Victor Ponta: Proiectul Legii Educaţiei e total greşit

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri (24 martie 2010) în urma întâlnirii cu reprezentanţii a trei federaţii sindicale (Alma Mater, Spiru Haret, FSLI) că proiectul Legii Educaţiei este unul „total greşit”.

În opinia liderului social-democrat, ideile introduse în Legea Educaţiei de ministrul Daniel Funeriu vor duce la un învăţământ preuniversitar deschis doar pentru oamenii cu bani, iar cei din zona rurală vor fi „dezavantajaţi”.
Victor Ponta consideră că introducerea clasei a IX-a la gimnaziu îi va face pe copiii de la ţară să rămână în mediul rural şi să nu mai poată avea altă calificare din cauza lipsei de bani pentru a ajunge la liceu sau la facultate.

El a afirmat că în cazul în care actualul proiect al Legii Educaţiei va trece de Parlament, învăţământul preuniversitar va fi doar „pentru copiii cu părinţi bogaţi şi va exista un învăţământ portocaliu disciplinat”. Social-democratul a mai spus că proiectul de Lege a Educaţiei încalcă articolul 32 din Constituţie, care prevede că toţi copiii din România au drept egal la educaţie.

Referindu-se la discuţia cu sindicaliştii, Victor Ponta a caracterizat-o drept „una necesară” precizând că grupurile parlamentare ale PSD vor face tot ceea ce ţine le stă în putinţă pentru a sprijini solicitările „legitime” ale sindicaliştilor.
Preşedintele PSD a mai spus că social-democraţii nu vor fi de acord în Camera Deputaţilor cu desfiinţarea celor 15.000 de posturi din educaţie, afirmând că ”în educaţie se desfiinţează posturi şi se taie salarii şi sporuri, în timp ce la ministerul condus de Adriean Videanu se dau prime, bonusuri şi salarii”.

„Ne vom bate pe cât posibil să reacordăm o şansă absolvenţilor, deoarece de doi ani aceştia nu se pot angaja, întrucât posturile sunt blocate. Să blochezi noi generaţii de oameni e soluţia cea mai proastă dacă vrei să reformezi şi să întinereşti personalul din educaţie”, a afirmat Victor Ponta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata