Sindicatele şi-au mutat protestele în faţa Parlamentului

Circa 3.000 de sindicalişti participă luni, 7 iunie, la un miting de protest în faţa Parlamentului, în timp ce Guvernul îşi va asuma răspunderea pe cele două proiecte de lege privind reducerea salariilor în sistemul bugetar cu 25 % şi a pensiilor şi ajutorului de şomaj cu 15 % precum şi a altor drepturi sociale, a anunţat preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu.

Marţi şi miercuri vor continua mitingurile în faţa Parlamentului cu maximum 2.000 de persoane, iar în teritoriu vor fi pichetate sediile parlamentarilor pentru a-i sensibiliza să voteze moţiunile de cenzură depuse împotriva celor două proiecte de lege.

Grevele organizate pînă acum au fost adresate parlamentarilor pentru a li se atrage atenţia că există nemulţumiri din partea cetăţenilor pe care îi reprezintă în Parlament şi că prin votul lor de susţinere a moţiunilor de cenzură pot arăta dacă sunt de partea electoratului.

Votul parlamentarilor este decisiv. De ei depinde dacă peste o criză economică gravă doresc să suprapună şi o criză socială. Noi sperăm ca moţiunile de cenzură să treacă şi cele două legi privind reducerea salariilor şi a pensiilor să fie blocate”, a subliniat preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu.

Liderii sindicali au anunţat că în ziua dezbaterii moţiunilor de cenzură, probabil marţi, 15 iunie, va fi grevă generală la nivel naţional şi şi-au exprimat speranţa să li se alăture toate categoriile sociale.

De asemenea, în Bucureşti, marţi, 15 iunie, sau în funcţie de ziua în care se vor dezbate moţiunile de cenzură, circa 20.000 de sindicalişti vor organiza un miting de protest în faţa Parlamentului, iar în jurul clădirii se va forma un lanţ uman.

Totodată, sindicaliştii vor ocupa balcoanele sălii Parlamentului pentru a vedea exact cum votează parlamentarii. Zeci de sindicalişti se vor afla la cele patru intrări ale Parlamentului pentru a le înmâna parlamentarilor protestul lor şi solicitarea să voteze Moţiunea de cenzură.

Protestul membrilor de sindicat este determinat de măsurile de austeritate aprobate de Guvern, măsuri care se adresează şi afectează numai categoriile de lucrători, pensionari şi asistaţi sociali.

Protestele sunt consecinţa refuzului constant al Guvernului de a dialoga în mod real cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale”, a afirmat liderul sindical, Bogdan Iuliu Hossu.

Hossu precizează că aceste acţiuni sunt un test a maturităţii întregii societăţi civile româneşti de a se opune unor mentalităţi dictatoriale care doresc crearea unei Românii a corupţiei şi a furtului acoperit de legi strâmbe. ,,Societatea civilă trebuie să se opună aruncării în sărăcie a majorităţii cetăţenilor şi menţinerii bunăstării doar pentru privilegiaţi. Trebuie ca cetăţenii, în special lucrătorii, să participe la acţiuni dacă nu sunt de acord cu măsurile propuse de Guvern’, a mai spus liderul sindical.

Conform liderilor confederaţiilor sindicale, protestele au un singur obiectiv: demiterea Guvernului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata