Peste un milion de români au conturile de pensii private goale

– Numărul conturilor nealimentate a crescut cu 40% faţă de anul trecut, la 1,3 milioane, şi ar putea ajunge la 1,6 milioane dintr-un total de 4,8 milioane.

.
Numărul persoanelor pentru care nu s-a plătit una sau mai multe contribuţii la pensiile private obligatorii (pilonul II) a crescut de la 0,96 milioane la finalul lunii mai 2008 la 1,37 milioane în prezent, arată datele statistice de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Practic, numărul conturilor goale a crescut cu 42%.

Dacă această tendinţă se va menţine, e posibil ca la finalul lunii decembrie 2009 numărul conturilor goale să ajungă la 1,6-1,7 milioane.

„La fiecare virament în parte către fondurile de pensii private obligatorii s-a constatat că numărul de participanţi pentru care nu s-a virat contribuţia la pensia privată a crescut. Totuşi, acest fapt sper să nu afecteze eficienţa sistemului de pensii private, mai ales că din 2010 angajatorii vor vira în fiecare lună la fondurile de pensii 2,5% din venitul brut al fiecărui angajat faţă de 2% cât este în prezent”, spune Mircea Oancea, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Integral în Cotidianul

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata