Radu Berceanu spune că nu poate aloca fonduri pentru aeroportul din Suceava

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, i-a explicat preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, democrat-liberalului Gheorghe Flutur, că nu-i poate acorda fonduri guvernamentale pentru extinderea aeroportului sucevean, însă premierul Emil Boc a apreciat că liderul de la Suceava are „lipici la fondurile europene”.

Flutur a solicitat fonduri Guvernului pentru extinderea Aeroportului Suceava, invocând şi faptul că în apropiere, nu departe de municipiul Suceava, se află oraşul ucrainean Cernăuţi, care, susţine Flutur, ar aduce un milion de pasageri pentru aeroport.

Berceanu a explicat însă că aeroportul de la Suceava se află prea aproape de cel de la Iaşi, nejustificându-se astfel cheltuielile cu modernizarea ambelor obiective. El i-a sugerat lui Flutur să atragă fonduri prin parteneriat public-privat şi să ofere acţiuni la aeroport şi altor consilii judeţene din apropiere cum ar fi Neamţ sau Botoşani.

Premierul Emil Boc l-a consolat pe Flutur apreciind că acesta reuşeşte să atragă fonduri europene pentru proiectele din judeţ. „Are domnul Flutur lipici pentru fondurile europene, ştie unde să apese pe butoane”, a spus Boc. Cu ocazia vizitei membrilor Cabinetul Boc la Suceava a fost semnat un contract de finanţare guvernamentală în valoare de 775 de mii de euro, pentru modernizarea Spitalului orăşenesc Siret.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata