Un linx a fost observat recent pe camerele de supraveghere instalate în munții Făgăraș din România. Considerată cea mai mare felină din Europa, linxul este un animal discret, care evită contactul cu oamenii.

„Viața care mișună în pădurile din munții Făgăraș bate cu siguranță filmele! Linxul este un animal extrem de timid, dar priviți cât de grațios este!”, au declarat reprezentanții Fundației Conservation Carpathia într-o postare pe rețelele de socializare.

Aceștia au susținut, de asemenea, că trebuie înființat un parc național în Munții Făgăraș pentru a proteja linxul și alte animale.

Linxul este un animal nocturn care trăiește izolat. Are un corp zvelt, poate măsura până la 75 cm în înălțime și poate cântări până la 30 de kilograme. Blana sa este galben-maronie, iar majoritatea au pete roșii sau negre pe spate, pe părțile laterale și pe picioare. Auzul și văzul sunt cele mai dezvoltate simțuri ale sale. Ocupă un teritoriu de aproximativ 120 de kilometri și uneori nu trece prin aceeași zonă timp de săptămâni întregi.

Linxul eurasiatic nu este o specie amenințată, deoarece are o prezență stabilă în Rusia, Scandinavia și Europa de Est. Cu toate acestea, existența sa în pădurile din vestul Europei este fragilă, potrivit National Geographic.

Fundația Conservation Carpathia (FCC) a fost înființată în 2009 de 12 filantropi și conservaționiști cu scopul de a opri defrișările ilegale, precum și de a conserva o suprafață mare de păduri din Carpați ca zonă complet protejată pentru generațiile viitoare. Acest lucru se realizează prin achiziționarea de terenuri și transferul drepturilor de vânătoare, pentru protecția completă a tuturor elementelor naturale, cu finanțare privată și publică.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Pentru a fi la curent cu toate știrile, urmărește Financiarul.ro și pe Google News

Parteneri

Articole recomandate din rețeaua noastră
Fagaras felină linx