Uleiul din seminte de dovleac, remediu pentru problemele prostatei

Inflamaţia căilor tractului urinar şi afecţiunile prostatei se numără printre cele mai frecvente afecţiuni ale aparatului renal. Boli precum litiaza renală, infecţiile genitale sau tulburările în evacuarea urinei favorizează apariţia acestor afecţiuni.

Un procent de 40% dintre femei şi 15% dintre bărbaţi suferă cel puţin o infecţie urinară. Principalele simptome care trimit la medic sunt nevoia de a urina frecvent, dureri şi usturimi în momentul micţiunii, asociate uneori cu frisoane şi febră, greţuri sau vărsături.
Bacteriile responsabile de îmbolnăvire sunt, de multe ori, rezistente la tratamentul clasic cu antibiotice, iar din acest motiv din ce în ce mai mulţi pacienţi se întorc spre tratamentele naturiste tradiţionale pentru a înlătura disconfortul.

Medicina tradiţională cunoaşte beneficiile uleiului din seminţe de dovleac. „Uleiul din seminţe de dovleac, bogat în vitamina E, este obţinut prin presarea la rece a seminţelor decojite, are culoare verde brun închis şi gust puternic aromat”, a explicat dr. Cristina Bogdan, medic naturopat, reprezentant medical al Arkopharma.
Seminţele de dovleac sunt cunoscute ca remediu în afecţiuni ale vezicii urinare şi prostatei, cu efecte benefice în tratarea cistitelor cronice şi a inflamaţiilor de la acest nivel.

Ele ajută la o mai bună funcţionare a rinichilor atât la femei, cât şi la bărbaţi, are efect pozitiv asupra vezicii urinare iritate şi ameliorează incontinenţa urinară. Uleiul reface elasticitatea prostatei, fiind eficient în creşterea potenţei la bărbaţi. Poate fi utilizat indiferent de vârstă, consumat ca atare sau în asociere cu medicaţia prescrisă de medicul curant. Există în prezent capsule de origine vegetală, 100% naturale, cu o concentraţie de 500 mg substanţă de bază, obţinută din uleiul de seminţe de dovleac.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata