Soseşte la Bucureşti o misiune tehnică a FMI

Duminica soseste la Bucuresti o delegatie de la Washington a Fondului Monetar International, pentru a avea intrevederi cu oficiali ai Ministerului Finantelor Publice. Dupa cum a precizat Biroul FMI de la Bucuresti, discutiile se vor axa pe politica fiscala a României.

În a doua parte a lunii iulie este anuntata o delegatie a FMI care va aborda subiecte legate de administrarea taxelor.

În cursul lunii august va sosi la Bucuresti misiunea de evaluare a performantelor economice obtinute de autoritatile române, in conformitate cu criteriile de performanta stabilite in Acordul Stand-By cu FMI, semnat la inceputul lunii mai, in valoare de 12,95 miliarde euro, parte a pachetului de sustinere a României, care se ridica la aproape 20 de miliarde de dolari.

Citeste si:  Produsul intern brut a crescut cu 3,8% în primul trimestru (estimări semnal INS)

Tonny Lybek, seful Biroului FMI pentru România si Bulgaria, a facut recent o declaratie in cadrul careia a spus, intre altele:

“Scaderea in termeni reali a PIB in România, in primul trimestru al anului 2009 (-6,2%) a fost mai dura decât anticipasem noi in martie.

Totusi, multe tari au suferit o astfel de diminuare a PIB in trimestrul 1 si nu este deloc neobisnuit ca, in timpul unei recesiuni serioase, scaderea PIB sa fie initial mai semnificativa, pentru ca apoi ea sa devina mai moderata.

Pe baza informatiilor pe care le-am avut in luna martie, ne-am angajat sa sustinem programul economic al României cu o scadere reala a PIB de -4,1% in 2009 si cu o stagnare (medie de 0%) in 2010, dar am anticipat o relansare a activitatii in cea de-a doua parte a anului 2010.

Citeste si:  Criza de guvernanță corporativă

Acum monitorizam situatia indeaproape si, daca factori aflati in afara controlului exercitat de autoritatile române o vor impune, vom ajusta cadrul macroeconomic in timpul misiunii ordinare de evaluare de la inceputul lunii august.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner