Victor Ponta şi-a depus candidatura pentru preşedinţia PSD

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta şi-a depus joi (18 februarie 2010) candidatura la preşedinţia partidului, afirmând că rămâne acelaşi om consecvent cu principiile politice pe care le are. ‘Am anunţat luni ceea ce voi face astăzi şi mă ţin de cunvânt.

Îmi depund candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului, pentru că eu cred ca PSD, şi până la urmă România şi alegătorii noştri, trebuie să aibă o altenativă, trebuie să aibă un proiect pentru viitor, nu pentru trecut, nu pentru a continua ceea ce n-a mers bine, ci ceea ce trebuie să facem bine de acum în colo’, a spus Ponta.
Vicepreşedintele PSD s-a delcarat uimit de reacţiile primite de la conferinţele la care a fost şi preşedinţii de organizaţii. ‘Toţi mi-au spus că aşteptau o soluţie că nu vroiau să aleagă între soluţii ale trecutului, vor o soluţie a viitorului’, a precizat Ponta.

El a menţionat că proiectul său este cel prezentat în urmă cu trei săptămâni -‘România Corectă’, şi a adăugat că are puterea, curajul şi timpul să îndeplinească toate cele 22 de puncte menţionate. ‘Vă spun categoric că-mi depun candidatura. Am fost şi rămân împotriva ideii de candidatura pe liste…
Asta nu înseamnă că nu vor fi oameni pe care mi-aş dori ca prin votul Congresului, nu prin faptul că sunt pe lista mea, să fie alături de mine’, a spus vicepreşedintele PSD.

El a enumerat în acest context pe Liviu Dragnea pe care l-ar dori ca secretar general, Valeriu Zgonea, pe preşedintele PSD Bistriţa Năsăud, Radu Moldovan, care doreşte să-şi depună canidatura la funcţia de vicepreşedinte, pe Florin Cârciunaru primarul de la Târgu Jiu, pe liderul TSD, Nicolae Bănicoioiu, sau Dragoş Benea preedintele Consiliului Judeţean Bacău.

‘Sper să fiu soluţia care să împace toate lucrurile şi să poată să ofere după 21 februarie soluţiile pentru partidul nostru şi pentru alegătorii noştri’, a mai spus Ponta.
El a mai spus că vicepreşedintele PSD TImiş, Sorin grindeanu, poate ajunge preşedintele filialei doar dacă va veni la cârma PSD, ‘în timp ce alt preşedinte l-ar putea încurca’. ‘Sunt convins că merg cu oferta şi un proiect pe care oamenii din PSD îl asteaptă’, a adăugat Ponta.

În privinţa canditaturii pe liste, vicepreşedintele PSD consideră că, aşa cum au precizat Ion Iliescu, Adrian Năstase, dar şi mulţi oameni din partid, se doreşte obţinerea votului din partea celor 1.700 de delegaţi prezenţi la Congres.
‘Nu stiu dacă toate cuvintele pe care le spune domnul Vanghelie despre cei care vor funcţii sunt adevevărate sau nu, eu nu gândesc aşa şi n-am gândit niciodată. (…)Nu faptul că suntem prietenii mei şi ne întâlnim seara în nu ştiu ce restaurant şi ne facem promisiuni’, a spus Ponta.

Întrebat care va fi poziţia sa în cazul în care Adrian Năstase va candida la preşedinţia PSD, Ponta a menţionat că îşi păstrează respectul pentru preşedintele Consiliului Naţional, dar el va candida în continuare. ‘Domnul Adrian Năastse este vânător şi ştie că, atunci când apeşi pe trăgaci, că glonţul nu mai poţi să-l aduci înapoi.
Eu candidez la funcţia de preşedinte şi îmi doresc să beneficiez şi de experienţa domnului Adrian Năstase şi a domnului Ion Iliescu şi a tututor celorlalţi a domnului Constantin Nicolescu cu care am vorbit şi mi-a spus că nu candidează în nici un caz pe liste şi nu va candida la funcţia de vicepreşedinte’, a mai arătat Ponta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata