Vanghelie crede că Diaconescu merită să candideze la şefia PSD

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat luni (11 ianuarie 2010), înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional (BNP) al PSD, că vicepreşedintele Cristian Diaconescu poate accede la funcţia de lider al formaţiunii, candidând pentru acest post la Congresul formaţiunii, pentru că este „unul dintre liderii respectabili ai partidului”.

„Este un lucru firesc ca fiecare membru care doreşte într-un partid democratic să poată să-şi depună candidatura. (…) Cred că ăsta este viitorul democratic al tuturor partidelor. Din patru în patru ani, când vine timpul, cred că fiecare, care doreşte şi care se simte că poate să preia conducerea poate să candideze. Atât pentru funcţia de preşedinte, cât şi pentru cele de vicepreşedinţi”, a mai spus Vanghelie.

Liderul social-democraţilor bucureşteni a adăugat că, în ceea ce-l priveşte, va anunţa la timpul potrivit despre o eventuală candidatură pentru funcţia de vicepreşedinte al PSD. „Reconstrucţia poate să însemne înlocuirea unui vicepreşedinte cu alţi vicepreşedinţi aleşi care nu şi-au făcut treaba, nu şi-au dus mandatul cum trebuia. Deci, reconstrucţia nu înseamnă schimbare, nu înseamnă neapărat schimbarea preşedintelui Mircea Geoană.

Reconstrucţia înseamnă a crea o echipă puternică, care să poată să facă o opoziţie puternică şi constructivă în România. Sunt destui vicepreşedinţi care nu şi-au făcut treaba”, a adăugat liderul PSD Bucureşti. Întrebat dacă se vede într-o nouă echipă de conducere a PSD, Vanghelie a precizat că deocamdată nu s-a gândit la o astfel de candidatură, decizia finală aparţinând congresului formaţiunii. „Este cel mai important să vedem ce spune congresul”, a conchis liderul PSD Bucureşti.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata