Primul pas spre suspendarea preşedintelui e să scăpăm de Guvernul Boc

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu, purtător de cuvânt al partidului, a declarat luni (26 iulie 2010) că primul pas spre suspendarea preşedintelui este înlăturarea actualului Guvern iar suspendarea s-ar putea produce în situaţia în care şeful statului nu ar da dreptul unei noi majorităţi parlamentare de a-şi numi primul-ministru.

În opinia lui Voicu, pentru înlăturarea actualului Executiv este nevoie de o majoritate parlamentară care să fie păstrată şi pentru formarea unui nou guvern. Potrivit vicepreşedintelui liberal, din acest nou guvern ar putea face parte partidele de opoziţie, dar şi UDMR şi ar putea fi susţinut de orice parlamentar care nu se mai regăseşte în politica actualului Executiv.

Mihai Voicu a menţionat şi posibilitatea formării unui guvern de tehnicieni, dar cu un mandat limitat în timp până la alegerile anticipate. „Oricare dintre variante e mult mai bună decât ce avem în acest moment. Am evocat ipoteza suspendării preşedintelui numai în situaţia în care această majoritate parlamentară nu ar fi recunoscută şi nu i s-ar da dreptul să numească un prim-ministru dacă vom ajunge în această situaţie, însă primul pas este trecerea unei moţiuni de cenzură”, a susţinut Voicu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata