PSD vrea eliminarea impozitului forfetar de la 1 septembrie 2009

19

Partidul Social Democrat (PSD) doreste eliminarea impozitului forfetar de la 1 septembrie si acest lucru il va discuta cu partenerii de coalitie in cursul acestei saptamâni, a anuntat luni, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvânt al partidului, Bogdan Niculescu-Duvaz.

În acelasi timp, social-democratii vor propune partenerilor de coalitie stabilirea unui termen pentru reducerea pretului la energia electrica, valoarea estimata fiind de aproximativ 30%.

“Vom propune colegilor de coalitie, in cursul acestei saptamâni, sa stabilim o data clara privind eliminarea impozitului minim (impozitul forfetar – n.r.).

Înteleg ca exista voci si public s-au facut cunoscute voci inclusiv din cadrul partenerilor de coalitie – si ma refer la declaratiile d-lui Videanu – ca acest impozit minim este nepotrivit asa cum spuneam noi, si in orice caz inoportun in momentul in care ne aflam si ne aflam.

Si, atunci, daca toata lumea sau majoritatea am ajuns la concluzia aceasta, trebuie sa spunem si de la ce data (se va elimina impozitul minim – n.r.).

Noi am dori ca, de la 1 septembrie, acest impozit sa nu mai functioneze. (…)

Propunem revenirea la situatia initiala”, a precizat deputatul PSD. Potrivit acestuia, impozitul forfetar este neproductiv atât pentru bugetul de stat, cât si pentru economia româneasca si, din cauza lui, s-au inchis zeci de mii de firme.

“Acest impozit n-a facut decât sa sufoce intreprinderile mici si foarte mici si a favorizat, din când in când, intreprinderile foarte mari”, a argumentat Duvaz.

Referindu-se la reducerea pretului la energia electrica, Duvaz spune ca este vorba despre o reducere despre care social-democratii au demonstrat deja ca este posibila si este absolut necesara, preconizându-se a fi de aproximativ 30% .

“Aceasta reducere posibila este necesara pentru ca agentii economici, pe de o parte, sa aiba costuri mai mici cu energia, si ca activitatea economica sa poata fi stimulata pe aceasta cale, si, pe de alta parte, ca si protectie pentru marea masa a populatiei care plateste cea mai scumpa energie.

Merita ca, pâna la sfârsitul anului, sa facem o discutie privind perspectiva administrarii energiei din România, acest lucru este o prioritate”, a mentionat purtatorul de cuvânt al PSD.

Pe de alta parte, el a salutat deblocarea programului Sapard prin eforturile Ministerului Agriculturii, fiind vorba de peste 170 de milioane de euro care pot sta de acum inainte la dispozitia institutiei pentru activitatile de resort.

“La 30 iunie, Ministerul Agriculturii a incheiat din punct de vedere practic platile din agricultura”, a adaugat deputatul social-democrat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata