Vremea se dezlănțuie în România! O tornadă s-a format în județul Călărași

Vremea se dezlănțuie în România! Imagini incredibile au fost captate în urmă cu câteva ore într-o localitate din județul Călărași. Datorită codului portocaliu de fenomene meteo extreme, natura și-a dat frâu liber puterilor și a luat lumea pe nepregătite.

Este vorba despre o tornadă care s-a format în localitatea Drajna din județul Călărași. Aceasta s-a format chiar în apropierea barierei din localitate. Codul portocaliu pentru fenomene periculoase încă este valabil în județul Călărași, chiar și la această oră, potrivit libertatea.ro. Meteorologii anunță posibile căderi izolate de grindină de dimensiuni medii și mari, vijelie foarte puternică, averse torențiale ce vor putea acumula izolat 25-35 l/mp, fulgere și tunete frecvente.

În urma formării tornadei, un autocar s-a răsturnat pe un câmp, iar autoritățile s-au văzut nevoite să pornească planul roșu de intervenție.

Autocarul s-a răsturnat pe DJ 503, cu DN21, pe raza localității Brâncoveni. Primele informații apărute au dezvăluit că ar fi vorba de 39 de pasageri dintre care 7 sunt posibile victime. În cele din urmă s-a stabilit că ar fi fost vorba despre 8 victime, ușor rănite.

S-au deplasat la fața locului șase echipaje de ambulanță. Persoanele rănite au fost transportate imediat la spitalul din Slobozia. Ultimele informații arată că mai multe case din Dragalina, Călărași și Țăndărei, din județul Ialomița, au rămas fără acoperiș din cauza vântului intens.

„A fost activat planul roșu. 40 de persoane sunt implicate. Se pare că la momentul de față sunt șapte victime. Una are traumatisme mai severe, alta are traumatisme ușoare. La fața locului intervin forțe de la ISU Călărași și ISU Ialomița și sunt acolo și 3 echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță. Nu cunosc cauza la acest moment. Acum intervenim pentru salvarea victimelor”, a declarat Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt ISU Călărași, la Antena 3.

Sursa: capital.ro, evz.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata