Topul celor mai bune 10 oraşe în care să lucrezi în criză

Bucurestiul, Clujul si Timisoara raman si in criza cele mai bune orase in care sa lucrezi, acestea fiind locurile pe care consultantii, recruiterii, oamenii de afaceri sau absolventii de MBA le-au nominalizat in topul preferintelor. Motivul? Ofera cele mai multe oportunitati de cariera si cele mai mari salarii. Deloc de neglijat, marile orase sunt si printre singurele in care inca se mai fac angajari.

.
Daca anul trecut salariile erau cele care dictau in momentul alegerii unui loc de munca, in prezent, inainte de a se gandi la nivelul salarial, angajatii prefera sa aiba in primul rand un loc de munca.

Criza nu a schimbat semnificativ clasamentul celor mai bune orase in care sa lucrezi. In continuare, clasamentul ar putea fi simplificat la Bucuresti versus restul tarii. Acesta este cel de-al doilea clasament al oraselor in functie de atractivitatea pentru angajati realizat de ZF. Si in topul de anul trecut, pe primele locuri s-au clasat Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov si Sibiu.

Capitala ofera cele mai diversificate oportunitati de cariera, cele mai mari salarii si are cea mai scazuta rata a somajului – 1,9%. Mai mult decat atat, peste 90% din multinationalele prezente in Romania au sediul in Bucuresti.

Daca ar fi un simplu angajat, tot in Bucuresti sau in Cluj ar alege sa lucreze si Marius Persinaru, vicepresedinte operational in cadrul Xerox, functie din care coordoneaza operatiunile grupului din aproximativ 100 de tari, cu business cumulat de 1,5 miliarde de dolari. Motivul? In aceste orase exista o infrastructura „cat de cat” dezvoltata si exista posibilitatea de crestere a afacerilor.

Daca ar fi sa aleg alte orase in care sa lucrez in afara de acestea doua, m-as orienta spre zona Iasiului si a Bacaului, pentru ca acolo e posibil sa existe la un moment dat potential de dezvoltare a businessului„, sustine Persinaru, 45 de ani, care lucreaza de zece ani in cadrul Xerox, fiind unul dintre cei mai cunoscuti si mai longevivi manageri din industria IT locala.

Integral în Ziarul Financiar

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata