Teatru ecvestru la Arenele Romane, o premieră absolută în România

Primul spectacol de teatru ecvestru din România va fi prezentat, sâmbătă şi duminică, de la ora 20,30, la Arenele Romane din Parcul Carol din Capitală.

Spectacolul îşi doreşte să prezinte o demonstraţie de măiestrie, artă şi virtuozitate, în care reprezentaţiile călăreţilor din arenă se vor împleti cu dansul şi muzica prezentate pe scenă. Show-ul are ca filon principal identitatea naţională şi se aşteaptă să fie un catalizator în relansarea vechii tradiţii din spaţiul nostru geografic, cea a ideii de comuniune dintre om şi cal.

Considerând caracterul puternic de afirmare a identităţii spirituale şi naţionale, spectacolul va fi introdus în lista oficială de manifestări a Ministerului Afacerilor Externe şi va fi subiectul unei puternice campanii de promovare, ca element inedit de relansare a spiritului artistic şi de virtuozitate ecvestră în România.

Pentru spectacolul care va fi prezentat la Arenele Romane au fost aduşi 1.500 de metri cubi de nisip, iar echipa s-a mutat la arenele din Parcul Carol pentru a putea repeta în condiţii de spectacol. „Caii trebuie învăţaţi cu luminile puternice, cu scena având în vedere că spectacolul se va juca în nocturnă”, au anunţat organizatorii.

Cei 20 de cai şi tot atâţia călăreţi-dresori-antrenori-acrobaţi, care vor fi gazdele acestui „Galop Show”, au repetat împreună trei luni pentru ca totul să iasă bine.

Odată cu spectacolul de călărie va fi prezentată şi o expoziţie de pictură pe teme ecvestre, semnată de artista plastică Dana Dogaru.

În pauza spectacolului, vor putea fi urmărite evoluţiile câtorva copii călăreţi.

Echipa ecvestră care va prezenta spectacolul în zilele de 1 şi 2 mai defilează zilnic în Parcul Carol spre încântarea copiilor, dar şi a părinţilor şi bunicilor care, alături de cei mici, adoră acest alai.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata