Piaţa serviciilor medicale private din România va creşte cu 13% în 2010

Piaţa serviciilor medicale private din România este una dintre pieţele cu cea mai rapidă dezvoltare din Europa Centrală şi de Est, conform unui studiu publicat joi (1 aprilie 2010) de Companiesandmarkets.com.

Acest sector a avansat puternic în ultimii ani pe fondul creşterii puterii de cumpărare a românilor, iar deficienţele de calitate din sectorul public de sănătate au reprezentat, de asemenea, un motor al creşterii sectorului privat.
Pe de altă parte, lipsa unor sisteme garantate de servicii medicale, precum şi posibilităţile limitate de concurenţă între sectorul public şi privat, reprezintă principalele bariere pentru creşterea pieţei, susţine studiul.

Acesta estimează că, în 2010, piaţa serviciilor medicale private din România se va dezvolta cu aproximativ 13 la sută, la 73 de milioane de lire sterline (336,53 de milioane de lei).
În acelaşi timp, piaţa abonamentelor medicale ar putea stagna, din cauza reducerii numărului de angajaţi ai companiilor, cu toate că piaţa asigurărilor de sănătate este aşteptată să se dezvolte relativ rapid, datorită creşterii numărului de persoane care optează pentru sistemul privat, dezamăgiţi de deteriorarea calităţii sistemului public de sănătate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata