Sute de vasluieni au încasat ilegal subvenţii la căldură

Peste 200 de persoane riscă să se aleagă cu dosare penale din cauză că au încasat ajutoare financiare pentru lemne de foc, pentru o perioadă de 5 luni, şi, în acelaşi timp, au solicitat şi subvenţii pentru încălzirea locuinţei în sistem centralizat sau cu gaze.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale (AJPS) Vaslui, cetăţenii au declarat că folosesc lemne pentru încălzirea locuinţelor şi au beneficiat de ajutoare, ulterior solicitând şi subvenţii pentru gaze sau pentru energia termică, motivând fie că au centrale de apartament, fie că primesc căldură prin sistemul centralizat de termoficare.

”Primăriile au emis pentru aceleaşi familii câte două dispoziţii de plată a subvenţiilor, pe baza declaraţiilor pe proprie răspundere date de cetăţeni. Vasluienii au fost descoperiţi prin tastarea codului numeric personal, în momentul în care societăţile furnizoare de gaze şi energie termică au solicitat să decontăm contravaloarea subvenţiilor. Astfel, au încălcat legea şi acum vor suporta consecinţele”, a declarat directorul AJPS Vaslui, Mitriţa Nichita.

Citește și
1 Comentariu
  1. alin spune

    sa le deschida dosar de urmarire penala si sa purcedem…. Trebuie sa inceapa si o campanie mai nepopulara.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata