SuperLoganurile de 70 de mii de euro sunt în regulă: DNA a clasat dosarul

DNA a decis să închidă dosarul SuperLoganului de 70 de mii de euro, care urma să intre în dotarea Poliţiei Române. Temă intens exploatată în campania electorală, scandalul declanşat atunci se încheie doar cu o amendă dată de ANRMAP şi renegocierea fabulosului contract de 400 de milioane de euro.

.

Livia Săplăcan, purtător de cuvânt al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a declarat: „La data de 6 aprilie 2010, procurorii DNA au dispus prin ordonanţă clasarea cauzei sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice sub forma tentativei. Soluţia a fost motivată prin faptul că prin probatoriul administrat – ce presupune inclusiv o constatare tehnico-ştiinţifică efectuată de specialiştii din cadrul DNA – nu s-a putut concluziona cu privire la existenţa unui prejudiciu. Or, existenţa infracţiunii de abuz în serviciu este condiţionată de existenţa unui prejudiciu”.

Cristian David, cel care conducea Ministerul de Interne la momentul izbucnirii scandalului, a declarat pentru Gândul că au existat, totuşi, nereguli în contractarea SuperLoganului de 70 de mii de euro, „dar nu de natură penală”.

Continuarea în Gândul

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata