Zeci de concurenţi s-au călcat ieri în picioare pentru un job

Acum un an, tirgurile de joburi erau pustii. Vineri, se facuse coada in fata Casei Studentilor cu o ora inainte de deschidere. Pentru un singur post s-a ajuns sa se depuna si 47 de CV-uri. Doar 21 de fericiti au fost angajati pe loc.
.

Efectele crizei economice au adus la disperare iesenii someri. La bursa locurilor de munca organizata vineri la Casa de Cultura a Studentilor, mii de persoane s-au calcat efectiv in picioare pentru a putea intra in sala Foaier in vederea gasirii unui loc de munca. Inca de la ora 9.30 iesenii erau inghesuiti pe scarile cladirii taxind dur pe toti cei care treceau in fata lor.

La ora 10 si 5 minute s-a permis accesul in sala, iar cei de la paza lasau sa treaca numai persoane grupate cite 20-30 o data pentru a evita haosul. In mai putin de 15 minute, sala a fost plina de nu puteai sa te intorci fara sa lovesti pe cineva.

Au fost prezenti tineri abia iesiti de pe bancile scolii pina la persoane aproape de virsta pensionarii. Un iesean aflat la bursa impreuna cu sotia a rabufnit. ” Nu discut nimic cu voi. Daca imi dati loc de munca atunci vorbesc orice vreti si va raspund la orice intrebare. Daca nu-mi dati loc de munca lasati-ma in pace „, a spus barbatul.

La ora 14, cind organizatorii au tras linie rezultatele au fost mai mut decit cele asteptate. Lupta pentru un job a fost atit de strinsa incit si pentru un singur post de consilier de vinzari s-au primit 47 de CV-uri.

Bursa de anul trecut a strins la un loc 149 de societati atit la Iasi, cit si la Pascani, cu o oferta de 2.587 de job-uri. Au fost prezenti 2.587 de ieseni, din care 481 la Pascani, fiind angajate pe loc 66 de persoane, iar alte 931 programate la interviuri.

Sursa: Ziarul de Iasi

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata