor bilete sunt însă liberi să depună cererile, pentru că au posibilitatea să primească un bilet, în funcţie de ordinea punctajelor”, a explicat Dănuţ Ion, şeful Serviciului bilete de tratament.

Acesta a arătat că staţiunile cele mai solicitate şi în acest an rămân cele de tratament – Covasna, Călimăneşti, Olăneşti, Căciulata, Vatra Dornei, Mangalia, Techirghiol şi Tuşnad. Pe Valea Prahovei, staţiunea Predeal nu mai oferă niciun bilet de tratament, iar Sinaia oferă un număr foarte mic.

Preţul pe care un pensionar trebuie să-l plătească pentru un bilet de tratament este de 50% din pensia de care beneficiază.

Potrivit lui Dănuţ Ion, introducerea datelor personale în calculator se face după cererile scrise, iar softul deja instalat în reţeaua electronică va stabili eliberarea biletelor, în ordinea descrescătoare a punctajelor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata