Surse: Guvernul Boc va creşte TVA la 25% şi cota unică la 20%

– Guvernul Boc ar putea decide vineri sa creasca TVA de la 19% la 25%, dar si cota unica de la 16% la 20%, conform unor surse guvernamentale citate de Jurnalul National.

Totodata, surse guvernamentale sustin ca majorarile de taxe si impozite fac parte dintr-un plan B al Guvernului, in cazul in care CCR respingea legile.

„Planul B al Guvernului, in cazul respingerii de catre Curtea Constitutionala a legilor asumate, este orientat in principal pe cresteri de taxe si impozite, inclusiv a cotei unice si a TVA.
Au fost efectuate simulari privind o crestere diferentiata a impozitelor, dar rezultatul a indicat ca banii colectati sunt insuficienti„, au aratat sursele participante la discutia de vineri a liderilor PD-L cu premierul Emil Boc.

Pe de alta parte, deputatul PD-L Valeriu Tabara a spus vineri ca o crestere a taxelor si impozitelor ar fi o lovitura pentru economie.
„Marirea taxelor si impozitelor, daca se va impune, va fi foarte grea pentru economie si cu consecinte asupra a ceea ce inseamna crearea valorii in Romania„, a declarat Valeriu Tabara, la Realitatea TV.

Emil Boc a convocat de urgenta conducerea PD-L la ora 13.00, iar dupa acesta se va intruni si Guvernul in sedinta extraordinara pentru a adopta alte masuri de austeritate care sa le inlocuiasca pe cele respinse de Curtea Constitutionala.

Citește și
1 Comentariu
  1. NECULA VIOREL spune

    Se vede ca nu sunt capabili de numic ,da-ti fratilor afara din bircrati ca joca pocher toata ziua pe calculator s-au au saituri pe matrimoniale ,aplicati referendumul sa plce bulangii de deputati cu toata sletca lor de lingai ca mananca paine degeaba ,O sa va dam la someri de va cacati pe voi ,nu mai iesim din crza nici in 200 de ani

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata