Soseşte la Bucureşti o misiune tehnică a FMI

Duminica soseste la Bucuresti o delegatie de la Washington a Fondului Monetar International, pentru a avea intrevederi cu oficiali ai Ministerului Finantelor Publice. Dupa cum a precizat Biroul FMI de la Bucuresti, discutiile se vor axa pe politica fiscala a României.

În a doua parte a lunii iulie este anuntata o delegatie a FMI care va aborda subiecte legate de administrarea taxelor.

În cursul lunii august va sosi la Bucuresti misiunea de evaluare a performantelor economice obtinute de autoritatile române, in conformitate cu criteriile de performanta stabilite in Acordul Stand-By cu FMI, semnat la inceputul lunii mai, in valoare de 12,95 miliarde euro, parte a pachetului de sustinere a României, care se ridica la aproape 20 de miliarde de dolari.

Tonny Lybek, seful Biroului FMI pentru România si Bulgaria, a facut recent o declaratie in cadrul careia a spus, intre altele:

“Scaderea in termeni reali a PIB in România, in primul trimestru al anului 2009 (-6,2%) a fost mai dura decât anticipasem noi in martie.

Totusi, multe tari au suferit o astfel de diminuare a PIB in trimestrul 1 si nu este deloc neobisnuit ca, in timpul unei recesiuni serioase, scaderea PIB sa fie initial mai semnificativa, pentru ca apoi ea sa devina mai moderata.

Pe baza informatiilor pe care le-am avut in luna martie, ne-am angajat sa sustinem programul economic al României cu o scadere reala a PIB de -4,1% in 2009 si cu o stagnare (medie de 0%) in 2010, dar am anticipat o relansare a activitatii in cea de-a doua parte a anului 2010.

Acum monitorizam situatia indeaproape si, daca factori aflati in afara controlului exercitat de autoritatile române o vor impune, vom ajusta cadrul macroeconomic in timpul misiunii ordinare de evaluare de la inceputul lunii august.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata