Parchetul Militar extinde urmărirea penală pentru alte două infracţiuni în dosarul accidentului din Apuseni

Procurorii Parchetului Militar au extins urmărirea penală pentru alte două infracţiuni în dosarul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, respectiv neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis miercuri , aceste două noi infracţiuni se adaugă altor infracţiuni pentru care s-a început pe 14 februarie urmărirea penală: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Parchetul Militar face referire la art. 98 din Codul aerian care prevede: „Încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa zborului, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani”, raportat la art 110 din Codul aerian, care stipulează: „Dacă faptele prevăzute în prezentul capitol au avut ca urmare decesul uneia sau al mai multor persoane, pedeapsa este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi”.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten – Norman Islander (BN 2) cu şapte persoane la bord s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul şi o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Elias. Medicii erau transportaţi la Oradea, unde urmau să participe la o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan şi o tânără, ofiţer-student, şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata