Un nou mandat de arestare preventivă pentru Nati Meir

Fostul parlamentar Nati Meir a primit un mandat de arestare preventivă în dosarul în care este arestat şi fiul său, el fiind deja privat de libertate într-un alt dosar.

Tribunalul Galaţi a dispus miercuri (28 aprilie 2010) arestarea preventivă a lui Nati Meir pentru 30 de zile, el fiind deja închis în altă cauză, în sarcina sa reţinându-se două infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în cursul anilor 2008 şi 2009 şi în luna martie 2010, inculpatul Nati Meir a pretins de la 5 denunţători suma totală de 115.000 euro în schimbul influenţei pe care o putea exercita asupra unor magistraţi judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală care judecau dosarele penale în care denunţătorii fuseseră trimişi în judecată.

El promitea că va interveni pentru ca magistraţii să dispună revocarea măsurii de arestare preventivă şi judecarea în stare de libertate a acelor persoane, respectiv, condamnarea lor la pedepse cu suspendarea executării. „În demersul său, Nati Meir a fost ajutat de fiul său, Or Meir, care, la data de 22 aprilie, a fost prins în flagrant delict imediat după primirea sumei de 20.000 de euro de la unul dintre denunţători, drept avans din suma pretinsă de tatăl său.

În scopul disimulării faptelor de corupţie, la îndemnul inculpatului Nati Meir, inculpatul Or Meir şi cumpărătorul de influenţă denunţător au încheiat un contract de împrumut fictiv”, susţin anchetatorii. La data de 22 aprilie, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Or Meir pentru 24 de ore iar o zi mai târziu Tribunalul Galaţi a dispus arestarea lui preventivă pentru 29 de zile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata