Udrea, al doilea premier

– „Atat de Elena Udrea”. Atat de tipic pentru ea! Asta putem spune dupa ce am vazut-o pe Ministrul Dezvoltarii Regionale oferind pantofi cu toc sinistratelor dintr-un sat lovit de ape. Sau impartind dulciuri copiilor de acolo cu o stangace incercare de afectiune materna. Pe scurt, ocupand televizoarele cu ocazia inundatiilor.

Pentru multa lume a fost clar ca Udrea incearca sa fie cel mai vizibil membru al guvernului Boc. Si ca s-a comportat ca un al doilea premier. Poate doar acesta si presedintele sa fi fost vazuti mai mult, sa fi dat mai multe ordine sau sa fi promis mai multe. Ce ne spune asta? Ambitia „blondei de la Cotroceni” nu s-a linistit dupa ce a ajuns Ministrul Dezvoltarii Regionale. Tinteste mult, mult mai sus.

Peste tot

Doamna ministru da declaratii politice. Sau mai bine spus doamna ministru da declaratii politice pe care un ministru cu un portofoliu mai putin important nu le-ar da de obicei. Doamna ministru prevede ce se va intampla in partid cu 2-3 zile inainte. Sau mai bine spus stie. Doamna ministru bate drumurile pe la sinistrati ca niciun alt ministru. Laudabil, de altfel, chiar daca nu e chiar domeniul ei. Doamna ministru declara si promite ca niciun alt ministru de rangul asta. Doamna ministru isi gaseste si timp sa apara in costum popular.

Si poate asta e singurul lucru apropiat de fisa postului pe care l-a facut in ultimul timp. Pentru ca sa nu uitam ca mai e si ministrul Turismului. Desi pozitia ei in cadrul puterii depaseste cu mult functiile pe care le detine in guvern sau in PD-L. In ultimul timp, a devenit evident ca isi aroga o pozitie mult mai importanta decat „grei” care au tinut partidul in spate, precum Vasile Blaga sau Adriean Videanu. Mai interesant, sunt dati in care ea isi aroga rolul de purtator de mesaje al guvernului. Rezervat in mod normal premierului.

Continuarea în Ziare.com

Citește și
1 Comentariu
  1. matei spune

    Cata ironie in acest articol. Daca face, de ce face, daca nu face, de ce nu face. Niciodata ziaristii nu vor aprecia un politician la adevarata valoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata