Popescu: Toţi cei implicaţi în accident ar fi avut şanse de supravieţuire dacă erau descoperiţi mai repede

Profesorul Irinel Popescu, şeful Clinicii de Chirurgie şi Transplant Hepatic de la Spitalul Fundeni, consideră că persoanele implicate în accidentul aviatic de luni ar fi avut şanse mai mari de supravieţuire dacă se ajungea mai devreme la locul accidentului.

Prof. dr. Irinel Popescu a declarat marţi într-o conferinţă de presă, referindu-se la accidentul din Munţii Apuseni, că dacă cei implicaţi ar fi avut şansa să fie descoperiţi mai rapid de echipele de salvare, „probabil” că toţi ar fi fost în viaţă.

„Dacă ar fi avut şansa să fie descoperiţi mai repede, probabil că toţi ar fi fost în viaţă. Cred că erau şanse să fie salvaţi dacă se ajungea la ei mai devreme”, a spus Popescu.

Referindu-se la studenta care se afla în avion, Irinel Popescu a precizat că nu făcea parte din echipa de prelevare.

Popescu a afirmat că din echipa de prelevare făceau parte medicul Radu Zamfir de la IC Fundeni, medicul Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria”, Valentin Calu de la Spitalul „Elias” şi medicul Sorin Ianceu de la Spitalul Oradea.

Referindu-se la momentul accidentului, Irinel Popescu a afirmat că dr. Radu Zamfir i-a transmis foarte şocat, într-o singură frază, că a căzut cu avionul.

Popescu a mai spus că din informaţiile sale se pare că cei implicaţi în accidentul aviatic au văzut elicopterul trimis în căutarea lor, dar cei din aparatul de zbor nu i-au putut vedea pe cei de la sol.

La rândul său, managerul IC Fundeni Carmen Orban a mulţumit tuturor celor implicaţi în salvarea medicilor. Ea l-a lăudat pe medicul Zamfir, despre care a spus că a luptat în fiecare clipă pentru ca toţi ceilalţi implicaţi în accident să fie în siguranţă.

Orban a spus că a vorbit cu doctorul Radu Zamfir precizând că se află în stare bună şi că doreşte ca marţi să vină la Bucureşti. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata