Premierul Boc respinge orice revenire la salarizarea din 2009 pentru bugetari

Guvernul nu intenţionează revenirea la vechiul sistem de salarizare, care includea mai multe sporuri, şi va aplica în continuare Legea unitară de salarizare a declarat, joi (18 martie 2010) primul-ministru Emil Boc.

Aflat în vizită la o fabrică de construcţii din lemn de la Gura Humorului, judeţul Suceava, şeful Executivului a fost întrebat de jurnalişti dacă salariile din sectorul bugetar se recalculează potrivit vechiului sistem de salarizare. „Nu ştiu la ce vă referiţi. Avem legea salarizării unitare, asta este recalcularea salariilor, Legea salarizării unitare, care trebuie aplicată.

Nu vorbim de recalculare, ci de aplicarea Legii salarizării unitare, care elimină abuzurile şi răsplăteşte pe fiecare în concordanţă cu munca pe care o face”, a subliniat premierul. La fabrica Doxar Grup, Emil Boc a lovit de câteva ori un buştean cu o secure, prilej pentru ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, de a face o aluzie la salarizare. „Asta va fi folosită pentru ilustraţia (televiziunilor – n.r.) cu salariile”, a glumit Berceanu.

În urma unor negocieri între sindicate şi reprezentanţii Ministerului Finanţelor, reprezentanţii sindicaliştilor au susţinut că este posibil să se revină la salarizarea din anul 2009, de dinainte de intrarea în vigoare a Legii unitare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata