Plătit de stat, timp de şase ani, fără să muncească

Politizarea deconcentratelor scoate la iveală un caz uluitor: un arădean a fost demis de cinci ori din fruntea Direcţiei Agricole şi tot de atâtea ori a fost repus în funcţie de instanţă. Statul a fost obligat să-i achite salariile restante deşi bărbatul, din nouă ani, a lucrat mai puţin de patru, relatează România Liberă.

Războiul guvernelor care s-au succedat din 2000 până astăzi pentru acapararea deconcentratelor a făcut şi face în continuare o victimă sigură: bugetul statului. După ce au concediat pe criterii politice mii de directori de deconcentrate, executivele, uneori prin reprezentanţii lor în teritoriu, s-au văzut obligate de instanţe să-i repună  în funcţie şi să le plătească retroactiv toate salariile.

Unul dintre aceste cazuri este cel al directorului Direcţiei Agricole Arad, Avram Flueraş (foto). Arădeanul a fost demis din fruntea instituţiei de cinci ori şi a fost repus în funcţie de tot atâtea ori, prin decizie judecătorească. „De câte ori s-a schimbat guvernul şi s-a trecut la schimbări în teritoriu, eu eram cap de listă. Din nouă ani de zile, am lucrat efectiv trei ani şi şapte luni, iar restul timpului am fost supus eliberărilor abuzive”, spune Flueraş. De fiecare dată când a fost demis, bărbatul s-a adresat instanţei, care i-a dat câştig de cauză, iar statul a fost obligat să-i plătească retroactiv salariile reprezentând aproximativ 100.000 de lei.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    AICI SUNT PENSIILE NOASTRE, IN ACESTE CAZURI DE INCONPETENTA A CELOR CARE CONDUC TARA DE 20 ANI.DECI CINE A MUNCIT CORECT, E CONDAMNAT LA SARACIE LUCIE, SI CEI DESTEPTI FARA MUNCA O DUC FOARTE BINE, FARA TEAMA DE ZIUA DE MAINE.E CARACTERISTIC CAPITALISMULUI SALBATIC, UNDE SE POATE TRAI FARA MUNCA, SI MORI IN SARACIE LUCRAND TOATA VOATA CINSTIT.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata