Peste jumătate dintre şoferii români deţin poliţe CASCO

Mai mult de jumătate dintre posesorii de autoturisme din România (55 la sută) deţin poliţe de asigurare CASCO, în timp ce 3 sferturi dintre aceştia au încheiat un astfel de contract din proprie iniţiativă, relevă un studiu întocmit de compania de cercetare Mednet Marketing Research Center.

Sondajul arată, totodată că aproximativ 52 la sută dintre cei intervievaţi au declarat că intenţionează să îşi încheie o poliţă Casco sau să şi-o reînnoiască. În ceea ce priveşte preferinţele în materie de asigurări, studiul citat a scos la iveală faptul că românii preferă asigurarea de tip Casco, alături de asigurarea de locuinţă. Pe locurile următoare se clasează asigurările de viaţă, asigurările de bunuri, asigurările private de sănătate şi de pensiile private facultative.

Potrivit sursei citate, profilul principalului contractant al unei poliţe Casco este un bărbat cu vârstă cuprinsă între 34 si 47 de ani, cu 1-2 copii, studii superioare şi venit de peste 1.000 de lei. Principalele sale surse de informare despre asigurări sunt: internetul, discuţiile cu prietenii/colegii şi brokerii de asigurări.
În topul celor mai dorite beneficii la locul de muncă, primele locuri sunt ocupate de: asigurarea de viaţă, asigurarea privată de sănătate, primele şi abonamentul la o clinică medicală privată.

Studiul a fost realizat în perioada 1-15 februarie 2010 pe un eşantion de 1.606 persoane, dintre care 801 din Bucureşti şi 805 din oraşele cu mai mult de 100.000 locuitori, cu vârste cuprinse între 22 şi 65 de ani. Metoda de cercetare folosită a fost sondajul de opinie realizat prin metoda CATI (Computer-assisted telephone interviewing).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata