Te-ai hotărât să-ţi încerci norocul în străinătate? Top 5 domenii şi ţări în care se fac angajări imediat!

In timp ce oferta de locuri de munca din tara este de trei ori mai mica decat in anii trecuti, romanii care sunt dispusi sa-si caute un job in straintate au de unde alege. Potrivit site-urilor de recrutare, in prezent, sunt disponibile in jur de 20.000 de locuri de munca vacante in tari din Europa, America sau Orientul Mijlociu. In tara, din pacate, angajatorii pun la bataie mai putin de 10.000 de posturi, majoritatea pentru joburi in care castigurile depasesc cu putin salariul minim pe economie, scrie Incont.ro.

Cele mai multe sanse sa-si gaseasca un job in straintate le au medicii si personalul sanitar, pentru care sunt disponibile un sfert din joburile puse la dispozitia romanilor de angajatorii din strainatate.

Astfel, potrivit portalului de recrutare Tjobs, care reuneste oferta de locuri de munca in strainatate atat de la agentii de recrutare straini, cat si de la cei romani, aprope 4.300 de medici si asistente medicale ar putea pleca de maine sa munceasca in strainatate.

Asta in conditiile in care medicii parasesc Romania pe capete, in prezent sistemul de sanatate functionand cu un deficit masiv de personal. Chiar si asa, autoritatile refuza sa faca angajari in sistem si pregatesc chiar si concedieri.

Un alt domeniu in care ti-ai putea gasi job in strainatate si ai castiga bani frumosi este turismul, unde sunt disponibile aproximativ 4.000 de locuri de munca, in hoteluri, restaurante sau alte activitati conexe.

Angajatorii din industrie mai pun la bataie aproape 2.000 de posturi pentru romani, in timp ce in agricultura si silvicultura sunt disponibile peste 1.200 de joburi.

In ceea ce priveste tarile in care se fac cele mai multe angajari, Europa ocupa primele pozitii in top, cei mai multi angajari provenind din Anglia, Grecia si Italia.

Germania si Franta se afla, de asemenea, printre tarile care cauta angajati romani, dar poti sa-ti incerci norocul si in SUA, unde ai de ales din 1.000 de posturi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata