Planul Urbanistic Zonal pentru Aeroportul Henri Coandă Bucureşti, avizat favorabil de Comisia de Urbanism a CJ Ilfov

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Aeroportul Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) a fost avizat favorabil în data de 13 mai, în cadrul şedinţei Comisiei de Urbanism organizată la Consiliul Judeţean Ilfov, documentul fiind disponibil timp de 15 zile pentru eventuale contestaţii, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

”După nenumărate amânări în decurs de 7 ani, ministrul Transporturilor, Dan Șova, a întreprins primele acţiuni în demararea aprobării Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Aeroportul Henri Coandă Bucureşti. Această etapă a Programului Strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare pentru Aeroportului Henri Coandă a stagnat încă din 2007. De la preluarea mandatului, ministrul Dan Șova a dispus tratarea cu prioritate a acestei probleme, organizându-se în acest sens, în colaborare cu Consiliul Judeţean Ilfov, un grup de lucru format din reprezentanţii Ministerul Transporturilor, ai S.C. CNAB S.A., Iptana, Consiliului Judeţean Ilfov şi coordonat de către consilierului personal al ministrului pe probleme de aviaţie (…)”, se precizează în comunicatul citat.

Conform ministerului de resort, la data de 1 aprilie 2014 s-a obţinut Certificatul de Urbanism nr. 14/23 (Consiliul Judeţean Ilfov nr. 3602/01.04.2014) în scopul actualizării PUZ pentru extinderea AIHCB, iar două zile mai târziu au fost înaintate cererile şi dosarele aferente spre instituţiile abilitate pentru obţinerea avizelor, precum şi pentru reconfirmarea avizelor de principiu obţinute anterior.

”Comparativ cu avizele obţinute şi reconfirmate în anul 2014 au fost obţinute şi avizele noi solicitate urmare a noului certificat de urbanism. Pe planurile de reglementări urbanistice au fost adăugate căile de comunicaţie rutieră solicitate de comunităţile locale Otopeni şi Tunari. PUZ-ul a fost coordonat cu ultimele prevederi în ceea ce priveşte magistrala de metrou M6 Gara de Nord-Otopeni”, se arată în comunicatul Ministerului Transporturilor.

Planul Urbanistic Zonal AIHCB avizat favorabil în data de 13 mai va fi disponibil timp de 15 zile pentru eventuale contestaţii, după care va fi supus avizării în şedinţele de plen ale Consiliilor Locale Otopeni şi Tunari.

Programul Strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare pentru Aeroportului Henri Coandă va fi finalizat în anul 2022, iar capacitatea modulelor construite va fi de 25 de milioane de pasageri/an. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata