Vlădescu: România este o ţară care-şi plăteşte toate obligaţiile

România este o ţară care-şi plăteşte toate obligaţiile, a afirmat miercuri (24 februarie 2010) într-o conferinţă de presă, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu. Potrivit acestuia, România nu are probleme de finanţare şi de lichidităţi.

Declaraţiile ministrului Finanţelor vin în urma unor informaţii vehiculate potrivit cărora România s-ar afla în incapacitate de plată. „Afirmaţia conform căreia România s-ar afla în incapacitate de plată este o inepţie şi aş putea spune că este chiar antinaţională, întrucât provoacă emoţie pe pieţe”, a spus Vlădescu.
De asemenea, şeful de la Finanţe a precizat că autorităţile menţin stabilitatea macroeconomică, în condiţiile în care lipsa acesteia, în condiţii de criză, accentuează efectele crizei asupra populaţiei.

„Vreau să răspund la întrebarea ‘Ce a făcut Guvernul şi BNR, ce au făcut instituţiile statului în această perioadă de criză?’. Menţinem stabilitatea macroeconomică. Stabilitatea macroeconomică este foarte importantă pentru fiecare ţară. Avem un buget care ne permite să funcţionăm”, a răspuns Vlădescu.
Acesta a dat asigurări că statul poate să plătească pensiile şi salariile până la sfârşitul anului. „Niciun cetăţean nu trebuie să aibă emoţii că nu se vor plăti pensiile şi salariile. România este un stat solid.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata