Ponta: Guvernul va opera în iulie prima rectificare bugetară

Guvernul va efectua în luna iulie prima rectificare bugetară din acest an, a anunțat, miercuri, premierul Victor Ponta, precizând că o parte din bani vor fi alocați pentru cofinanțarea proiectelor pe fonduri europene ale unităților administrativ-teritoriale care nu au bani din bugetul propriu cu această destinație.

„În iulie am rectificare și pot să vă dau cofinanțări. Problema este că îmi trebuie o situație foarte clară. (…) Decât să pierdem 75% (bani europeni — n.r.) o să găsim soluția să vă dăm banii (25 % pentru cofinanțare — n.r.)”, a declarat premierul la Palatul Victoria, răspunzând unei sesizări venite din partea unui primar dintr-o comună vâlceană care a ridicat problema lipsei banilor pentru cofinanțarea proiectelor pe fonduri europene.

Premierul Victor Ponta a avut miercuri, alături de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, o întâlnire cu primari de comune pe tema finanțării proiectelor de infrastructură rurală prin PNDR.

Cei 144 de primari de comune prezenți la reuniune urmează să semneze câte un proiect aprobat prin PNDR pentru fiecare localitate pe mai multe măsuri, cele mai importante fiind „Măsura 322 — renovarea și dezvoltarea satelor” și „Măsura 125 — drumuri de acces la exploatații agricole”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata